Gebze Motosiklet Kulübü Forumları

Tam Versiyon: Fransız Mallarına Boykot
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
7 Aralık'ta Fransa meclisi yasalar komisyonunda kabul edilen teklifin, başkanlık divanında hükümetin de itiraz etmemesi üzerine resmen gündeme alınması kararlaştırılmıştı. Yasa teklifinde, ''Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların reddi, bir yıl ve 45 bin avro para cezasına çarptırılır'' ifadesi yer alıyor. Fransa parlamentosu, 29 Ocak 2001 tarihinde, ''Fransa, 1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır'' ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı onaylamıştı.

Fransa meclisi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören bir yasa teklifini 2006 yılında onaylamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu teklifin senatoya gelmesini engellediği için teklif yasalaşmamıştı. Fransa'daki Sosyalistler, bu yasa teklifini Mayıs ayında senato gündemine getirmiş, ancak ezici bir çoğunlukla teklifin oylanma önerisi reddedilmişti.

Genel kurulda ilk olarak, yasa teklifini kaleme alan, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer söz aldı. Boyer konuşmasında, ''yasa teklifine tepki olarak Türkiye'nin diplomatik tehditlerinin kabul edilemez olduğunu'' söyledi. Fransız milletvekili, Türkiye'nin ekonomik yaptırım tehditlerinin Dünya Ticaret Örgütü ve AB kurallarına aykırı olduğunu iddia etti. ''Fransız iş adamları, Türkiye'nin tehditlerine boyun eğmesin'' diyen Boyer, yasa teklifinin Türkiye'yi hedef almadığını ve AB uyum yasaları gereğiyle de gerekli olduğunu iddia etti. Fransız vekil, "Bazı ülkeler 1915 olaylarını inkar ederek suç işlediler. Cezasız kaldılar. 1914 yılındaki Ermenilerin üçte ikisi ya tehcir edildi ya da katledildi. Sizden destek bekliyorum" ifadesini kullandı.

Ben şahsıma fransız malları tüketimini kapattım.
Çoğu malzemenin üstünde Made in France yazmasada Barkod kodlarından Fransız Menşei'li olup olmadığı biliniyor.

Barkod ilk 4 hanesi 30 ile 37 arasinda bir rakamla baslayan urunler direk Fransa'dan ithal edilmis demektir.

Bu tasarıya başta demokrasi ve özgür düşünceye sahip ve saygı duyan Fransız halkı karşı çıkmalıdır. Çünkü bu gün Fransız meclisi şuna karar verecek. "Ermeni soykırımı olmamıştır diyene ceza veririm" İşte bu ayıpların, ikiyüzlülüğün, kaypaklığın, çıkarcılığın daniskasıdır. Bir Fransız eğer çıkarda soykırım olmamıştır derse hapse girecek. Oha...nerede kaldı ifade özgürlüğü?

Demekki dünyanın her tarafında seçim bölgesindeki oy kaygısıyla şerefini, onurunu her şeyini satan yada satmaya hazır vekiller bulunuyor.

Benim üzüldüğüm Türkiyenin hala sağlam dik duran bir sabit dış siyaset uygulayamaması. Fransada kapalı kapılar ardında kulislerde ona buna aman etmeyin deyip ricada bulunmak Atatürk Cumhuriyetine yakışmıyor.
Fransız itlerinin Cezayir soykırımını kimse unutmamalı...
Hala süren kendi sömürğelerini görmezden geliyorlar, siyahlar zorla fransızca konuşturuluyor.
Kendi pisliklerini görmezden gelip oy kanpanyası yapmak ne büyük bir adiliktir yahu...
Fransayı hiç sevmezdim daha çok nefret etmeye başladım.
Bu yasayı meclisten çıkartmak biraz döt ister, yapamazlar... (Benim düşüncem)
Olurda yasa meclisten çıkarsa, Fransız mallarını boykot değil ülkeye girişini yasaklasınlar. Fransızlar da ülkemize gelmesin ,bizde gitmeyelim sonlandıralım bütün ilişkileri :sinirli:

Bir şamarlamak lazım bu iti
24fb41b87788c838cc7de488884d27b8_1298816175.jpg

Aynen. Dış siyasette asıp kesmek ülke çıkarları doğrultusunda her zaman mümkün olmasada, bu şekildeki asılsız ve çıkarcı şekildeki bütün suçlama ve yalanlamalara karşı daha sert bir tavır takınmalıyız. Bu konuda gereken tepkiyi vermiyoruz. Gerek halk olarak gerekse hükümet olarak.
:alkış: :alkış: Yorumsuz :+1:
Olaya tepkisizliğimiz burda bile kendini belli ediyor. 51 gösterim oranı 4 mesaj :kötü:
Dün dile getirmiştim.
1. Etap olarak ülke çapında Fransız öpücüğünü yasaklayalım. Fransız "dili" kesinlikle kullanılmasın.
Bu köpeklerin meclisinde 570 kadar milletvekili var ve bugün sadece 50 kişi katılmış.
Yani bu 50 köpek (%10) nasıl olurda bir yasayı kabul edebilir.
İlk tepkimiz fransız büyükelçilerini sınırdışı etmek...
1992 Hocalı Katliamı, Ermenileri unutmadık, unutturmayacağız.

Fransa’nın Karabağ’a Ermeni teröristleri silahlandırıp gönderildiği biliniyor. Ermeni terör teşkilatının mali desteğiyle silahlanırlar ve Robert Koçeryan eşliğinde işkence ve katliamlar sürdürülür.

70 çocuk ailelerinin gözleri önünde önceden hazırlanmış bir borunun içine doldurulur ve her iki taraftan kaynak yapılır.

Çocuktan büyüye kadar herkesi kılıçla kesilir, insanların kulakları kesilir, burunları kesilir, genç kadınlar diri olarak duvara çivilenir.
Küçük kız çocukları canlı canlı yakılır. Erkeklerin kafaları kesilerek, hamile kadınları karnı deşilerek öldürüldüler.

Hocalı Katliamı - Belgesel

Ya arkadaslar.. kedinin k.çına çomak dürtüyorlar ve donup de çırmık atmasını istiyorlar işte. asli ve ispati olmayan bir seyden dolayi kimse hukum giymez. Elinde çomak TR ile oynamaya calisiyorlar.

Aslinda Fransizlar hakkinda soylenecek cok soz var. TR'de bizlerle sukun ve uyum icinde olan Ermeni kardesleri de konu disinda tutarak onlari da incitmemek lazim. Fakat burada tek amaclanan TR'yi kizdirarak hata yapmasini saglamak.

Umarim memleketimizi yonetenler daha stratejik adimlar atarlar.
Sayfa: 1 2