Gebze Motosiklet Kulübü Forumları

Tam Versiyon: HABER Parksan'a Mahkeme engeli
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3
Geçen gün Gebze de Avukat bir abimize caddelerde uygulanan parksan (yasal otopark mafyası) için yasal olup olmadığını ve neler yapılabileceğini sormuştum.

Kendisi bana Benzer uygulamanın Taksimde İdare mahkemesince kaldırıldığından bahsetmişti.. Bende bunun üzerine bizde burada dava açabilirmiyiz diye sorduğumda İdare mahkemelerine anayasa gereğince uygulamadan sonra 60 gün içinde dava açılabileceğini veya Gebzeye yerleşen birinin (ikametgahını gebzeye alan birinin) 60 gün içinde dava açabileceğinden ve bu konuda da yardımcı olacağından bahsetmişti.

Özetle.. Gebzeye yeni gelen biri parksan için idare mahkemesine dava açarsa bu yasal mafyadan kurtulur.. kamuya ayrılmış alandan rant elde edilmesinin de önüne geçilmiş olunabilir..

Bu sabah da Televizyon izlerken Ankara da bu konuyla ilgili bir haber gördüm.. Aynen paylaşıyorum..


Alıntı:Ücretli otoparka mahkeme engeli
Başkentin Polatlı ilçesinde, cadde ve sokaklara park eden araçlardan belediye tarafından otopark ücreti alınması uygulaması 12. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu


METİN ÖZDEMİR Ankara DHA

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, şehir merkezinde bazı cadde ve sokaklara tek sıra park eden araçlardan belediye tarafından ücret alınması uygulaması Ankara 12’nci İdare Mahkemesi’nin kararıyla durduruldu.
Polatlı da yaşayan bir vatandaşın başvurusu üzerine davaya bakan mahkeme, ilçe merkezinde araç trafiğini rahatlatmak amacıyla, cadde ve sokaklara tek sıra halinde park eden araçlar için uygulamaya konulan ücretli otopark uygulamasına ilişkin Belediye Encümen kararının iptaline karar verdi. Belediye, hukuk işleri aracılığı ile mahkeme kararına itiraz etti.
Polatlı Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hasan Akman, kararın bir ilk olduğunu vurgulayarak, kararla ilgili hukuki ve sosyal gerekçeleri şöyle açıkladı:




‘Ücret alınamaz’
“Mahkeme kararından, 01.07.1993 tarihli ve 21624 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren otopark yönetmeliğinin 4’ncü Maddesinin ’f’ bendinin son paragrafında, ‘otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye ve valilikçe karşılanması zorunludur’, 9’uncu madde de ise, ‘bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar durumu ile ilgili ilk müracaat tarihinden başlayarak 30 gün içinde ilgilisine gerekçeleri ile bildirilir.
Belediyeler bina otoparkı yerine otopark sorunun nasıl çözümleneceğini binanın hangi bölge veya genel otoparkından yararlanacağını da bildirmekte ve bu otoparkları tesis etmekle yükümlüdür. Bu durumda bölge veya genel otoparktan yararlananlardan ayrıca kullanım ücreti alınmaz.”
Varmı aramızda Gebze'ye yeni yerleşen?
Ben şayet bu Parksan'a 1 kez para verdim sonraki aşamalarda ödemiyorum yazıyor cezayı ama oda bir şey ifade etmediğinden ödememeye devam :):)
Bana onuda yazamıyo : )
Yaz tahtaya, al haftaya.
Ben zaten ödemiyorum.

Yazmaya kalkana da " sen yaz, ama bende para yok. ödemeyeceğim " diyorum.
En azından, para yok cümlesi, kavgayı önlüyor.

Bizim dava açmamıza da gerek yok.
Eğer park üzretlerini almak istiyorlarsa, onlar açsınlar davayı.
Onlar uğraşsın. Bu da zaten olacak birşey değil.
Bizim yüzünü göremediğimiz üyelerden Keşanlı Özgür vardı yeni taşınan,
yanlış hatırlamıyorsam darıca'dan Volkan'ın arkadaşı...

Ben Darıcalıyım ödemem diyorum, geçiyorum.. :]:]
Arkadaş memleketin tapusunu mu vercez soygunculara...
(07-25-2012, 06:59 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bana onuda yazamıyo : )

Yazıyordur da haberin olmuyor ceza diye bir şey zaten ibraz edemez ederse böyle bir resmi belge-fiş versinler bak sen ben onlardan ne kadar para kaldırıyorum :]
3 senedir burdayım gelse gelirdi
(07-26-2012, 07:22 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]3 senedir burdayım gelse gelirdi

Erdem sana oruç yaramadı sanırım Elemanlar ellerindeki el terminaline giriyorlar cezayı gidip sorarsan ne kadar cezam var diye toplamı söylerler :):)

Ama bir şey ifade etmiyor resmiyeti yok o ayrı :P:P
Olum plaka yok nereye yazacaklar Komançi
Sayfa: 1 2 3