Gebze Motosiklet Kulübü Forumları

Tam Versiyon: SGK, e-reçete ve Medula
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Sosyal Güvenlik Sistemi ve Sağlık Bakanlığı e-reçete diye bir sisteme geçiş yaptı. Sistem yeni ve sorunlar yaşanıyor . Bu konuda size bilgi vermek ve uyarıda bulunmak isterim.
Aile hekiminiz yada Devlet hast. Hekimi artık size klasik reçete vermiyor (aslında vermek zorunda ısrar edebilirsiniz) ve size 5-6 haneli rakam ve sayılardan oluşan e-reçete numarası veriyor. (halk arasında şifre denmeye başlandı bile) Biz eczanede Medula sistemine sizin TC numaranız ile bu şifreyi girerek reçetenizi görüyor ve ilaçlarınızı hazırlıyoruz.
Önemli olan şu, doktordan mutlaka e-reçete numaranızı yada takip numaranızı alınız ve bu numaranın düzgün okunaklı olduğunu kontrol ediniz. Mesela 0-O yada Q yada 1-I bunlar en çok karışan ve hatalı yazılanlar. Yoksa eczane doktor arasında gelir gidersiniz.
Diğer konuda şu, SGK bazı özel durumlarda hekimin klasik reçete yazmasına onay veriyor.
Acillerde yazılan reçeteler ve medula sisteminin çalışmaması durumunda. Acile giderde reçete yazdırırsanız ya reçete üzerinde “acil” yazan bir bandrol yapışmalı yada kırmızı acil kaşesi basılmalı.
Yada hekim el yazısıyla “Medula sistemi çalışmadığından e-reçete düzenlenemedi” şeklinde bir ifadeyi imza ve kaşelemeli.
Son bir konu hastaların çoğu reçetelerine yansıyan ilave ücretler ve muayene paralarına itiraz ediyorlar. Her ilaç alışınızda eczacınızdan muayene ücretleri varsa döküm listesini isteyiniz ve saklayıp kendiniz takip ediniz. Özel hastaneler ve devlet hastaneleri sadece TC numaranıza ücret çıkarabilir ve sizin haberiniz bile olmaz. Birde internet yada telefonla randevu alıp gitmezseniz bir muayene ücreti olarak işleniyor haberiniz olsun.
Sonra ben gitmedim etmedim nereden çıktı bu ücret diye bizim başımızın etini yemeyin. :P

IMAG0143_zps4cacab28.jpg

IMAG0144_zps56184934.jpg

:çiçek:

Konuyla alakalı başka merak ettiğiniz bir şey varsa yazabilirsiniz
bilgilendirme için tşk. cihan abi sağol.
Tamekranyakalama24012013131652_zpsfe43916a.jpg

Bizim kullandığımız Medula sisteminin bir ekran görüntüsüdür ve tek tek hastaya çıkan rakamları görmeniz açısından aktardım.

Bu arada birazda eleştiri yapacağım. Bu hasta 29.53 tl tutan ilacına tam 14.37 tl ödedi. Halbuki yasaya göre sadece %20 5.9 tl vermeliydi.
Bunu SGK ya söylediğinde savunmaları "ama biz ilaç fiyatlarını düşürdük" ok. öyle hesap edelim.

Bu ilaçları SGK sız almaya kalksanız 43.75 tl ödersiniz. Bunu eski sistemde alsanız %20 si 8.75 ödersiniz. Oysa şimdi her halükarda ödediğiniz rakam 14.37 dir.

Kısaca yapılan reformlar vatandaşın değil SGK'nın cebine giriyor.
Cihan abi teşekkürler. Aydınlattın bizi.

SGK girersem baya bi saydırırım o yüzden girmiyorum abi.
Bilgi için teşekkürler cihan abi:+1:
Cihan abi bu kadar aydınlatmasıydın herkezi yaw :) şaka bir yana çok faydalı bilgiler bunlar eline diplomana sağlık Cihan abi...
(01-24-2013, 01:10 PM)Seckin Tunali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cihan abi bu kadar aydınlatmasıydın herkezi yaw :) şaka bir yana çok faydalı bilgiler bunlar eline diplomana sağlık Cihan abi...

Yaşasın şeffaf, paylaşımcı insan odaklı sosyal devlet anlayışı :]:çiçek:
PAYLAŞIM İÇİN TŞKLER CİHAN ABİ
Cihan abi paylaşım için teşekkürler
Cihan abi bilgi ve paylaşımlar için çok teşekkürler :çiçek:
Sayfa: 1 2