Gebze Motosiklet Kulübü Forumları

Tam Versiyon: Havacılık ile ilgili merak edilenler ve Anılar
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8
alçak uçuşta bende çok yakıyor diye biliyorum yukarda yerçekimi azaldığı için harcadığı enejinin az olduğu kanısındayım
(04-12-2013, 12:23 PM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]alçak uçuşta bende çok yakıyor diye biliyorum yukarda yerçekimi azaldığı için harcadığı enejinin az olduğu kanısındayım

fakat yukarıdada hava yoğunluğu azalıyor sanıyorum buda hem artı hem eski...yani kaldırma kuvveti düşer fakat sürtünme kuvvetleri azalır.
en doğrusunu pilotumuz bilir :]
Sürtünme kuvvetinin azalması yakıtın düşmesi açısından iyi diye düşünüyorum , Tabi şöle bir durumda var yukarıda yakıtın yanmaı için gereken oksijenin durumu azmı çokmu yeterlimi , veya bu yanma için optimum yükseklik ne hem yakıt tasarrufu hemde yanma.

cihan abi bundan sonra galiba uçak alıcaz :]:] bunları konuştuğumuza göre
(04-12-2013, 11:14 AM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Adam king beyler 300-500 nedirki hıhhh :] 700-800 tayfasından bizim pilot.

Bende bir kaç soru sorayım öyleyse : )

Uçakların yakıt tüketimi nedir ?

Alçak uçuşlarda çok az yakıt tükettiği doğrumudur ?
Uçak havadayken frenleme nasıl yapılır ? vitesmi düşürüyorsunuz , kompresöremi bindiriyorsunuz :] ?
Karakutu nerde : )

Emu bana laf söledin sen batırdın ortalığı.. :]

Karakutu hakkatten nerde ya orası uçağın en sağlam yerimi oluyor ve kara kutudan uçağın neden düştüğünü nasıl anlıyorlar? :] :]
Neden uçağın her tarafinı kara kutu yapmıyorlar.?
Bu sayede uçak düşse de içindekilere birsey olmaz.
Neden bunu daha önce kimse düşünmedi?
:P
sanırım o ağrlıktaki gövdeyi taşıyacak motor u yerleştiremedikleri için olabilir kanısındayım.

ama fikir güzel belkide yaparlar
(04-12-2013, 05:05 PM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]sanırım o ağrlıktaki gövdeyi taşıyacak motor u yerleştiremedikleri için olabilir kanısındayım.

ama fikir güzel belkide yaparlar

:]:]:]
(04-12-2013, 10:57 AM)Baris Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çağlar benim merak ettiğim havada hiç kuş sürüsüne daldın mı? yok kuşlar motoru bozuyormuş uçak düşermiş falan rivayet mi bu yoksa gerçekten öyle birşey varmı?

Kesinlikle rivayet değil .Hatta kuş çarpması dediğimiz olay Oldukça tehlikeli . Başıma 2 kez kuşlarla ilgili vukuat meydana geldi . Ancak şükürler olsun ki herhangi bir tehlike atlatmadık . Aslında bu üzerinde durmamız gereken derin bir konu... Biz insanlar kendimize sormalıyız Kuşlar uçaklar için mi tehlikeli yoksa biz onlar için mi?
Özellikle ülkemizde bir çok havalimanı kuşların barınması ve beslenebilmesi için en ideal alan olan deltalara veya havzalara yapılmışlardır. Buna en iyi verilebilecek örnekler ise Samsun Çarşamba Havalimanı - Hatay havaalanı ve İzmir Adnan Menderes meydanlarıdır. Bu örnekler arttıralabilir...

Ben herşeyden önce sadece bir pilot olarak değil tabiat sever bir kişi olarak kuşların doğal yaşam alanlarına gerekli fizibilite çalışması yapılmadan inşa edilen havaalanlarını hiç bir zaman onaylamıyorum ve onaylamıyacağım .:kötü:

(04-12-2013, 12:26 PM)Cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(04-12-2013, 12:23 PM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]alçak uçuşta bende çok yakıyor diye biliyorum yukarda yerçekimi azaldığı için harcadığı enejinin az olduğu kanısındayım

fakat yukarıdada hava yoğunluğu azalıyor sanıyorum buda hem artı hem eski...yani kaldırma kuvveti düşer fakat sürtünme kuvvetleri azalır.
en doğrusunu pilotumuz bilir :]

Evet uçağın kaldırma kuvveti hava yoğunluğunun fazla olması ile birlikte alçak irtifada artar . Ancak bununla birlikte yakıt tüketimi özellikle jet motorlu uçaklarda paralel olarak artar . Yüksek irtifada ise durum tam tersidir. Hava yoğunluğunun azalması ile birlikte uçağın tutunması zorlaşır fakat ters orantılı olarak yakıt tüketimi hava yoğunluğunun azalması ile birlikte düşer . Bu nedenle jet motorlu uçaklar mümkün olan en kısa zamanda yüksek irtifada uçmaya çalışırlar :tamam:.
(04-12-2013, 02:35 PM)MehmetK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Neden uçağın her tarafinı kara kutu yapmıyorlar.?
Bu sayede uçak düşse de içindekilere birsey olmaz.
Neden bunu daha önce kimse düşünmedi?
:P

Karakutu ile ilgili sorulara ben cevap vereyim. (EDA)
Kara kutu aslında kara değildir. Parlak turuncudur ve üzerinde beyaz çizgler vardır. Amacı enkazdan kolayca bulunmasını sağlamaktır. Uçağın kuyruk kısmında 2 tanedirler. Biri Flight data recorder diğeri ise Kokpit için kayıt tutar.
(04-19-2013, 07:18 AM)Spike Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Karakutu ile ilgili sorulara ben cevap vereyim. (EDA)
Kara kutu aslında kara değildir. Parlak turuncudur ve üzerinde beyaz çizgler vardır. Amacı enkazdan kolayca bulunmasını sağlamaktır. Uçağın kuyruk kısmında 2 tanedirler. Biri Flight data recorder diğeri ise Kokpit için kayıt tutar.

Vay arkadaş herkesi kandırmışlar , turuncu kutuymuş :hö:
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8