Gebze Motosiklet Kulübü Forumları

Tam Versiyon: Ehliyet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Bu konu başlığını bir hevesle motor sürmek için ehliyet almaya gidenlere bilgilendirmek için açıyorum.

Ehliyet sürücü kursları aslında devletin yetkilendirmesiyle sizden para alarak A4 ebadında bir sertifikayı size vermeye yarar. Sizin kursa vermiş olduğunuz para tamamen kursun size verdiği dersler için alınan paradır. Herhangi bir kısmı devlete vergi olarak gitmez ! Kurs bittikten sonra size anlaşmalı bankaya yada vergi dairesine vergi yatırmanızı isterler, bu vergi devlete giden vergidir. Yazılı sınav için sınav harç ücreti istenir ve buda bankaya yatması gerekir. Sınavı geçtikten sonra direksiyon sınavına girilir bunun içinde sizden para isterler. Aslında bu direksiyon sınav harcını kurs yatırması gerekirken sizden ayrı bir ücret gibi istenir. Çoğu kurs bunu istemez.! Ve siz bütün her şey bitti sonunda sertifikamı alıp kurstan ayrılacağım gibi düşünürken son altın vuruş gelir. Ben ilk B sınıfı ehliyetimi alırken dosya parası istenmişti, 50 tl olarak, A2 yi alırken zaten açılmış bir dosyan olduğunu bildiklerinden bu seferde Sertifika parası istediler 30 tl olarak. Dosya parası dosyanın üstünde yazar 1.25 krş tur sertifika ise 75 krş tur.

Yani enayi yerine koyuluyoruz malesef. Sürücü kurslarına kayıt esnasında nereye ne kadar ödeme yapacağınızı yazılı bir şekilde isteyin ve ayrı bir ücret ödemeyin!

Yazı çok karışık bir yazı oldu fakat bu ücretleri haksız yere istediklerinden bende elimden geldiği kadarıyla sizleri[/size][/font] bilgilendirmeye çalıştım.
Bilinçlerdirme çaban için teşekküler.

Gayet açıklayıcı ; ) Alması gereken arkadaşlar mesajı alır. Rahat ol ; )
beni kazkladılar desene....
Muhittin, eline sağlık.
Güzel konu, güzel anlatım.
:tamam:
Bende kazıklandım desenize :(
(06-03-2014, 12:34 AM)maytan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]beni kazkladılar desene....

Abi senide kazıklamadılar mı gözümün önünde ekstradan hemde arkadaşın para istedi ya şuan tam hatırlamıyorum ama senden de bir para istemişlerdi.:P