01-04-2016, 02:07 PM
Evvet sevgili iki teker düşkünleri motosiklet kullanmayı özlediğimiz şu günlerde hepbirlikte makarna yapıyoruz..
İhtiyacımız olan malzemeler;
- 350-400 gram makarna
- 160 gr. konserve ton balığı
- Mayonez
- Limon
- Maydonoz
- Konserve tane mısır
- Kimyon
- Tuz, karabiber
Makarnamızı uygun bir çaydanlık altına koyarak, tuz ilavesi ile haşlıyoruz. Çaydanlık bulamazsanız tencere de aynı işi görüyor. Hamur kıvamına gelmeden, ALDENTE bıraktığımız makarnaları çaydanlığımız sayesinde kolayca süzdükten sonra çok az miktarda su ile yıkayıp, sıcaklığını hiç kaybeymeden genişçe bir tencereye boşaltıyoruz. Soğumasına izin vermediğimiz makarnamızın üzerine ton balığımızı, mısırımızı, yarım limonun suyunu, mayonezimizi, bolca kimyonumuzu ve tercihiniz ölçüsünde karabiberi ekleyip bir miktar karıştırıyoruz. Sıcağı sıcağına servis edip afiyetle yiyoruz.
Yemek sonrası, eklemeyi unuttuğumuz maydonozu dolaba kaldırıyoruz.
Hepinize afiyet olsun :)
Not: Yaptığınız şey görsel ile farklılık gösterebilir, yüksek ihtimalle gösterecektir.
İhtiyacımız olan malzemeler;
- 350-400 gram makarna
- 160 gr. konserve ton balığı
- Mayonez
- Limon
- Maydonoz
- Konserve tane mısır
- Kimyon
- Tuz, karabiber
Makarnamızı uygun bir çaydanlık altına koyarak, tuz ilavesi ile haşlıyoruz. Çaydanlık bulamazsanız tencere de aynı işi görüyor. Hamur kıvamına gelmeden, ALDENTE bıraktığımız makarnaları çaydanlığımız sayesinde kolayca süzdükten sonra çok az miktarda su ile yıkayıp, sıcaklığını hiç kaybeymeden genişçe bir tencereye boşaltıyoruz. Soğumasına izin vermediğimiz makarnamızın üzerine ton balığımızı, mısırımızı, yarım limonun suyunu, mayonezimizi, bolca kimyonumuzu ve tercihiniz ölçüsünde karabiberi ekleyip bir miktar karıştırıyoruz. Sıcağı sıcağına servis edip afiyetle yiyoruz.
Yemek sonrası, eklemeyi unuttuğumuz maydonozu dolaba kaldırıyoruz.
Hepinize afiyet olsun :)
Not: Yaptığınız şey görsel ile farklılık gösterebilir, yüksek ihtimalle gösterecektir.