Gebze Motosiklet Kulübü Forumları

Tam Versiyon: TON BALIKLI MAKARNA
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
Evvet sevgili iki teker düşkünleri motosiklet kullanmayı özlediğimiz şu günlerde hepbirlikte makarna yapıyoruz..

İhtiyacımız olan malzemeler;

- 350-400 gram makarna
- 160 gr. konserve ton balığı
- Mayonez
- Limon
- Maydonoz
- Konserve tane mısır
- Kimyon
- Tuz, karabiber

Makarnamızı uygun bir çaydanlık altına koyarak, tuz ilavesi ile haşlıyoruz. Çaydanlık bulamazsanız tencere de aynı işi görüyor. Hamur kıvamına gelmeden, ALDENTE bıraktığımız makarnaları çaydanlığımız sayesinde kolayca süzdükten sonra çok az miktarda su ile yıkayıp, sıcaklığını hiç kaybeymeden genişçe bir tencereye boşaltıyoruz. Soğumasına izin vermediğimiz makarnamızın üzerine ton balığımızı, mısırımızı, yarım limonun suyunu, mayonezimizi, bolca kimyonumuzu ve tercihiniz ölçüsünde karabiberi ekleyip bir miktar karıştırıyoruz. Sıcağı sıcağına servis edip afiyetle yiyoruz.

Yemek sonrası, eklemeyi unuttuğumuz maydonozu dolaba kaldırıyoruz.

Hepinize afiyet olsun :)

160104135552_makarna.png

Not: Yaptığınız şey görsel ile farklılık gösterebilir, yüksek ihtimalle gösterecektir.
:]:]:] güzel paylaşım alper yarına ne yemek yapıyoruz .
Yarına mı yoksa yanına mı :P
160104142739_tepsi.jpg

buda yarının yemeği...

3-4 büber
2 adet pattes
1 adet badılıcan
2 adet domat
1/2 kg köfte
soğan tuz salça büber....
pattes padılıcan büber kesilip kızartılır...
soğan salça kavrulur..
köfteler ile birlikte görseldeki gibi dizilir

yallah fırına..
yanına pilav ,çorba,cacık..
bol ekmek... :]:]:]:]

Ah ah yapamazsak bir mangal böööle olur işte :P
Nee akşam Alper başgan herkese Ton Balıklı makarna mı ısmarlıyor ??? :]:]
(01-04-2016, 03:38 PM)MuratD Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Nee akşam Alper başgan herkese Ton Balıklı makarna mı ısmarlıyor ??? :]:]

O boyutta çaydanlığım yok.

Semaverde makarna olur mu ki?? :]
bir öğrenci olarak bunu yapmamış olmaktan utandım şimdi :D yarın ki menümüz bu :P :P
Aramızda aç insanlar var kınıyorum sizi :(

Sent from my iPhone using Tapatalk
Aclara +1 ekleyin

Eve gidiyom la ben. Mide mide olali boyle iskence gormedi

(01-04-2016, 04:38 PM)canerD Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bir öğrenci olarak bunu yapmamış olmaktan utandım şimdi :D yarın ki menümüz bu :P :P

Öğrenciyken uydurduğum yemekler serisine devam edeyim mi? Senlik bişeyler daha çıkar :delü:
Sayfa: 1 2