Arkadaşlar konu özetle iç lastikli olan motorlar ve lastik tamiri ile ilgili.
Lastik patladığında ne yapılır yada sizeler neler yaşadınız.
Şu onarım köpükleri iç lastiklerde de işe yararmı hiç denedinizmi?
İşe yaramıyorsa lastik sökülüp yamamı yapılıyor, yada yedek iç lastikmi taşımak lazım. Her iki durumdada lastiği sökmek lazım ve bunun için gerekli alet edevat. falan filan.
Görüşleriz ve tecrübeleriniz lütfen.
Cihan Bey,en kolay yolu asistan hizmeti veren bir kasko poliçesi almanızdır.Patladığı yerde ararsınız çekici alır sizi en yakın lastikçiye götürür.
Yok eğer ben yaparım diyorsanız epey bir malzeme taşımanız gerekir.İki adet kısa levye,tekeri sökmek için büyük anahtar,yedek iç lastik taşımanız gerekir.Yama falan demiyorum komple lastiği değiştirmeniz daha hayırlı olur.
(03-18-2011, 08:56 PM)sipsivri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cihan Bey,en kolay yolu asistan hizmeti veren bir kasko poliçesi almanızdır.Patladığı yerde ararsınız çekici alır sizi en yakın lastikçiye götürür.
Yok eğer ben yaparım diyorsanız epey bir malzeme taşımanız gerekir.İki adet kısa levye,tekeri sökmek için büyük anahtar,yedek iç lastik taşımanız gerekir.Yama falan demiyorum komple lastiği değiştirmeniz daha hayırlı olur.
Kasko yapan yer bulmak dert, bulunca fiyatları hazmetmek ayrı.
Tekeri söksekte uygun tork ile sıktığımızdan emin olamayacağız. Sökmek içinde kocaman anahtaralar falan lazım. :sinirli::sopa:
Tekeri söksekte uygun tork ile sıktığımızdan emin olamayacağız. Sökmek içinde kocaman anahtaralar falan lazım. :sinirli::sopa:
Sanki motorlara kasko yapan biri hkk. Veysel'in yazısı olacak gibi hatırlıyorum
(03-18-2011, 09:04 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (03-18-2011, 08:56 PM)sipsivri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cihan Bey,en kolay yolu asistan hizmeti veren bir kasko poliçesi almanızdır.Patladığı yerde ararsınız çekici alır sizi en yakın lastikçiye götürür.
Abi uygun tork falan o kadar detaya inemiyoruz ki her zaman... :hö:
(03-18-2011, 09:32 PM)VeYSeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (03-18-2011, 09:04 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (03-18-2011, 08:56 PM)sipsivri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cihan Bey,en kolay yolu asistan hizmeti veren bir kasko poliçesi almanızdır.Patladığı yerde ararsınız çekici alır sizi en yakın lastikçiye götürür.
Abi uygun tork falan o kadar detaya inemiyoruz ki her zaman... :hö:
Zaten işini ciddi yapan servisler dışında tork nedir bilende yok. Oysa motorların bir çok yeri yumuşak metaller içeriyor ve bir otomobilin üzerinde çalışırken gösterdiğin gücü göstersen parça ya kopar yada deforme olur.
Yolda sökmek ve takmak zorunda olduğumuz parçaları daha sonra mutlaka serviste yada varsa tork anahtarı ile kontrol etmekte fayda var. Hele tekerlek somunları çok önemli.
Eski motorun yağını kendim değiştirirdim. Filitreye ulaşmak için açtığım kapağı az sıktım yağ sızdı bir sefer çok sıktım kapak deforme oldu ve zor buldum yenisini. Sonra gittim tork anahtarı aldım ve servis kitabında ne ise o değerde sıktım. Tabiki pratik şeyler değil kabul ediyorum.
Lastiğim hiç patlamadı çok şükür, fakat uzun yolculuklarda her ihtimale karşı lastik tamiri ile ilgili tüm gerekenleri ufak bir çantada yanıma alırım.Lastiği sökmek, yama yapmak bunlar en basit işlemler asıl mesele iç lasitği yerine taktıktan sonra dış lastiği yerine otuttururken kullandığımız levyelerle tekrar iç lastiği patlatma riskimiz var buda can sıkıcı olabilir herşeyi silbaştan yapmak demek (şurdan biliyorum lastiklerimi lastikci bi abime değiştirttim iç lastiği takarken delmiş , lastiğin patladığını da herşey bitip lastiği şişirirken anladık) tork değerleri hakkında söylediklerinize katılıyorum fakat ben dahil bir çok kişinin buna dikkat ettiğini sanmıyorum.
Cihan Bey,yinede şanslısınız siz.Sigorta şirketleri tarafından emniyetli kabul edilen bir motorunuz var ve ona göre fiyat veriyorlar.Racing motorunuz olsaydı yanmıştınız.Benim motorumun kaskosu bu sene için 700 TL tuttu(Tabi çeşitli indirimler uygulandıktan sonra) Motorun dışında,5 adet çanta,koruma demirleri,orta sehpa,kıyafetlerim ve kaskda teminat altında.Başınıza bir iş gelse çekici çağırsanız 150-200 TL den aşağıya gelmezler.Bu yüzden benim önerim ciddi olarak kasko yaptırmayı düşünmeniz olacaktır.Ayrıca verdiği gönül rahatlığıda yanınıza kar kalıyor.
(03-18-2011, 10:54 PM)baris Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Lastiğim hiç patlamadı çok şükür, fakat uzun yolculuklarda her ihtimale karşı lastik tamiri ile ilgili tüm gerekenleri ufak bir çantada yanıma alırım.Lastiği sökmek, yama yapmak bunlar en basit işlemler asıl mesele iç lasitği yerine taktıktan sonra dış lastiği yerine otuttururken kullandığımız levyelerle tekrar iç lastiği patlatma riskimiz var buda can sıkıcı olabilir herşeyi silbaştan yapmak demek (şurdan biliyorum lastiklerimi lastikci bi abime değiştirttim iç lastiği takarken delmiş , lastiğin patladığını da herşey bitip lastiği şişirirken anladık) tork değerleri hakkında söylediklerinize katılıyorum fakat ben dahil bir çok kişinin buna dikkat ettiğini sanmıyorum.
(03-19-2011, 07:01 AM)sipsivri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cihan Bey,yinede şanslısınız siz.Sigorta şirketleri tarafından emniyetli kabul edilen bir motorunuz var ve ona göre fiyat veriyorlar.Racing motorunuz olsaydı yanmıştınız.Benim motorumun kaskosu bu sene için 700 TL tuttu(Tabi çeşitli indirimler uygulandıktan sonra) Motorun dışında,5 adet çanta,koruma demirleri,orta sehpa,kıyafetlerim ve kaskda teminat altında.Başınıza bir iş gelse çekici çağırsanız 150-200 TL den aşağıya gelmezler.Bu yüzden benim önerim ciddi olarak kasko yaptırmayı düşünmeniz olacaktır.Ayrıca verdiği gönül rahatlığıda yanınıza kar kalıyor.
Çok uygun size mesaj atacağım. Teşekkürler