Gebze Motosiklet Kulübü Forumları

Tam Versiyon: Berat kandiliniz mübarek olsun.
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2
berat-kandili.jpg

Berat Kandili (Berâet Kandili), (Arapça: ليلة منتصف شعبان ) İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının on dördüncü gününü on beşinci gününe bağlayan gecesi Berat gecesidir.

Berâet, temize çıkma anlamına gelir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)[kaynak belirtilmeli]

Ayrıca, Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına toptan indirildiği gecedir.

tüm islam aleminin ve gmk kulübünün beraat kandili mubarek olsun arkadaşlar.
Hayırlı kandiller olsun. :çiçek:
Allah dualarımızı kabul etsin. Kandilimiz mübarek olsun
tüm şehit ailelerine başsağlıgı,GMK ailesine ve yakınlarına iyi kandiller diliyorum
Sorma şehitler içimizi yaktı. Ne desek geri getiremeyiz. Ailelerine Allah'tan sabır diliyorum.

Küfürün bile fazla geleceği ................ insanlara ve onları bu ülkede barındıranların Allah bin belasını versin. Bilmediğimiz neler dönüyor ve bu çocuklar 3 5 kişinin keyfi için, vatan millet sevdası diye oralarda can veriyor. Vatan millet sevdasına savaş kurtuluş savası gibi olur. İnsan hakları diye almışlar bir kapana bizi elimiz kolumuz bağlanmış. Bunlar insan değil ki hakkı olsun. Kendileri ceza hukukunu nasıl uyguluyorlar direk asıyorlar 2 mahkemeden sonra. Biz asalım dünya ayağa kalkıyor. Neyse kusura bakmayın konuyu dağıttım. Sinirlendim biraz. Hemimizin bildiği şeyler fakat birşey yapamıyoruz ve yapamıyoruz dediğim içinde ayrı üzülüyorum.
(07-15-2011, 09:02 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sorma şehitler içimizi yaktı. Ne desek geri getiremeyiz. Ailelerine Allah'tan sabır diliyorum.

Küfürün bile fazla geleceği ................ insanlara ve onları bu ülkede barındıranların Allah bin belasını versin. Bilmediğimiz neler dönüyor ve bu çocuklar 3 5 kişinin keyfi için, vatan millet sevdası diye oralarda can veriyor. Vatan millet sevdasına savaş kurtuluş savası gibi olur. İnsan hakları diye almışlar bir kapana bizi elimiz kolumuz bağlanmış. Bunlar insan değil ki hakkı olsun. Kendileri ceza hukukunu nasıl uyguluyorlar direk asıyorlar 2 mahkemeden sonra. Biz asalım dünya ayağa kalkıyor. Neyse kusura bakmayın konuyu dağıttım. Sinirlendim biraz. Hemimizin bildiği şeyler fakat birşey yapamıyoruz ve yapamıyoruz dediğim içinde ayrı üzülüyorum.

Allah bu vatan evlatlarının ailelerine sabır versin.
Kanınınz yerde kalmıyacak diyoruz ama malesef her defasında lafta kalıyor.

Bu kalleş köpekleri ülkede barındırmak hata ! İçerdeki apo köpeğini as Diyarbakıra olaganüstü hal yap pkk köpeklerini gördüğün yerde yak, bakalım ne olacak.
Başka bir çözümü yok bunun.

3 saatliğine bu ülkeyi yönetebilsem keşke...sadece 3 saat.
Tüm islam aleminin kandili mubbarek olsun.
Hayırlı kandiller arkadaşlar.
Öncelikle Şehitlerimize Allahtan Rahmet Yakınlarına Başsağlığı Dilerim . Vatan Sağolsun.
Tüm İslam Aleminin Kandilini En İçten Dileklerimle Kutlar Hayırlara Vesile Olmasını Allahtan Niyaz Ederim.
Sayfa: 1 2