Emniyet şeridi ihlali -
MuratS - 12-05-2012
Emniyet Genel Müdürlüğü Karayolları Trafik Kanunu'nun 35 maddesinde değişikliğe gitti! 'Emniyet şeridi ihlali' ilk kez tasarıya girdi. Emniyet şeritlerinden geçen sürücülere 72 TL para cezası kesiliyordu. Yapılan değişiklikle bu rakam 650 TL'ye yükseltildi.
http://gundem.milliyet.com.tr/trafik-cezasi-artirildi-/gundem/gundemdetay/05.12.2012/1637393/default.htm
RE: Emniyet şeridi ihlali -
SEYFO - 12-05-2012
Hemen tartışmayı başlatıyorum ;
- Emniyet şeridini kullanan motosikletlere ceza uygulanıyor mu ?
- Polisine ve yerine göre değişiyor mu ?
- Motosikletler için ayrıca bir kanun maddesi var mı ?
MuratS - 12-05-2012
şimdiye kadar duymadım emniyet şeridinden ceza yiyen motoru.Genelde orta bariyer yanından gittiğim için, muafım cezadan:P
GsrEra - 12-05-2012
Valla o serit olmasa sehirde motor kullanmakla arac kullanmak arasinda bi fark kalmaz. Ben bu seridi kullanmiyorun diyen motorcu yoktur bu memlekette. Bizi o sridi kullanmaya itenler utansin. Kural buysa uyariz. Uymazsakta cezamizi cekeriz.
SEYFO - 12-05-2012
emniyet şeridini ara ara bende kullanıyorum.
polis önündende geçmişliğim var .. fekat herhangibir tepkiyle karşılaşmadım..
hatta bi motorcudan EDS ye girse bile motosikletlere ceza kesilmediğini duydum..
Yani emniyet şeridinde motora ceza kesildiğini görmedim, fakat bu görevli yada kamera başındaki polisin tasarrufumudur ? yoksa kanunda böyle bişey varmı onu merak ediyorum ..
Batuhan - 12-05-2012
evet, hem emniyet şeridinde bekleyen yunusların hemde Trafik ekiplerinin önünden geçtim, ilk seferinde tırsarak geçmiştim. ses çıkarmadıklarını farkedince devam ettim. tabi Türkiye'de emniyet şeridine zart diye çıktıkları için çok tehlikeli bir sürüş oluyor, her an birisinin sag burnuna yada arkasına yazılma riskiniz çok yüksek.
bu cezalar emniyet şeridini araçların çıkmalarını azaltırsa bizim için daha emniyetli gitmemiz söz konusu olabilir ;)
GsrEra - 12-05-2012
Ceza yenilemelerinde ilk baslarda uygulama skidir. Siz yinede dikkat edin. Olabildigince emniyet seridini kullanmayin
Seckin Tunali - 12-06-2012
(12-05-2012, 02:55 PM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: emniyet şeridini ara ara bende kullanıyorum.
polis önündende geçmişliğim var .. fekat herhangibir tepkiyle karşılaşmadım..
hatta bi motorcudan EDS ye girse bile motosikletlere ceza kesilmediğini duydum..
Yani emniyet şeridinde motora ceza kesildiğini görmedim, fakat bu görevli yada kamera başındaki polisin tasarrufumudur ? yoksa kanunda böyle bişey varmı onu merak ediyorum ..
Emniyet şeritlerinin hiçbir motorlu taşıt kullanımına izni yoktur..bize gösterilen sadece iyi niyettir..ama heran bir polise yakalanıp ceza yeme olasılığımız vardır..hatta ambulansların bile emniyet şeridinden gitme hakkı yoktur..
VeYSeL - 12-06-2012
Bende bir ceza ile karşılaşmadım ancak emniyet şeridi gerçekten hiç emniyetli değil arkadaşlar dikkatli olalım !
RE: Emniyet şeridi ihlali - ares - 12-06-2012
hatta ambulansların bile emniyet şeridinden gitme hakkı yoktur..
[/quote]
Emniyet Şeridi: Otoyol veya diğer bölünmüş karayollarında, arıza hallerinde ya da acil yardım ve kurtarma amacıyla kullanılmak üzere belirli kurumlara ait araçlarına ayrılmış olan ve yol eksenine paralel oluşturulan bölümü ifade eder.
tanımında acil yardım ve kurtarma amacı diyor, ambulansların giremediğini bilmiyordum :hö: