Gebze Motosiklet Kulübü Forumları
Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - Yazdırılabilir Sürüm

+- Gebze Motosiklet Kulübü Forumları (https://gebzemoto.com/forum)
+-- Forum: GMK Kafe (https://gebzemoto.com/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Sohbet & Muhabbet (https://gebzemoto.com/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Forum: Moto Kafe (https://gebzemoto.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+---- Konu: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları (/showthread.php?tid=28)

Sayfalar: 1 2 3

Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - VeYSeL - 12-05-2010

Arkadaşlar herkes malını över..

ama biraz gerçekçi olalım ve motor almak isteyen arkadaşlara rehber olması adına şu zamana kadar en az 3 ay kullandığınız motorların yada şuanda sahip olduğunuz motorunuzun;

marka modelini
iyi-kötü yanlarını (yakıt, titreşim, rüzgar, parça-servis)

gerçekçi bir şekilde anlatalım..

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - VeYSeL - 12-05-2010

Evet ilk ben başlayayım..

Yamaha XT660R '05

İyi yanları:
Torku çok yüksek buda onu agresif ve seri bir makina yapıyor.

Yüksek bu sebeple kaldırım, taş, engel dinlemiyor,

Enjeksiyonlu olduğu için uzun yolda 120km sabit hızla kilometrede 14 kuruşa kadar düşebiliyor yakıtı,

Grenajı yok gibi bir şey olanı da plastik leğen gibi istediğiniz kazar düşürün kaldırın çatlak, patlak, kırılma olması çok düşük bir ihtimal.

2.el parçaları çok fazla onun için uygun ve bulabiliyorsunuz sorun yok.

emsallerine göre çok daha kıvrak ve şehir içi kullanımına daha uygun.

Kötü Yanları:
140 dan sonra tek silindirli olduğu için rahatsız etmeyecek şekilde gidonda titreme başlıyor
(bu bence kötü bir şey değil ama yazayım dedim, sonuşta tek silindir arazide büyük avantaj tork harika, titreşim istemiyorsanız 4 silindir alacaksınız bu seferde arazi performansı düşecek) .

Bence en büyük sorunu rüzgar.. ciddi bir ön cam almazsanız 130 dan sonra gerçekten rüzgardan rahatsız oluyorsunuz.

Emsallerinden yüksek olduğu için kısa boylu arkadaşların kullanması zor bir makine.

Tork yüksek olduğu için size anında tepki veriyor, buda ister istemez agresif kullanmaya teşvik ediyor.. eeee buda yakıtı olumsuz etkiliyor :)

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - Barış - 12-05-2010

Benim aygırdan bahsedeyim.
KAWASAKİ KLE 500

Uzun yıllardan beri yollarda ve kendini kanıtlamış bir motordur. Üzerindeki motor KLE500 - GPZ500 - EN500 - ER5 de kullanılmaktadır kolay kolay sorun çıkaran bi makina değildir 1991 den 2005 e kadar bir çok modelde kullanılmış olması 2ci el parça sıkıntısı çektirmiyor yetkili servisliğine Z MOTO bakmakta. Vibrasyon yok denecek kadar azdır çift silindir ve 48 beygirdir. Yakıt konusunda uzun yolda normal kullanımda tadından yenmez şehir içinde bakmıyor gözünün yaşına şuanki ortalama yakıt sarfiyatı 20 tl lik benzin ile 115 km yapabiliyorum.
Benim için tek kötü yanı yüksek ve ince karkas yapısından dolayı yan rüzgarlardan fazla etkileniyor rüzgarın kuvvetli olduğu sürüşlerde rahatsız edici olabiliyor.
:heart: Ama ne olursa olsun motorumu seviyorum :heart:

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - ENGİN - 12-05-2010

9 AYDAN BERİ ER 5 KULLANICISIYIM TEK KÖTÜ YANI RÜZGARI ÇOK AMA NAKED MAKİNA NORMAL ON NUMARA Bİ MAKİNA NEDE OLSA KAWASAKİ

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - VeYSeL - 12-06-2010

Engin genel olarak bir anlatsaydın ER-5 'i .. bilmeyen arkadaşlar için..

yakıtını, viraj almasını, hızlanmasını v.s..

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - Barış - 12-06-2010

abi anlatacak da bi yol yapabilse oda tam olarak tanımış değil :D

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - ENGİN - 12-06-2010

ER 5 YAKITI 50 TL BENZİNLE 260 KM GİDİYO ŞEHİR DIŞINDA KULLANMAK PEK NASİP OLMADI
YOL TUTUŞU GAYET GÜZEL AMA VİRAJLARDA DİKKATLİ OLUNMASI GEREK MAKİNA 180 KM HIZLA VİRAJA GİRMİYO:D
HIZLANMASINA GELİNCE ON NUMARA

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - ŞENER - 12-06-2010

Dostlar, benim scooter çelik cm 150 t1 :rolleyes:
Diğer güçlü abilerinin yanında sözü bile olmaz :angel: ama scooter'ı olanlara ve alacaklara belki yardımım olur.
Gerçek 2009 model km de 10 krş yakıyor masrafsız ve bakımsız benzini koy devam et.
Bol yedek parça (Çinli üzülmeyelim diye birsürü kardeş üretmiş :) )
Düzde 100 yaptım ama bu yaştan sonra ben kendime yedek parça bulamam :)
Çok rahat diğer miniklerin yanında heybetli duruyor.

Benim kütlem büyük olduğundan anca bana göre :) Ancak düzde 2 kişi çok rahat gidiyor :huh:
İlk motorum olduğundan ve 2 el aldığımdan çok tereddütteydim ancak şu an çok memnunum tam bir şehir içi motoru.Tek kişi istediğin yere git.
10 üzerinden puanlarsak ben 10 veririm vallaha abartı yok ;)

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - VeYSeL - 02-05-2011

Arkadaşlar bu başlık gerilerde kalmış biraz canlandıralım mı, ne dersiniz?

faydalı olabilir..

RE: Motorunuzun İyi-Kötü Yanları - Seckin Tunali - 02-05-2011

iyi yanları:motorum çok süper benim 250 ile viraja girebiliyo dağ bayır demiyo tırmanıyo en son dakara katıldım mesela..yakıtı yok denecek kadar az...titreşim hiç yok..hiç rüzgar almaz...

Kötü yanları:benim motorum yokki tek kötü yanı bu olmaması :)