Motorsiklet seçimi -
iliklik - 04-08-2015
Arkadaşlar merhaba,
Motor alımı çok çetrefilli bir iş. Araştırma aşaması insanı delirtecek türden. Hele bir de benim gibi ne tarzda motor alacağına karar veremeyen birisi için çok daha zor. Kulübümüz genelinde kullanılan motor tarzı enduro, fakat son zamanda deauvilleciler de hatrı sayılır.
Benim sormak istediğim farklı cc ve farklı tarzda 3 motor hakkında sadece görüşleriniz. Teknik bilgi olabilir, daha önce forumlar da okunmuş bir bilgi olabilir, yada mantık yürütme olabilir. Parça, yakıt, dizayn herşey hakkında dostlarımın yorumları.
1-Honda varadero xl1000[/size][/font]
2-Suzuki dl 650 vstrom
3-Honda nt 700 deauville
Şimdiden saygılar
RE: Motorsiklet seçimi -
selcukkalaycioglu - 04-08-2015
Honda varadero xl1000 veya Honda nt 700 deauville ikisinden birini al zaten biliyorsun abi Honda yaygın servis ağı ve parçası kolay bulunan bir marka Türkiye şartlarına en uygun ve en iyi gidebilecek marka..
Murat.Albayrak - 04-08-2015
Hangisi hoşuna gidiyorsa al gitsin sonuçta zevk meselesi
conqueror - 04-08-2015
Ercü kardeşim sen kararını çok önceden vermiştin bence.
benim fikrimi sorarsan honda varedero güzel makine ama çok yakıyor.
o garip isimli honda deavuluve mi ne var ya ondan sakın alma zenon takılmıyor , zinciri bile yok öyle motormu olur :):):):]:]
son olarak v-strom keyifli makine, parçası ucuz, sağlam, yol tutuşu güzel, benim tek hoşuma gitmeyen tarafı motor sesi onuda egsoz takarak çözdüm.
bütçen varsa Alperin f650 yi de çok beğendim ben onlarada bakbilirsin.
Alper.Şensöz - 04-08-2015
Dostum pek faydalı bir yanıt olmayacak ama kendi fikrimi söyleyeyim;
Motosiklet bence tamamen zevk meselesi. Dolayısıyla gönlün hangisini istiyorsa onu al. Bugün touring dene, yarın enduroya geç farketmez. Aklında "keşke" hiç olmasın.
Dikkat etmen gereken tek şey motorun geçmişi,kazası,yıpranması vb. genel dikkat edilmesi gereken şeyler. Bunun dışında kalbini dinle :kalp:
Ben böyle yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim
Seckin Tunali - 04-08-2015
Varaderoyu pek sevemedim ben.
Gerek tasarımı gerek hantallığı.Yakıtı söylemiyorum bile.
Nt 700 e gelince kimse malını kötülemez.Keyifli bir motor gibi duruyo.Dl ile karşılaştırmak zor çünkü tarz olarak biraz farklılar.Nt 700 biraz daha alçak.DL yüksek.Dl piyasası biraz daha canlıdır.Sevmessen satman kolaydır.Nt 700 biraz bekletir.Eğer ikisi arasında kalırsan önce DL dene en azından satmak daha kolay olur.Sonra Nt alırsın.
Orokeyn - 04-08-2015
Fatih Beye katılıyorum. F650 :kalp:
Ortam - 04-08-2015
Yaw birisi de çıksın VTR 250 alsın içimde kaldı binemedim şu motora :)
VeYSeL - 04-08-2015
Böyle bir kıyaslamayı yapabilmek için 3 motora da en az 10.000km binmiş olmak gerekir ki aradaki farklar açıkca görülebilsin.
ayrıca
bu beklenti ile alakalı bir durum.. onun için motor kıyaslamalarında mutlaka her kafadan bir ses çıkar..
bu sebepten
en iyi motor bindiğin motordur :çiçek:
muratkan - 04-08-2015
ya bırakın kardeşim.DL harem gebze minibüsü gibi.Magrus sanki önü tampon taksan tam olur.Okadar uzun makina mı olur.NT 700 desen sürerken hava gelmiyor kardeşim.Kışın ideal ama yazın kilo verdirir :) varadero bence olur.benzinli olmasa tüplü olsa tam olur. KLe desen motorla uğraşmayı seviyorsan olur neden olmasın.En sorunsuz makina bence olmayan makinadır.Binmiyorsan problem yok :) :delü: