Kaza sonrası kaskın çıkarılması -
Cihan - 03-15-2011
Arkadaşlar bu konuda döküman hazırlanıyor. Aşağıdaki video güzel anlatmış.
Hastanın bilinci kapalı, sorulara yanıt vermiyor ve solunum ile dolaşım sorunları şüphesi varsa usulüne göre kaskın çıkarılması gerekebilir.
Bunun tatbikatını mutlaka hepimiz bir kaç defa yapalım.
RE: Kaza sonrası kaskın çıkarılması -
emomen - 03-15-2011
Kaza esnasında kaza alanına gelen meraklı halkımız bu tip bilgileri edinmek zorunda.
Hepimizin kaskında
doktor gelmeden kaskı çıkarmayın etiketi şart.
Allah kimseye kaza bela göstermesin ayrıca paylaşım için eline sağlık Cihan abi:tamam: Sayende ilkyardım konusunda ufak ufak bilgi tazeliyoruz...
VeYSeL - 03-15-2011
Cihan abi 2. videoda kaskın özelliğinden dolayı kolayca çıkan birşey vardı sanırım..
yoksa ilk videodan da izlediğimiz üzere tek kişi kask çıkartması olanaksız gibi görünüyor..
GsrEra - 03-15-2011
Teşekkürler Cihan abi.
Benım kask 2. video gibi cıkmaz. Ben kendim zor cıkarıyorum.
Cihan - 03-15-2011
Evet 2. videodaki kastı bende hiç görmedim yakından. Farklı bir şey. Fakat bir araya geldiğimizde 2. video ile ilgili bir uygulama yapabiliriz.
Aslında her gidişte aklımdayken hep unuttuğum şu zımbırtıda çok önemli bir koruyucu.
http://www.motomaxonlineshop.com/main/ultimate_stuff_boyun_koruma-396-0-110.html
Kaskın ağırlıda bazen boyun incinmelerine sebep olabiliyor.
emomen - 03-16-2011
(03-15-2011, 11:23 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: http://www.motomaxonlineshop.com/main/ultimate_stuff_boyun_koruma-396-0-110.html
Kaskın ağırlıda bazen boyun incinmelerine sebep olabiliyor.
Cihan abi, Bu boyun korumayı bir arkadaşım almıştı bir süre kullandı sonra hiç kullandığını görmedim. Uzun yol için çok iyi bir ürün. :tamam:
MaRaNtZz - 03-16-2011
Cihan abi teşekkürler paylaşımın için,
Emrullah söylediğin gibi aslında bir sticker yapıştırmak gerekir Kaskımı Çıkarmayın yazısını.:tamam:
GsrEra - 03-16-2011
Onuda o karışıklıkta okuyabilirmi insanlar orasıda mechul. Kaskı, kask kilidini açmadan çıkarmaya çalışmasınlarda Allah korusun
MaRaNtZz - 03-16-2011
(03-16-2011, 09:19 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Onuda o karışıklıkta okuyabilirmi insanlar orasıda mechul. Kaskı, kask kilidini açmadan çıkarmaya çalışmasınlarda Allah korusun
Kask kilidi açılmadan uğraşırsa zaten boynuna birşey olmamışsada ozaman olan olur
MehmetK - 03-17-2011
Harika bir konu.
Cihan bey teşekkürler.
Bizim gurup bunu bilmiyor.
Ben düştüm. Bilincim kapandı. Kendime geldigimde Kaskım kafamda yoktu.
Allahtan kıyafetim üzerimdeydi. :utan:
O arkadaşlar kendini biliyor. :çiçek: