GMK Fotoğraf Sergisi -
VeYSeL - 04-16-2011
Arkadaşlar..
Geçenlerde Cihan abi 'nin açtığı başlık üzerine GMK olarak Motosiklet ve Motosiklet Kültürünü tanıtma amaçlı bir fotoğraf sergisi oluşturmaya karar verdim.
Bunun için de öncelikle bol miktarda ve güzel fotoğraf arşivimiz olmalı..
Daha sonra bu fotoğraf arşivinden sergilenmeye hak kazanacakları seçip GMK Fotoğraf Sergisini Açacağız..
Konu ile alakalı Osman bey (GEFSAD Başkanı) bize 2-3 saatlik fotoğraf çekiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlatacağı bir seminer düzenleyecek..
Ağustos sonu gibi çekimleri bitirip sergilenecek fotoğrafları seçmeye başlayacağız. Bu noktada yine Osman Bey ve Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri bize destek olacak.
Kurallar:
1. Konu Motosiklet ve Motosiklet Kültürü olacak.
2. İleride Sergilenecek fotoğrafların seçiminde şaibe olmaması için Çekilen fotoğrafların içeriğine kimin çektiği ile ilgili imza atılmayacak, jüri sergilenecek fotoğrafları seçerken kimin çektiğini bilmeyecek.
Hadi arkadaşlar Tekerler dönsün, Deklanşörler çalışsın :)
Sergilemeye Fotoğrafları ile katılmak isteyen arkadaşlar adını yazdırırsa sevinirim.. :çiçek:
RE: GMK Fotoğraf Sergisi -
MotoTR - 04-16-2011
Arkadaşlar bu konuyla ilgili olarak benimde merakım var ama iyi bir makina almakla başlamak gerekir sanırım :tamam:
VeYSeL - 04-16-2011
(04-16-2011, 03:43 PM)MotoTR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu konuyla ilgili olarak benimde merakım var ama iyi bir makina almakla başlamak gerekir sanırım :tamam:
Heves etmek, araştırmak ve ilgilenmek ile başlayabilirsin..
ufak bir makina ile bu işin içine girip daha sonra ilgine göre seçim yapabilirsin aynı motosiklete başlamak gibi :tamam:
Fotoğraf çekmek sadece makinanın özellikleri ile ilgili bir sanat değildir, görebilmek, kompozisyon yapma yeteneklerini geliştirebilirsin..
Cihan - 04-16-2011
(04-16-2011, 03:43 PM)MotoTR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu konuyla ilgili olarak benimde merakım var ama iyi bir makina almakla başlamak gerekir sanırım :tamam:
Sayın başkanım teşekkürler güzel olacak sonunda eminim.
Beni yazın.
onur - 04-16-2011
evet arkadaşlar bol bol fotoğraf çekiyoruzzz. süper olucakkk gibi görünüyorr.
GsrEra - 04-17-2011
Heyecanlandım şimdi
cros - 04-17-2011
bende varım:+1:
emomen - 04-17-2011
fotoğraları şimdiden sergi duvarlarında görüyor gibiyim:çiçek:
onur - 04-17-2011
harika olucakkk bu arada seçkin nerelerde
Cihan - 04-18-2011
Başkan fotoğrafları seçecek jüride kimler olacak?
Bu jüriyi kimler belirleyecek? Yada neden bir jüri.
Fotoğraflarda kendi motosikletimiz ve bizzat kendimizde yer alabiliriz. Demek istediğim fotoğrafın kime ait olduğunu bilmemek imkansız bir şey olacak.
Burada seçici kurulun önemi büyük. Bunu tartışalım derim ve benim önerim GMK'da kayıtlı kim varsa onlar karar versinler. Sebeplerini uzun anlatırım.
Bu projeye giren ve emek veren her arkadaşında mutlaka sergide fotoğrafı olsun. Jüri konusu olayı yarışmaya döndürür gibi geliyor bana.
Son olarak Ağostos ayı erken bir tarih gibime geldi.