Suzuki yi satmadan önceki en son gezim -
tamericel - 12-13-2010
Merhaba, genellikle her yıl Ekim ayında Turgut Reis’ e gidiyorum. Devremülkün tarihi Ekim ayında.
Gitmesine gidiyorum da, her defasında da şehirlerarası otobüs ve kamyonlar gibi en kısa ve en kestirme yoldan, yani ana arter dediğimiz Yalova-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir-Bafa Gölü yoluyla gidiyordum..
Bu yaz Engin Kuşan arkadaşımızın Bodrum ve Datça yolculuğunu anlattığı bir gezi yazısını okuduktan sonra güzel olan şeyler taklit edilmelidir düşüncesiyle ben de bu yıl Turgut Reis’ e bu farklı rotadan gitmeğe ve hedefe her zamanki gibi bir günde ulaşmak yerine yollarda konaklayarak gitmeğe karar verdim.
Benim için çok güzel bir yolculuk oldu, gezisiyle ilham veren Engin arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yolumun üzerindeki güzellikleri atlamamam için bana tavsiyelerde bulunan Turgay Avcı’ ya, dönüşte Aydın’ a Rüzgar Avcıları' na giderken ‘’Söke Ovasından değil, Çine yolundan gel, sorun olabilir’’ uyarısıyla beni aşırı yağıştan oluşan su taşkını riskinden koruyan Ömer Günay arkadaşıma da teşekkürler. Çünkü ben onun uyarısı üzerine Söke den değil Milas-Çine yoluyla dolu ve yağmur altında Aydın’ a giderken, Söke yolu yağıştan kapanmıştı.
Bu yıl Bodrum’ da da geçmişteki tüm ekim aylarının aksine oldukça kapalı, bulutlu ve yağışlı havalar beni karşıladı. Hatta bölgede sürekli yaşayan bir çok kişi ilk defa ekim ayında bu derece az denize girilebilen bir sezon yaşadıklarını belirttiler.
Denizli’ den arkadaşlarım motosikletleri ile geldiler bir gece kaldılar, daha sonraki günlerde ben Bodrum’ da ve Aydın’ da arkadaşlarımı ziyaret ettim, kazasız ve sorunsuz, bol sohbetli, keyifli ama zaman zaman dolu ve yağmurlardan dolayı oldukça ıslak ve nemli bir tatil ve seyahat gerçekleşti
Bu gezide Salihli-Bozdağ-Üçler Geçidi-Gölcük-Ödemiş-Birgi-Şirince ve dönüşte Gölyazı’ yı ilk defa gezmiş görmüş oldum. Güzel yerler Bozdağ’ da çıplak gözle görülmesi çok daha güzel olan pek çok manzaralar ve virajlar var.
Gidiş yolum, Gayrettepe-Yalova-Bursa-Balıkesir-Akhisar-Salihli-Bozdağ-Gölcük-Ödemiş-Birgi-Selçuk-Bafa Gölü –Bodrum-Turgut Reis, dönüş yolum ise Bodrum-Milas-Çine-Aydın-İzmir-Manisa-Balıkesir-Bursa-Yalova-İstanbul olarak gerçekleşti.
İşte fotoğraflar ;
Yola çıkış,
Bozdağ dan manzaralar,
Gölcük,
Ödemiş,
Birgi,
Tire, Değirmen Şelale Tesisleri,
Turgut Reis ve Devtaş,
Denizli’ den motorcu arkadaşlarım Ahmet Ege ve Hail Evranoğlu geldiler,
Torba’ da Sevgili Mesut Ekener ile,
Aydın’ a hareket,
Yollardan çeşitli kareler,
Şirince,
Gölyazı,
Her ne kadar istemesem de gezi b i t t i :(
RE: Suzuki yi satmadan önceki en son gezim -
VeYSeL - 12-13-2010
Suzuki'ye güzel bir veda olmuş abi..
Çok güzel.. kıskandım valla :F:
Ama Yalova'ya giderken Gebze'tarafından geçerken bir çayımızı içmeye uğramadığın için üzüldüm bak şimdi
Barış - 12-13-2010
Tekerine sağlık abi güzel bi jübile olmuş suzi için...
SEYFO - 12-13-2010
Jübile buysa.....
Başka bişey demiyorum...
Benim gariban suzukim bütün futbol hayatında bu kadar gezmemiştir...
Tekin Abi kapatalım SUZUKİ konusunu zoruma gidiyo : )
sen bize Cosa 200 den bahset...alıcam bi Vespa en sonunda...
cros - 12-13-2010
harika gezi olmuş tarih dolu resimler çok güzll toplam kaç km.ve kaç gün sürdü?
PoyrazKtm - 12-14-2010
artık oralara gitmemize gerek kalmadı sayende güzel bir tur oldu abi..emeğine sağlık.rehber parasındanda sayende yırttık:)güzel jübile:)
tamericel - 12-14-2010
(12-13-2010, 11:24 AM)veysel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Suzuki'ye güzel bir veda olmuş abi..
Çok güzel.. kıskandım valla :F:
Ama Yalova'ya giderken Gebze'tarafından geçerken bir çayımızı içmeye uğramadığın için üzüldüm bak şimdi
olur Veyselcim
sabah 6 da geçtim, uyar mıydı :)
(12-13-2010, 10:31 PM)cros Adlı Kullanıcıdan Alıntı: harika gezi olmuş tarih dolu resimler çok güzll toplam kaç km.ve kaç gün sürdü?
km tutmak aklıma gelmedi ama 40500 de yağ filan değiştirim çıkmıştım o hatırımda galba 2000 km cıvarı oldu
Turgut Reis te 10 gün konakladım o nedenle toplam 12 gün sürdü
(12-13-2010, 08:39 PM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Jübile buysa.....
Başka bişey demiyorum...
Benim gariban suzukim bütün futbol hayatında bu kadar gezmemiştir...
Tekin Abi kapatalım SUZUKİ konusunu zoruma gidiyo : )
sen bize Cosa 200 den bahset...alıcam bi Vespa en sonunda...
Vespa Cosa eski bir modeldir, motoru 2 zamanlıdır 12 beygir ve 4 vites
benzini yağ ile otoatik kaarıştırır elektrikli jiklesi vardır
filan filan ,
100 yapar ama rahat edilebilir sürati 70-80 km dir
MehmetK - 12-14-2010
Tamer bey,
Bu kış günü, yapılırmı abim bu bize.
Isıtıcı altımızda, ofiste paşalar gibi çalışırken.
Niye motivasyonumuzu bozuyorsun şimdi.
Sen ne yapmışsın öyle? Harika bir parkur. Yemeli içmeli. (Kaldı ki gezi raporlarının en beğendiğim yanı, yenilen ve içilenlerin fotoğraflanmasıdır)
Jübile demeyelim biz buna. Senin kanında var. Hep birlikte yaparız bir uzun yol.
Gezi harika olmuş. Belli. Ama fotoğraflar da 10 numara hangi birini söylesem. Limon ağacımı, kızıl bulutlarmı, su kabağndan çardakmı vs.
Paylaşım için teşekkürler.
cros - 12-14-2010
12 gün süper geçmiştir zorluklar sevinçler zaten motosiklet kullanmanın en güzel yanıda yeni yerleri yüzüne vuran rüzgarla özgürce keşfetmek....hayatın boyunca unutulmaz anıların yaşanmış hikayelerini paylaşmak...
VeYSeL - 12-14-2010
(12-14-2010, 05:05 PM)cros Adlı Kullanıcıdan Alıntı: motosiklet kullanmanın en güzel yanıda yeni yerleri yüzüne vuran rüzgarla özgürce keşfetmek....hayatın boyunca unutulmaz anıların yaşanmış hikayelerini paylaşmak...
ne güzel bir söz bu böyle :F: