Kask alacam hangisi ? -
Robbie - 07-25-2011
evet arkadaslar motordan once ekipmanlardan basliyorum kask icin fikirlerinizi tecrubelerinizi bekliyorum, benim baktigim shoei xr1000 ve shark idi ama scorpion exo 1000 i gordum testlerden basarili cikmis 2'side ayni fiyat kafam karisti..
Shoei xr1000 499 tl.
Scorpion exo 1000 499 tl.
ayrica scorpion da SpeedView sistemi var UV400 onaylı güneş vizörlü tek düğmede aşağıya iniyor.
shark olarak ta bu model var 425 tl.
kask degerlendirmeleri icin :
http://sharp.direct.gov.uk/
RE: Kask alacam hangisi ? -
onur - 07-25-2011
shoıe erdem kullanıyor yorumlarını alabilirsin bence. aynısı bu arada
SEYFO - 07-25-2011
SHOEI den şaşma...
ama bu kasklar üç- dört yıl önce 699 euroydu ...
kaliteyimi düşürdüler yoksa rekabetten dolayı fiyatlarımı düşürdüler bilmem..
ama Shoei yüksek hzlarda ses ve titreşim konusunda başarılı..
Cihan - 07-25-2011
Hasan kardeşim alacağın motosiklet tarzına göre kask seçmeni tavsiye ederim. Sürat motoru alacaksan hava direnci düşük ses yalıtımı yüksek çok sağlam vs. bir kask bakmalısın. Enduro alacaksan çok hız yapmayacak fakat güneşten toz topraktan seni iyi koruyacak çok farklı bir kask alacaksın. Kros desen tamamen değişik özellikler içeriyor. Kışında gezerim dersen soğuktan iyi koruyan bir kask olacak falan filan. Yani önce motor derim ben. Aynı şekilde kıyafettede acele etme.
MaRaNtZz - 07-25-2011
Alıntı:Shoei yüksek hzlarda ses ve titreşim konusunda başarılı..
Oldukça başarılı, fayat düşürme sebebi bence pazardaki rakiplerinin kaliteden ödün vererk çooook ucuza satması oldu Shoei'de kampanyalı ürünler bu aralar fazlaca satıyor.
emomen - 07-25-2011
Hasan yerinde karar vermişsin ben motosikleti almadan koruma ekipmanlarımı almıştım.
Shoei kalitesi tartışılmaz ama karşısına verdiğin rakip çok güçlü :]
Yazdığın kaskı geçen hafta bir arkadaşa almak için araştırdım , sharp testinde çok iyi puan almış ve 5 yıldızı var.
Ekstra özelliklerinden biri airfit bu özellik sayesinde kask tam oturmuyor oynama yapıyor gibi sorunları ortadan kaldırıyor.
Birde güneş gözlüğü var ve hiç bir şekilde bugu yapmıyan bir vizöre sahipmiş.
exo-1000 biraz donanımlı oldugu içinde diğer kasklara göre biraz ağır , ama bir süre sonra alışırsın diye düşünüyorum.
onur - 07-25-2011
:+1::+1: benim fikrim exo cok karizmatik bir kask. kullanmadığım için ses ve rüzgar konusunda yorum yapamıyorum.
ama hakkaten buğu olayı çok önemliş önmümüüzün kış olduğunu düşünürsen. cok faydalı olacağını düşünüyorum
Robbie - 07-25-2011
(07-25-2011, 11:45 AM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: SHOEI den şaşma...
shoie kalitesini kanitlamis bir kask ama testlerde xr-1000 3 yıldız almis. Bunu test eden devlet birimi, exo da cok fonksiyon var ve yabanci sitelerdeki yorumlarada baktim adamlar memun bir tek agirmis.. gerci o kadar ozellige o agirlik normal
(07-25-2011, 11:52 AM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hasan kardeşim alacağın motosiklet tarzına göre kask seçmeni tavsiye ederim. Sürat motoru alacaksan hava direnci düşük ses yalıtımı yüksek çok sağlam vs. bir kask bakmalısın. Enduro alacaksan çok hız yapmayacak fakat güneşten toz topraktan seni iyi koruyacak çok farklı bir kask alacaksın. Kros desen tamamen değişik özellikler içeriyor. Kışında gezerim dersen soğuktan iyi koruyan bir kask olacak falan filan. Yani önce motor derim ben. Aynı şekilde kıyafettede acele etme.
mehmet hocam tavsiyler icin cok tesk. kapali kask alıcam surat motoru icin dusunuyorum zaten..
(07-25-2011, 12:04 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hasan yerinde karar vermişsin ben motosikleti almadan koruma ekipmanlarımı almıştım.
Yazdığın kaskı geçen hafta bir arkadaşa almak için araştırdım , sharp testinde çok iyi puan almış ve 5 yıldızı var.
Ekstra özelliklerinden biri airfit bu özellik sayesinde kask tam oturmuyor oynama yapıyor gibi sorunları ortadan kaldırıyor.
exo-1000 biraz donanımlı oldugu içinde diğer kasklara göre biraz ağır , ama bir süre sonra alışırsın diye düşünüyorum.
aga sen suan alsan hangisini alirdin ?
(07-25-2011, 12:13 PM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: :+1::+1: benim fikrim exo cok karizmatik bir kask. kullanmadığım için ses ve rüzgar konusunda yorum yapamıyorum.
ama hakkaten buğu olayı çok önemliş önmümüüzün kış olduğunu düşünürsen. cok faydalı olacağını düşünüyorum
0 buğu diyorlar kullananlar..
(07-25-2011, 12:04 PM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Alıntı:Shoei yüksek hzlarda ses ve titreşim konusunda başarılı..
Oldukça başarılı, fayat düşürme sebebi bence pazardaki rakiplerinin kaliteden ödün vererk çooook ucuza satması oldu Shoei'de kampanyalı ürünler bu aralar fazlaca satıyor.
sabah seni e-5 te gordum 7,30 civarlarinda :+1:
MaRaNtZz - 07-25-2011
(07-25-2011, 12:23 PM)Robbie Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (07-25-2011, 11:45 AM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı: SHOEI den şaşma...
shoie kalitesini kanitlamis bir kask ama testlerde xr-1000 3 yıldız almis. Bunu test eden devlet birimi, exo da cok fonksiyon var ve yabanci sitelerdeki yorumlarada baktim adamlar memun bir tek agirmis.. gerci o kadar ozellige o agirlik normal
(07-25-2011, 11:52 AM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hasan kardeşim alacağın motosiklet tarzına göre kask seçmeni tavsiye ederim. Sürat motoru alacaksan hava direnci düşük ses yalıtımı yüksek çok sağlam vs. bir kask bakmalısın. Enduro alacaksan çok hız yapmayacak fakat güneşten toz topraktan seni iyi koruyacak çok farklı bir kask alacaksın. Kros desen tamamen değişik özellikler içeriyor. Kışında gezerim dersen soğuktan iyi koruyan bir kask olacak falan filan. Yani önce motor derim ben. Aynı şekilde kıyafettede acele etme.
mehmet hocam tavsiyler icin cok tesk. kapali kask alıcam surat motoru icin dusunuyorum zaten..
(07-25-2011, 12:04 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hasan yerinde karar vermişsin ben motosikleti almadan koruma ekipmanlarımı almıştım.
aga sen suan alsan hangisini alirdin ?
(07-25-2011, 12:13 PM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: :+1::+1: benim fikrim exo cok karizmatik bir kask. kullanmadığım için ses ve rüzgar konusunda yorum yapamıyorum.
0 buğu diyorlar kullananlar..
(07-25-2011, 12:04 PM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Alıntı:Shoei yüksek hzlarda ses ve titreşim konusunda başarılı..
sabah seni e-5 te gordum 7,30 civarlarinda :+1:
Aaaaa servisi beklerken biri baktı ama ben tanımadım uzaktan senmiydin :]
emomen - 07-25-2011
(07-25-2011, 12:23 PM)Robbie Adlı Kullanıcıdan Alıntı: aga sen suan alsan hangisini alirdin ?
Shoei xr1000 serisi geçen senenin kaskları fiyatlar bu yüzden düşürüldü şuan xr1100 ler var.
Ben olsam scorpion alırdım zaten xr1000 den daha sağlam ve özellikli.
Zaten testlerde scorpion exodan yana.
Şunu söylemekte de fayda var gönlüne yatan hangisi ise onu al bence :tamam: herkesin düşüncesi ve zevkleri farklıdır çünkü :]