08-05-2011, 11:18 AM
Az önce OMM mail gurubunda dönen bir mesajı okudum ilgimi çekti , paylaşmak istedim..
OMM Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Arkadaşlar,
Hatırlarsanız geçen günlerde KGS sorunu ile ilgili oldukça fazla mailler almıştık.
Bizim BAMOS 'da da ( Başkent Motor Sporları Klübümüz) bu konuya değinmiştim ve klubümüz yöneticilerinden ve de aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı Bakan Danışmanı olan Cem Eryılmaz Bey'e de konuyu açmıştım.Çok sağolsun konu üzerinde durarak geçen gün klubümüzün facebook duvarında şu açıklamayı yapmıştır ;
Bugün Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşmeler sonucu otoyollardan ve köprü geçişlerinden motor kullanan arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar dile getirilmiş ve karayolları yöneticileri tarafından büyük ölçude kabül görmüştür . Şu anda burokrat arkadaşlarım motor kullanıcıları için ogs benzerı bir uygulama için calışmalara başladılar ve en kısa zamanda netice alacağımı umuyorum. Aslında yapmak istediğim ücret almamaları fakat şu an yürürlükte olan kanunun değismesi gerekiyor ve bu cok uzun bir süreç. İndirimli bir tarife uygulatmaya calışıyorum ve tüm yazılımın değişmesi gerekiyor. Şu an calışma başlatıldı, ogs verilecek. Çok rahat bir geçiş olanağına kavuşacağız. Beklemeden ve durmadan iyi olcak inşallah.. Daha sonraki etapta ücretsiz geçişin imkanlarını arayacağız. Bütün arkadaşlarımızı toplayıp bu ve benzeri sorunları konuşup takip etmemiz gerek.
En son gelişmeyi yarım saat önce telefonda aldım; Şu anda OGS geçişlerinde %20 indirime sahibiz ve Cem Bey yönetmelik hazırlatmaya başlamış. Tahmini 1 ay içerisinde bu geçiş ücreti %50 oranında düşürülecekmiş.
Konu ile ilgili Cem Bey önerilere çok açık. Telefon numarasını sizlere iletmemi de istedi. 0505 7370628. Eğer yapabileceğimiz ve motosiklet kullanıcılarını rahatlatabileceğimiz birşeyler var ise hem klübümüz hemde Cem Bey elinden geleni mutlaka yapacaktır.
Bu arada güzel bir haber daha, Cem Bey İstanbul- Ankara otobanında bulunan traşlanmış yolları motosiklet sürücüleri için tehlike arz ediyor diye düzelttirme çalışması başlatıı. Çok kısa zamanda kaymak gibi güzel yollar bizi bekliyor :)
Fulya ÖZCAN
--