08-26-2011, 01:34 PM
(08-26-2011, 01:11 PM)Batuhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Motorumu almadan kask, mont ve koruyucu ekipmanlarımı almıştım.
Bu ekipmanların fiyatını öğrendiğimde gözlerim fırlamıştı. 1000TL kadar bütçemle Kadıköy Mototal'a gittim ve adam beni direk 800 euro'dan başlayan montların yanına götürmüştü. Mutlaka tam tulum almalısın gibi öğütler verdi. Tabi hiçbirşey almadan çıktım mağazadan. Daha sonra öğrendiğim bütçeme uygun/kaliteli ekipmanları farklı yerlerden tedarik ettim.
Söylemek istediğim bu Mototal gibi mağazalar çok kaliteli ürünler satıyorlar ama neredeyse motor parasına geliyor.
Kask ve diğer ekipmanları motor satıcıları verirse muhtemelen içerisine çiçek ekebileceğimiz Seyfo kardeşin tasından vereceklerdir : )
Biz yinede yeni başlayan arkadaşlara uygun ekipmanların tedariği konusunda desteğimizi esirgememeliyiz. Dandik ürün alıp korumaması veya gereksiz paralar verip daha bu zevke başlarken bütçesinde koca bir delik açılsın istemeyiz.
Bende motoru almadan önce almıştım koruma ekipmanlarını 1200 tl para harcamıştım...
Gerçi haklısın Türkiye burası 500 tl yerine 100 tl 2lik malzemede verebilir.