11-23-2012, 11:42 AM
(11-23-2012, 10:41 AM)Cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hiç ABS li bir motorum olmadı ve kullanmadım fakat şu ana kadarda tehlikeli durumlarda ne kaydım nede düştüm.
Panik fren meselesi ciddi ve eğitim işi bence dahası motosikletler hiç bir zaman istediğin tokta ve zamanda zınk diye durmaz. Eğitimlerde çalıştık bunu fren öncesinde eğer mümkünse kıvırmak ve kaçmak en önemlisi. Bunu sürüşlerimde defalarca yaşadım ve hayatımı kurtardı. Bir diğer konu asla ve asla tehlike yada çarpışma noktasına bakışlarınızı kilitlemeyin yoksa kesin o noktada çarpışırsınız.
Bu da sürüş tecrubesiyle orantılı Cihan abi.
Kendimdende biliyorum ilk başlarda o tür durumlarda kitlendiğim yerlere gitmişliğim vardır. Daha sonraları beyninize bu davranışın aksini işleyerek bunu tersine çevirebiliyorsunuz.
Hatta yurtdışı bazı motosiklet forumlarında ve bazı eğitimlerde bunların zihin eğitimlerinin yapılması konusunda öneriler vardı. Uyumadan önce hayalimizde kendi ürettiğimiz bir yolda motosiklet kullanmamızı ve olası senaryomuzda karşımıza çıkabilecek tehlikeleri çıkarıp, o durumlardaki gerçek yapmamız gereken tepkilerimizi bilinçaltına işletmemizin, gerçek yaşamda o tehlikeler karşımıza çıktığında refleks olarak bize yardımcı olacağı sözkonusuymuş.
Ben bunu motosiklet kullanmaya başlamadan önce vites alışkanlığını kazanmak için yapıyordum ve vitesli motorun üstüne bindiğimde vites değiştirme konusunda sandığımın aksine pek zorluk çekmeden alışmıştım.
Deli işi demeyin deneyin : )