04-18-2013, 11:11 AM
Erdem güzel bir konu ve önemli. Yeni motorumla yüksek süratlere çıkmaya başlayınca bende değişik deneyimler ediniyorum. Yazdığın şeyi iki defa yaşadım. Birisi seninle beraber sürerken ki sen arkadan izledin sanırım. Ben yan rüzgar falan sandım fakat tam gazladığım anda yaşadım ve ön tekerin yola tam tutunmadığını farkettim. Aracın sağından geçiyordum ve yolun en sağında sanırım asvalt kalitesi kötüydü. O gün ön yaylarıda biliyorsun sertleştirmiştik. Birde aracı çabuk geçip önüne geçmek için sol kontra bastım iyice olayı alevlendirdim belki.
Bir kerede Bostancı sahil yolunda gazladım ve yoldaki çok önemsiz gibi görünen minik kasisler önce küçük titremeler sonra ön tekerin havalanmasını sağladı. Uzmanlar gidona yüklenmeyip kendi kendine yolunu bulmasını sağlık veriyorlar. Hatta eğer gidonu durdurmak için çok sıkı tutarsak o salınım tüm vücudu titretmeye başlıyor ve hepten dengen bozuluyor.
Bir kerede Bostancı sahil yolunda gazladım ve yoldaki çok önemsiz gibi görünen minik kasisler önce küçük titremeler sonra ön tekerin havalanmasını sağladı. Uzmanlar gidona yüklenmeyip kendi kendine yolunu bulmasını sağlık veriyorlar. Hatta eğer gidonu durdurmak için çok sıkı tutarsak o salınım tüm vücudu titretmeye başlıyor ve hepten dengen bozuluyor.