04-16-2014, 07:32 PM
(04-16-2014, 01:09 PM)Seckin Tunali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sende haklısın... marka vermiycem bazı testlerden 5 yıldız alan ama ucuz olan kasklar var bide aynı testlerden 4 yıldız alıp pahalı olan kasklar var...bu testlerin kimler tarafından yapıldığıda çok önemli..yapılış şekilleri darbe mi sürtünme mi parçalanmamı hangisinden 5 yıldız almış?bazıları darbeye 5 yıldız veriyor bazıları sürtünmeye...yani gördüğün her 5 yıldızlı kask iyi olacak diye bir kaide yok...işte çok iyi araştırmak gerekli...5000 tl ye çarpmaya ve darbeye değilde sadece sürtünmeye dayanıklı kasklarda var...yani genel olarak 5 yıldız alan her kask her darbe türüne karşı dayanıklı değildir demek istiyorum...Bir kere plastiğin kimyası çok karmaşık...neyse uzatmıyım daha fazla :)
dostum aynen dediğin gibi, bir de dikkat ettim ya da denk geldi, türkiyede iyi diye tabir edilen ve fiyatları 500 ila 1200 lira arası değişen çoğu kask bu siteye göre 4 yıldız. ama güvenilir olduklarını düşünüyorum bazı sitelerden de iyi referans almışlar.
@murats kırık çatlak olması durumuna katılıyorum, sitede yan tarafta yapılan testlerde animasyonlu olarak gösterilmiş.