Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Motosiklet ve OGS

Az önce OMM mail gurubunda dönen bir mesajı okudum ilgimi çekti , paylaşmak istedim..

OMM Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Arkadaşlar,

Hatırlarsanız geçen günlerde KGS sorunu ile ilgili oldukça fazla mailler almıştık.
Bizim BAMOS 'da da ( Başkent Motor Sporları Klübümüz) bu konuya değinmiştim ve klubümüz yöneticilerinden ve de aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı Bakan Danışmanı olan Cem Eryılmaz Bey'e de konuyu açmıştım.Çok sağolsun konu üzerinde durarak geçen gün klubümüzün facebook duvarında şu açıklamayı yapmıştır ;

Bugün Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşmeler sonucu otoyollardan ve köprü geçişlerinden motor kullanan arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar dile getirilmiş ve karayolları yöneticileri tarafından büyük ölçude kabül görmüştür . Şu anda burokrat arkadaşlarım motor kullanıcıları için ogs benzerı bir uygulama için calışmalara başladılar ve en kısa zamanda netice alacağımı umuyorum. Aslında yapmak istediğim ücret almamaları fakat şu an yürürlükte olan kanunun değismesi gerekiyor ve bu cok uzun bir süreç. İndirimli bir tarife uygulatmaya calışıyorum ve tüm yazılımın değişmesi gerekiyor. Şu an calışma başlatıldı, ogs verilecek. Çok rahat bir geçiş olanağına kavuşacağız. Beklemeden ve durmadan iyi olcak inşallah.. Daha sonraki etapta ücretsiz geçişin imkanlarını arayacağız. Bütün arkadaşlarımızı toplayıp bu ve benzeri sorunları konuşup takip etmemiz gerek.

En son gelişmeyi yarım saat önce telefonda aldım; Şu anda OGS geçişlerinde %20 indirime sahibiz ve Cem Bey yönetmelik hazırlatmaya başlamış. Tahmini 1 ay içerisinde bu geçiş ücreti %50 oranında düşürülecekmiş.

Konu ile ilgili Cem Bey önerilere çok açık. Telefon numarasını sizlere iletmemi de istedi. 0505 7370628. Eğer yapabileceğimiz ve motosiklet kullanıcılarını rahatlatabileceğimiz birşeyler var ise hem klübümüz hemde Cem Bey elinden geleni mutlaka yapacaktır.

Bu arada güzel bir haber daha, Cem Bey İstanbul- Ankara otobanında bulunan traşlanmış yolları motosiklet sürücüleri için tehlike arz ediyor diye düzelttirme çalışması başlatıı. Çok kısa zamanda kaymak gibi güzel yollar bizi bekliyor :)

Fulya ÖZCAN
--

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Ben ogs mden vaz geçmem hiç bir derdi yok gördü görmedi uzun mesafe kesti hiç uğraşamam ama güzel bir çalışma bakanı kutlamak lazım bravo en azından he he deyip geçiştirmemiş.

Güzel bir haber ama gerçekleşmesi ne kadar sürer görecez.
yavaş yavaş motosiklet kullanıcıları için birşeyler yapılıyormu ne?
Ara

Sabah haberlerde izledim, fakat biraz zaman alıcak gibi Buff kullanmaya devam :]
Ara

ya olur mu öyle şey, motorda köprü geçişlerinde otomobil parası almak varken, TEM kullanımında otomobil parası almak varken niye böyle birşey çıkarsınlar ki ? devletlüm vazgeçer mi hiç bu paradan.
Yıllardır sanki Türkiye'de hiç motorsiklet yokmuş gibi umursamaz tavırlarla hareket ettiler.
Araçları sınıflandırıyorsun. 1. sınıf 2. sınıf vs vs diye. Motorsiklet için özel A2 sınıfı ehliyet istiyorsun. Ama karayollarına gelince bunu otomobillerle bir tutuyorsun.
Soygunculuk derim başka birşey demem.

:tr:
ly2x6.gif
Ara

Efendim motosiklet için ucuz OGS KGS çıkarsalar uyanık otomobil sürücüleri onlarla geçiş yaparmış. Olabilir uyanık çok fakat geçiş yapan aracın sınıfını tespit edecek teknolojiyide sen düşün. Hiç bir şey aklına gelmiyorsa sadece motosikletin geçeceği kadar dar özel bir iki geçiş kanalı ilave et.
Ara

cihan abi onlar maliyet geriktiren şeyler herkes kendi ogs sini kgs sini yapsın devlet bir kapıyı kapatır diğerini açar devlet işleri karışık meseleler özal ne dedi benim memurum işini bilir memur dediğin halkın ta kendisi paranızı boş yere devlete kaptırmayın neymiş ogs kgs falan devlet kadar dürüst devlet kadar uyanık olalım herşeyide devletten beklemeyelim.

OGS ve KGS gibi maddi içerikli gelişmeler elbette güzel ama herşeyden önce traşlı yollar çukurlu otoyollar ,bırkaın motorları otomobiller için bile tehlike arz eden kötü yolların yapılması gerekiyor. Umarım bu konularda daha hızlı etkili çözümler de karşımıza güzel haberler olarak çıkar.
Ara

(08-05-2011, 12:20 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Efendim motosiklet için ucuz OGS KGS çıkarsalar uyanık otomobil sürücüleri onlarla geçiş yaparmış. Olabilir uyanık çok fakat geçiş yapan aracın sınıfını tespit edecek teknolojiyide sen düşün. Hiç bir şey aklına gelmiyorsa sadece motosikletin geçeceği kadar dar özel bir iki geçiş kanalı ilave et.

Mehmet Bey, bunlar palavra atıyorlar. İş yerimizde panelvan kullanıyorduk. 1. sınıf KGS/OGS vardı. Sattık uzun şasi (40-50 cm daha uzun) Panelvan aldık. Geçerken sistem bunu algıladı ve alarm verdi. Gittim 2. Sınıf OGS ile değiştirdim. (Geçişler daha pahallı)

Şimdi adamlar 50 cm'i algılayabiliyorsa motorsiklet ve otomobili pekala ayırabilirler. Motorları sisteme sokmamak için bahane bunlar.

Motorsikletler için ekspres geçiş yolunu yapmamakla zaten eşşeklik ediyorlar. Otoparklarda motor park yeri yapmayana ruhsat vermeyeceksin. İsparktada (İstanbul park) her caddede motor park yeri olmalı ve motor park yeri indirimli olmalı.

Bakın bu listeyi uzatabilirim. Motorlar sisteme dahil olduktan sonra bir sürü sorunları olacak, bu nedenle istemiyorlar.

:tr:
ly2x6.gif
Ara

Ogs beni zaten algılayamıyor benim için sorun yok.
Devletin bana yazdığı bütün cezaları ordan çıkarana kadar devam...
Ara