Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sürücüler İçin Koruyucu Donanımlar

Suzuki'nin eSUM - Avrupa Güvenli Kent İçi motosiklet kullanımı için hazırladığı kitapçığın online pdf versiyonu.
Başarılı bir çalışma olmuş.

Sürücüler için Koruyucu Donanımlar

:tr:
ly2x6.gif
Ara

Paylaşım için teşekkürler.İndirdim dökümanları ve bugun içinde okumaya başlayacağım.

İyi günler

Batuhan abi paylaşım için teşekkürler , eline sağlık...

Sürücülere koruma ekipmalarının önemini anlatacak kurum veya kuruluşlarımız yok malesef , aslında işin gerçeği kurum var ama bu işe el atan yok.

Yıllardır TMF bu işe ne zaman el atacak diye merakla bekliyorum.

Motosiklet satış mağazalarınında bu konuya el atması lazım, şöyle bir uygulama yapsalar.

Motosiklet almak isteyen yeni sürücüler genelde ''motoru alayım gerisi kolay kardeşim kalanları hallederiz sonra '' şeklinde hareket eder.

Motosiklet satış firmaları şöyle hareket etseler; diyelimki motosiklet fiyatı 5000 tl! motosiklet satış fiyatını 5500 tl yapsın! Kask, Mont ve dizlikleri yanında versin...

Almayan olursada motoru satmasın, bütün mağazalar böyle hareket etse bu sorun en aza indirgenebilir.

Ara

çok güzel bir paylaşım.. Anlayana... Teşekkürler..

:alkış: :çiçek: Gmk

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Batuhan süpersin. :çiçek: :+1:
Ara

Motorumu almadan kask, mont ve koruyucu ekipmanlarımı almıştım.
Bu ekipmanların fiyatını öğrendiğimde gözlerim fırlamıştı. 1000TL kadar bütçemle Kadıköy Mototal'a gittim ve adam beni direk 800 euro'dan başlayan montların yanına götürmüştü. Mutlaka tam tulum almalısın gibi öğütler verdi. Tabi hiçbirşey almadan çıktım mağazadan. Daha sonra öğrendiğim bütçeme uygun/kaliteli ekipmanları farklı yerlerden tedarik ettim.

Söylemek istediğim bu Mototal gibi mağazalar çok kaliteli ürünler satıyorlar ama neredeyse motor parasına geliyor.

Kask ve diğer ekipmanları motor satıcıları verirse muhtemelen içerisine çiçek ekebileceğimiz Seyfo kardeşin tasından vereceklerdir : )

Biz yinede yeni başlayan arkadaşlara uygun ekipmanların tedariği konusunda desteğimizi esirgememeliyiz. Dandik ürün alıp korumaması veya gereksiz paralar verip daha bu zevke başlarken bütçesinde koca bir delik açılsın istemeyiz.

:tr:
ly2x6.gif
Ara

(08-26-2011, 01:11 PM)Batuhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Motorumu almadan kask, mont ve koruyucu ekipmanlarımı almıştım.
Bu ekipmanların fiyatını öğrendiğimde gözlerim fırlamıştı. 1000TL kadar bütçemle Kadıköy Mototal'a gittim ve adam beni direk 800 euro'dan başlayan montların yanına götürmüştü. Mutlaka tam tulum almalısın gibi öğütler verdi. Tabi hiçbirşey almadan çıktım mağazadan. Daha sonra öğrendiğim bütçeme uygun/kaliteli ekipmanları farklı yerlerden tedarik ettim.

Söylemek istediğim bu Mototal gibi mağazalar çok kaliteli ürünler satıyorlar ama neredeyse motor parasına geliyor.

Kask ve diğer ekipmanları motor satıcıları verirse muhtemelen içerisine çiçek ekebileceğimiz Seyfo kardeşin tasından vereceklerdir : )

Biz yinede yeni başlayan arkadaşlara uygun ekipmanların tedariği konusunda desteğimizi esirgememeliyiz. Dandik ürün alıp korumaması veya gereksiz paralar verip daha bu zevke başlarken bütçesinde koca bir delik açılsın istemeyiz.

Bende motoru almadan önce almıştım koruma ekipmanlarını 1200 tl para harcamıştım...
Gerçi haklısın Türkiye burası 500 tl yerine 100 tl 2lik malzemede verebilir.
Ara

ilk motoru aldığımda bir kask hediye etmişlerdi ama kaskın kilidi bile kendiliğinden açılıyordu o derece kaliteli yani :P
Ara

Batuhan, paylaşım için teşekkürler.

Bu konu il ilgili zaten pek çok arkadaş, farklı zamanlarda çok şey söyledi.
Ben pek bir şey ilave etmeyeceğim.

Koruma ekipmanlarını almayan yada kullanmayanlar için,
Cevşen ve Nazar duvasını yanlarından ayırmasınlar.
Motora bismillahla binsinler......
Ara

Alıntı:Kask ve diğer ekipmanları motor satıcıları verirse muhtemelen içerisine çiçek ekebileceğimiz Seyfo kardeşin tasından vereceklerdir : )

Batuhan aynı dilden konuşuyoruz ağzından bal damlıyor. :çiçek:
Ara