Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bilgisi olan paylaşsın lütfen

Slm GMK üyeleri,
27 ekim 2011 de satın aldığım scooter motorun 2011 yılının 2. vergi borcunu bana yazmışlar.Satın alırken ilk vergiyi 2012 subatta ödeyeceksin demişlerdi.
2 tanede 2012 den var.Toplam 3 vergi borcu etdi.Sizce bu normal mi?
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar düşüncelerini ve bilgilerini benimle paylaşırsa sevinirim.

B Rh+
SCOOTER
34 UT 344
KOCAELİ
Ara

(01-14-2012, 10:01 PM)gebze_ist Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Slm GMK üyeleri,
27 ekim 2011 de satın aldığım scooter motorun 2011 yılının 2. vergi borcunu bana yazmışlar.Satın alırken ilk vergiyi 2012 subatta ödeyeceksin demişlerdi.
2 tanede 2012 den var.Toplam 3 vergi borcu etdi.Sizce bu normal mi?
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar düşüncelerini ve bilgilerini benimle paylaşırsa sevinirim.

Resul MTV'sini yılda iki defa ödüyoruz. Ocak ve Temmuz aylarında yani Ocak ve Temmuz ayının son gününe kadar. Ekim ayı içinde sana satışı yapılan motorun 2011 yılı 2. taksidinin ödenmiş olması lazım yoksa satış yapamazlardı. Evrakların içine bir bak makpuz varmı bulamazsan aldığın firmaya bunu sor bakalım ne cevap verecekler. Tabi birde ruhsat tarihine bak bakalım.
Ara

2011 2. Taksıt aldıgında odenmıs olması gerelkıyordu. Orda bır karısıklık var
Ara

Motorlu taşıtım yok ama bilgim var.Bence de bu normal değil!..Arkadaşlar doğru söylüyor.Sizin şuan ocak ayında 1.taksiti,temmuzdada 2.taksiti ödemeniz gerekiyor.Cihan abinin dediği gibi ödeme dekontu varmı yokmu iyi bir bakının.MTV'si ödenmemiş aracı size vermeleri doğru değil yaniii..yada alırken bunun vergisi ödenmedi diyerek ücretten düşüldüyse bilemicem ..
Ara

ruhsatta 27 ocaekim trafiğe çıkış tarihi.
kasım 27 de ise vergi borcu gozukuyor.
2011 in ikinci vergi borcu.
Yarın bir uğrarım bakalım ne diyecekler.
Yahu şu scooter ı aldığıma bin pişman oldum.
Herşeyi ile sorun.

B Rh+
SCOOTER
34 UT 344
KOCAELİ
Ara

ilk motorumu sıfır aldığımda vergisi yatırıldı zannediyordum. Fakat yatmamış, satışta çıktı. sıfırmotorlarda ilk vergiyi yatırmadan işlem yapabiliyorlar sanırım.
ama motorun 2. el ise arkadaşların dediği gibi yatmış olması gerekiyor. ki aksi takdirde satışı alamıyorsun.
Ara

ben haziran 2011de motorumu sıfır aldım. mtv yatmamıştı. yatırmadan çıkabiliyor demekki.
ekimde trafiğe çıktıysa 2011 yılı 2. bandrolden sorumlusunuz demektir.

bu aslında birazda anlaşmaya bağlı. alt tarafı 40-50 tl birşey için motor aldığınız yerler bunu yatırmıyor. ben sesimi çıkarmamıştım, sorduğumda aldığım yer "ben sana söylemiştim abi sen yatıracaksın demiştim" dedi bana. böyle birşey benimde başıma gelmişti.

:tr:
ly2x6.gif
Ara