Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ön dişli haznezisinin pis yağlardan arındırılması

Durdum durdum bugün ne yapsam diye düşünürken motorumu yavaş yavaş sezona hazırlamak üzere zincire güzel ayrıntılı bir bakım yapayım dedim.

Merak ediyordum o kutunun içi nasıldır diye, merakımı gidermenin tek yolu açıp bakmaktı:]

Yan ayaklık ve vites bağlatısının olduğu ayaklığı söktüm.

DSCF8614_zpsdf7893ac.jpg

DSCF8615_zps5c8c3d9c.jpg

Buda merak ettiğim kutunun içi
DSCF8617_zpsa62bf048.jpg
Temizlik malzemelerimde hazır.
DSCF8619_zpsb4df3746.jpg
İçi iğrenç şekilde zampk gibi zift gibi olmuş.DSCF8621_zps373d3911.jpg

Düz tornavidanın ucuyla hepsini aldım oradan, bir çay bardağı dolusu kadar çıkmıştır pislik.

DSCF8620_zpsa58b3327.jpg
Birde arı eksikti, nereden girdiyse ölmüş kalmış orada:]
DSCF8622_zpse1949c27.jpg
Birde arı eksikti dememin üstüne dallı dikenli bir dal çıktı kendine yer yapmış bir güzel duruyordu:bilmem:
DSCF8624_zps8b95e548.jpg
Pisliği gördükten sonra iyiki merak edip açmışım dedim:tamam:
DSCF8625_zps457a3b2a.jpg
Temizlik spreylerimle fırçayla bir güzel temizledim, devre temizleyicisiyle en son kalan kirleri akıttım.
DSCF8626_zps2579a13e.jpg
Son olarak devre temizleme köpüğü sıktım 5dk bekledikten sonra aralarda kalanları alıp silip yere akıttı.
DSCF8627_zpsb8f375e8.jpg
3 kutu spreyim de bitti:.(
DSCF8628_zps4baabfd3.jpg
Ama sonucu görünce gerçekten deydi. Giden spreyler olsun artık ne yapalım:tamam:

Son olarak kutusunuda temizleyip yerine taktım. Resim biraz tuhafçıkmış en son resim daha can alıcı olmalıydı, bu arada kaynadı nasıl bulanık çıktıysa artık:]
DSCF8631_zps2428c07a.jpg

Tüm GMK ya duyurulur, bahar temizliğinizi yapınız:tamam: Önümüz yaz, kum, güneş, toz, pislik. Motorumuzu ara ara mükafatlandıralım yani:]
Bu işçilik çok önemli değil aslında motora yağını benzinini koyun gitsin derseniz gider fakat, pislik içerisinde gitmesini, ve zincirin, motor aktarma dişlisinin daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız sıra sizde:tamam:
HAYDİ KOLAY GELSİN.....:çiçek:Gmk
Ara

uuuvvv tertemiz olmuş :tamam:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Ben yaptım benim koca oğlanı ve midilliyi ( cbr 600 f ). ( ybr 125 ) ikiside tertemiz oldu ama arkadaşlar benden tavsiye gaz yağı yada sentetik tinerle temizlenenizi öneririm en son kalan pislikleride temizleme spreyi ile yıkadıkmı kurulayip takın kutuyu yerine miss miss:alkış:

BİSİKLETİN ARKA tekerleğine PET ŞİŞESİ SIKIŞTIRIP MOTOR
SESİ ÇIKARMAYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARDIK BİZ.... :enen:
Ara

Motorlar karakteristik özellikleri farklılık gösteriyor, gsr600 ün ön dişli kutusunun oralardan bir sürü kablo, hortum vesayreler geçiyordu. Tiner yada gaz yağı bu malzemelere zarar verir, bende zararsız devre temizleyicileriyle temizledim, malzemeden kısmadık güzelde oldu :)
Ara

güzel olmuş :tamam:
Ara

Harun eline sağlık, açmışken ön dişliyi bir diş fazlasıyla değiştirseydin :P
Ara

(04-13-2013, 09:18 AM)Cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Harun eline sağlık, açmışken ön dişliyi bir diş fazlasıyla değiştirseydin :P

Cihan abi düşündümde, dedim şimdi cihan abinin 1000 lik makinasına fark atar tozu dumana kadar diye ellemedim :P 600 lük gücünde kalsın, sana saygımız sonsuz. Bırakalım 1000 likler alsın başını gitsinler:]
Ara

Süper olmuş..ellerine sağlık.bugün benimkide temizlendi mis gibi oldu...

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara

Harun ayıp sana kardeşim , bizim pisliklerimizi niye deşifre ediyorsun : ) ben motoru aldığım hafta aynı temizlikleri yaptım nasıl kirlenir bu kadar :P
Ara

(04-13-2013, 01:03 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Harun ayıp sana kardeşim , bizim pisliklerimizi niye deşifre ediyorsun : ) ben motoru aldığım hafta aynı temizlikleri yaptım nasıl kirlenir bu kadar :P

Arının GBT sini çıkardım laboratuvar sonuçlarına göre :] yıl 2012 9. yada 10. aya ait :] Bu demek oluyorki arının cellatı Emrullahım malesef sensin :) Nasıl kıydın heee, söyle.....:P
Ara

Hızlı Menü:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 7 Ziyaretçi