Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KAWASAKİ KLE500

Kawasaki KLE500 inceleme

4 sene ve 35000 km lik bir birliktelikti ve çok vefakar bir yol arkadaşıydı büyük cc li bir enduro ya geçiş için biçilmiş kaftandır konforlu, gürültüsüz, kıvrak gerektiğinde ise çok hırçın olabilen bir motordur.
karadeniz133.jpg

Arazi izlenimleri:

Dağ tepe toprak demedim her etapta hakkını veren bir motor yeterki üstünde durabil :)
Ağır arazi koçullarında tabiki kendisinin de ağırlığından kaynaklanan sorunlar yaşamadım değil fakat onuda doğru lastikle çözdüm. Eğer yazın asfaltta kışın arazide kullanıcam derseniz kesinlikle iki takım lastik kullanılması şart.
Fotoraf0199.jpg
IMG_4099.jpg

Viraj ve Uzun yol:
35000km yol yaptım gerek viraj kabiliyeti gerek konforu gerek yakıt sarfiyatında hiç canımı sıkmadı.
Adabından girilen her virajın hakkını veren çizgisi bozmayan bir yapısı var çokkez artçının ve benim botlarımız asfalta temas etmiştir.
6 vites olması uzun yolculukları hem konforlu hemde ekonomik yapan en büyük özelliği vibrasyon denen şey kle500 yok 48hp lik motoru görevini layığıyla yapıyor hemde az yakıt harcayarak.
karadeniz1281.jpg
karadeniz1328.jpg

Bakım:
Peryodik bakım masrafları diğer motorlarla üç aşağı beş yukarı aynı fakat bir arıza yaparsa baya can sıkıcı rakamlar duymak mümkün kawasaki parça konusunda fena hemde öyle böyle değil servisi arayıp duyduğun parça fiyatına inanamayacak kadar ama KLE500 için söylüyorum piyasada ikinci el parçası gani istediğin parçayı uygun fiyatlara bulabiliyorsun.
Üzerindeki motor bloğu EN500, GPZ500, ER5 ve KLE 500 kullanılmış olması bir avantaj.
179140_3772977254698_1706068377_n_zps11038127.jpg
2012-05-16144636_zps0194f672.jpg

Ne yakıyor, Kaç yapıyor?
Yakıt gayet makul 4,5-5lt civarlarında ama bu kullanım tarzına göre değişken tutarlar tabiki.
Fabrika verilerine göre son sürati 144 km fakat 170 km benim gördüğüm en yüksek hız fakat bu hız bir anlık görülmüştür yapısının ince ve yüksek olması sebi ile çok fazla rüzgardan etkileniyor sürüşü konforsuz ve tehlikeli kılıyor KLE500 de en konforlu yolculuk 100-120 km leri arasında.
konfor ve ekonomi ayarı
karadeniz1466.jpg

KLE500 için olması gereken aksesuarlar:
-Elcik koruma
-Karter koruma
-Elcik ısıtma
-Uzun tur camı
-Top case
-Ekstra sis veya led aydınlatma
-Yan çanta
karadeniz11.jpg

Kendisi Fotojeniktirde :)

karadeniz1338.jpg
karadeniz1508.jpg
karadeniz1709.jpg

Her yola tereddütsüz gelir hiç hayır demez
karadeniz1553.jpg
P1080516.jpg
IMG_3704.jpg

Ads1310z-3.png

her türlü motor parçası uyuyor yani o güzelmişş:tamam:
Ara

Eline sağlık Barış...

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara

@Barış kardeşim,
çok üzel bir uslup.
çok güzel fotoğraflar.
bitmesin dedim okurken.
ve ben de bundan mı alsam dedim :]
emeğine sağlık... :çiçek:

Teker üstü olsun... 

meğer ne güzel makineymiş :kalp: alasım geldi
Ara

@"Barış" eline sağlık.. harika bir inceleme yazısı olmuş.. Emeğin için çok teşekkürler :çiçek: :kalp: Gmk

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Barış usta. Ustaaaaam.

Size kanım ısındı. Size ustam diyebilirmiyim.
Süper olmuş. Eline sağlık.
Ara

Abi ellerine sağlıkta bu elcik ısıtma olayı nasıl oluyor ?

Gideceğiniz Yeri Bilmiyorsanız,Vardığınız Yerin Önemi Yoktur.

aferin :çiçek:
Ara

(04-09-2014, 11:17 AM)Cem V Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Abi ellerine sağlıkta bu elcik sıtma olayı nasıl oluyor ?

cem mevcut elcikleri çıkartıp yerlerine ısıtmalı elcikleri takınca ısıtmalı oluyor :) aşağıda linki veriyorum
http://www.feyizoglu.com/Elcik-Isitma_45436.html#0