Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Cumartesi günü 02162230365 nolu telefon ile arandım karşımda bir bayan Euro kelimesi ile başlayan bir sigorta şirketinden aradığını 2013 yılında hayat ve sağlık sigortasını yaptırdığımı ve 299 tl borcum olduğu ve ödemem gerektiğini yoksa icra yoluyla alacaklarını söyledi.. :O
Karşımdaki bayan kimlik no,adım soyadım ve adresime kadar herşeyi doğru olarak söyledi (şaşırmadım çünkü bunlara ulaşmak çok kolay)
Bende; hanımefendi ben zaten kronik hastalıklara sahibim beni hiçbir sigorta şirketi risk nedeniyle sigortalamıyor ki siz niye sigortaladığınızı söyleyin dediğimde telefonla okeylemişsiniz deyince bende böyle bir sigortalatma işlemi yaptırmadığımı varsa gönderin bana kayıtları ve poliçeyi yazıyla da borcumu bildirin konuyu incelemem gerekli deyince.. o zaman biz size belgeleri gönderelim deyip kapattı..
Daha sonra bu numarayı internette sorgulattığımda bu numara üzerinden onlarca kişiyi arayıp dolandırıcılık yaptıklarını okudum.
Bu numara üzerinden yaklaşık 10 gündür herkesi arıyorlar ne çıkarsa bahtlarına. kimilerinden kredi kartı bilgisi isteyip tahsile kalkmışlar kimisi kartım yok elden gelip ödeyim deyince telefonu hemen kapatmışlar.
Dikkatli olun kanmayın...
Ara

şener abi adınızı size okuyup sız mısınız dedıgınde sizde halıyle EVET diyorsunuz ve bunun gıbı sızın EVET dıyebılecegınız soruları soruyorlar.daha sonra bu EVET kelımlerını montajla bırlestırıp bu hızmetı sıze sunmus gıbı dolandırmaya calısıyorlar.bı ara benım okuldakı butun ogretmenlerı aradılar tenefuste butun ogretmenler telaslanmıstı:]

gidemediğin yol senin değildirGmk
Ara

şimdide 0850'li numaralara dadanmışlar geçen haberlerde gösterdi resmi bir kurummuş gibi bakalım başımıza daha neler gelecek

bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir
Ara

İmzasız sigorta poliçeleri hukuk karşısında yok hükmündedir. ses kaydı da geçmez...(kanun maddesini şu an bulamadım ama örnekleri çok)
Önemli olan yanılıpta para kaptırmamak kaptırılırsa almak mümkün değil çünkü karşınızda muhatap yok. Bir ara bankalar arayıp yada aramadan kredi kartından tahsil ediyorlardı onuda itiraz ettiğinizde geri veriyorlardı(yersen)
Benimde kullandığım ev kredisne karşılık 2010 da xxxx bankası 390 tl lik hayat sigortası yapmıştı. Poliçe diye bana mail yoluyla herşeyi bilgisayar üzerinden doldurulmuş benim imzalamadığım poliçe örneğini göndermişler parayıda peşin kesmişler. bankayı aradım benim böyle bir talebim yok paramı iade edin benim imzalamadığım ve kabul etmediğim habersiz yaptığınız poliçeye karşı yaptığınız tahsilat haksızdır ,aksi halde mahkemeye giderim dedim ertesi gün para hesabıma iade edilmişti.
xxxxx bankasıyla geçen yıl talebim olmadan yaptıkları tahsil edemedikleri ama hesabıma alacak olarak yazdıkları 110 tl ev/eşya sigorta poliçesinin iptali için mart ayında tüketici hakem heyetine başvurmuştum onlarda benim haklılığıma karar verip borcun iade/ silinmesi kararının tebliğini bekliyorum.
İmansız banka bu yıl için tekrar yapmış onuda ocak ayında T.hakem heyetine vereceğim..
Önemli olan uyanık olup hakkını yedirmemek.Hiç bir banka bizden gariban olmadığı gibi güçlü de değildir.Eğer siz hakkınızı savunmazsanız kimse gel ben savunayım demez bankalar beni sevmez çünkü aldıkları k.kartı ücretlerini tek tek iade alıyorum.
Ara

Abi bankalarinda ismini yazsaydin en azindan mademki hakli bulunmussun ..

Trafikte Saygılı ve Sabırlı olun ;) :selam: :polis:
Ara

(11-23-2014, 10:52 PM)yolcu02 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Abi bankalarinda ismini yazsaydin en azindan mademki hakli bulunmussun ..

Kendimi garantide hissetmiyorum :P
Ara

Şener hocam, bu tecrübeyi bizimle paylaştığın için teşekkürler.
Lakin kaç kişi sizin kadar bilgili ve sorguluyor.

Ayrıca konunun tahsille de ilgisi yok.
Biz Türkler resmi kurumlardan, resmi kuru çalışanlarından ve borçtan korkan milletiz.
Yıllarca böyle alıştırıldık.
Birileri de toplumun bu zaafiyetini biliyor ve kullanıyor. Maalesef.
Jandarma, polis deyip az mı insanı saatlerce telefonda tutup dolandırdılar.
Ara

(11-24-2014, 07:44 AM)MehmetK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Ayrıca konunun tahsille de ilgisi yok.
Biz Türkler resmi kurumlardan, resmi kuru çalışanlarından ve borçtan korkan milletiz.
Yıllarca böyle alıştırıldık.
Birileri de toplumun bu zaafiyetini biliyor ve kullanıyor. Maalesef.
Jandarma, polis deyip az mı insanı saatlerce telefonda tutup dolandırdılar.

Bu konuyla ilgili bir olayı paylaşmak istedim.. ilçemizdeki gaz dağıtım şirketinin ilk yıllarında fatura ödemesine gittiğimde. danışmada bulunan bayanın saygıdan/korkudan karşısında eğilip büzülen yaşlı bir amcaya" niye anlamıyorsun belgelerin eksik git tamamla öyle gel seninle mi uğraşacağım "dediğini duydum.. gene dayanamadım şeytan dürttü gittim yanına " sen kime bağırıyorsun sen bir esnaf sayılırsın kendini devlet memurumu zannedip millete bağırıyorsun sen bize hizmet için kurulmuş bir ticari işletmesin işini yapmak zorundasın" deyince 180 derece dönüp amcaya yazılı olarak nelerin eksik olduğunu yazıp verdi.
işte böyle devlete duyduğumuz zorunlu saygıdan !!! devlet benzeri yerlerden de korktuğumuz için herkes tepemize binmeye çalışıyor.
Olaya şöyle bakmak gerekir "ben bu atıyorum 50 tl için birgün eşek gibi çalışıp milletin derdini/kaprisini çekiyorum, kimseye de bedavadan alınterimi yedirmem". Sabah sabah isyan lenn isyaaaannn...:boks:

Bir de evimin kapısına gelen sivil polisle kimlik sorma tartışmasını burada yazsam neden" ihtiyar deli" olduğumu anlarsınız....
Ara

Arkadaşlar bugün tekrar arandım başka numara ama sayısal takiple aynı seri numaralı telefonlar 02162230285 bunlarda sözde 2013 eylül ayında sağlık sigortası yapmışım hem onun borcu varmış hemde yenilemek istermisiniz diye soruyorlar. bende" hanımefendi ben böyle bir sigorta yaptırmadım ki hem borcum olsun hemde yeniletiyim "dedim " siz telefonla yaptırmışsınız" deyince bende " hanımefendi ben kronik ciğer hastasıyım (Böyle birşey yok ama böyle söyleyince sigorta yapmıyorlar,kurtuluyorsunuz) beni kimse sigortalamıyor siz nasıl hata yapmışınızda beni sigortalamışsınız" deyince küttt telefonu kapattı....

İnternette bu numarayıda araştırdım bu sitede benzerleri var http://www.suatsaygin.net/yeni-bir-dolan...k-yontemi/

Belki bizler bilinçli olabiliriz ama çevrenizi uyarın bunlar yaklaşık 1-2 aydır vatandaşları böyle arayıp duruyorlar demek kandırabiliyorlar ki devam ediyorlar.
Polise şikayet edenler var ama sonuç yok. Kanmayın kandırılmayın..
Ha derseniz ki bu olay niye seni buluyor.. Bende düşündüm. Cevabı şöyle..
1. Sürekli ilaç kullandığımdan sağlık ile ilgli kayıtlarım sağlık sektörünün elinde.( nedense hastalığımla ilgili ilaç satıcıları beni nasıl buluyor anlamadım :] )
2, Kredi kullandığımdan bankalarda kredi sigortası yapıldığından bilgilerim sigorta sektöründe.
3. Kredi kartı kullandığımdan bilgiler bankacılık açıkları nedeniyle ticari sektörde.
4. Türkiye'de yaşadığınızdan bütün bilgileriniz bilgi güvenliği olmadığı için para ile satılmakta yada ele geçirilmekte.
5. Birde çok iyi niyetliyim, kalbim çok temiz, suratıma bakınca kandırılabilecek bir saflık var..:]
Ara

abi bunlar cin olmadan adam çarpmaya çalışmış resmen seni aramakla... bilgilendirme için teşekkürler...
Ara