Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Motosiklet mi, Motorsiklet mi ?

En son bugün Bimkom'a bir abimiz gelip arkadaşım yanlış yazmışsın sen Motorsiklet olacak falan diyince bir hışımla Türk Dil Kurumu Web sitesine girdim..

Biraz araştımadan sonra şöye bir sonuca ulaştım..

BURADA göreceğiniz üzere Motosiklet yazdığımızda
TDK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Motor silindirinin hacmi 125 santimetreküpten büyük olan, iki tekerlekli motorlu taşıt, motor.

sonucunu veriyor..

Ancak BURADA göreceğiniz üzere MotoRsiklet yazdığımızda
TDK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:motorsiklet sözü bulunamadı.

diyor ..

Kısaca Türk Dil Kurumunda yapılan araştırmaya göre Motosiklet doğru kullanım biçimidir..

Kayda geçsin diye paylaşayım dedim :] Gmk

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Ben zaten motorsiklet diye yazanlara motosiklet çi demiyorum...

Paylaşım için saol başkan:çiçek
Ara

güzelbir bilgilendirme sğaol başkan:alkış:

Şimdi motorsikletin kelime koküne inersek Motor-siklet olarak başka bir anlam çıkabilir.Tüy-siklet ,Orta-siklet, ağır siklet'e birde motor-siklet eklemiş oluruz. O yüzden motosiklettir abicim. Bu bilimsel açıklama için teşekkürlerinizi ayrıyetten sunabilirsiniz:]
Ara

(04-05-2011, 09:47 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Şimdi motorsikletin kelime koküne inersek Motor-siklet olarak başka bir anlam çıkabilir.Tüy-siklet ,Orta-siklet, ağır siklet'e birde motor-siklet eklemiş oluruz. O yüzden motosiklettir abicim. Bu bilimsel açıklama için teşekkürlerinizi ayrıyetten sunabilirsiniz:]

buda bir yaklaşım tabi :göjlük:

DijitalTurk Toplu.Biz

(04-05-2011, 09:47 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Şimdi motorsikletin kelime koküne inersek Motor-siklet olarak başka bir anlam çıkabilir.Tüy-siklet ,Orta-siklet, ağır siklet'e birde motor-siklet eklemiş oluruz. O yüzden motosiklettir abicim. Bu bilimsel açıklama için teşekkürlerinizi ayrıyetten sunabilirsiniz:]

motor - siklet çok hızlı ve durmadan yumruk :boks: atanların karşılaştığı musabaka:P:P bravo erdo başkan
Ara

Konuyu cacık etmiyim diye başka eklemeler yapmıyorum Emo.
Ara

hadi bakalım bu konu nasıl mangala bağlanacak merakla bekliyorum :]

DijitalTurk Toplu.Biz

(04-05-2011, 12:03 PM)VeYSeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  hadi bakalım bu konu nasıl mangala bağlanacak merakla bekliyorum :]

başkan sen bağladın bile:yemek:
Ara

TDK yanlış yapmışsa ben napayımm :))

Tabii motosiklet kullanımı daha güzelde,, r yi ne diye düşürmüşler, r söyleyemeyen biri yapmış olmasın ..:P
Ara