Gebze Motosiklet Kulübü Forumları

Tam Versiyon: Havacılık ile ilgili merak edilenler ve Anılar
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8
Arkadaşlar öncelikle aranıza yeni katılmış birisi olarak Veysel arkadaşım beni kırmayıp bu bölümü bu akşam itibari ile açmış bulunmaktadır. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum .:çiçek: Bu bölüm'de hemen hemen hepimizde merak uyandıran ''Gökyüzü'' ile ilgili fotoğraf'lar ,resimler, makaleler kısacası yaşanmış değişik ,ilgi çekici, olayları paylaşıcam . Bu arada eminim herkesin havacılık ile ilgili anısı vardır . Herkes yaşadıklarını paylaşırsa çok sevinirim . Bende bir pilot olarak yolcu psikolojisini açıkcası merak ediyorum .:pilot: Tekrar forumumuza hayırlı uğurlu olsun :]
Model helikopter ucurmak en buyuk zevlerim arasinda 3 kanal derken 4 kanali uzun yıllardan onca helikopter parcaladiktan onra öğrenmem ucan tek bisey daha ilgimi cekiyo cuma aksamlari raki masasindaki biten buzu almak icin mutfağa süzülmem::))
Bu başlık iyi olmuş GMK heryerde.

Benimde uçakta birkaç yeri çekmişliğim var paylaşırım : )
Aha da yıllarca siste-site, forum-forum, tırım-tırım aradığım başlık bizim forumda açılmış ya.....
Anı da çok, soru da. Önce bir kaç soru soracağım. Hazır bulmulum mecrayı.

Kalkıştan belli bir süre sonra kaptan pilot konuşur.
Yol ve gidilecek yerin hava durumu vs. bilgi verir.

Soru 1:
Kaptan bu bilgiyi verirken neden ağzına leblebi tozu yada bir avuç misket koyar.
Yada ağzına ne koyar. Yok eğer ağzında birşey yok ise, kaptanlar uçuş kabininin kelebek camını açıp ta
soğuktan yüz felci mi geçirmiştir ki, kayık ve bayık anons yaparlar?
Neden yolcular genellikle bu anonstan bir bok anlamaz?
Bu bir gelenekmidir. (doktorların yazdığı reçetenin, hasta tarafından asla okunamaması gibi)
Yoksa gerçekten biryerlere yazılmış kuralmıdır?
Teşekkürler. Güzel bir konu. Takip edeceğim.

Başlık konuya uygun olarak değiştirilirse çok daha güzel olur kanısındayım.
(03-06-2013, 07:14 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkürler. Güzel bir konu. Takip edeceğim.

Değiştirildi.
Hayırlı olsun Çağlar:tamam:

İlgi ve merakla bekliyoruz paylaşımları :çiçek:

(03-06-2013, 07:14 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkürler. Güzel bir konu. Takip edeceğim.

Hangi başlık Erdem ?
Konu başlığı güzel olmuş , anıları olanlar dökülsün bakalım..
2009 yılında Kazakistana ilk uçuşum astanaair ile uçuyorum uçaktaki yolcuların %70'i rus ve kazaklardan oluşuyordu.

Yorucu 5 saatin sonunda kaptan pistin koordinatlarını alıp inişe başladı , kemerler takılı heyecanla bekliyoruz : )

Ve artık uçusun son dakikaları, uçağın lastikleri piste oturdu kaptan fren yapıp uçağı kompresöre bindiriyor... heyecan yüksek :] bir anda ıslıklar alkışlar başladı. ne oluyo lan birşeyimi kaçırdım :hö: olayı anlamaya çalışırken bende alkışlamaya başladım.

Ruslar ve Kazaklar her uçusun sonunda uçak piste iner inmez pilotu ve görevli arkadaşları alkışlıyor. teşekkürler baabında ...

çok güzel birşey .
Flight simulator sayılırsa bende pilotum :)
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8