(07-16-2015, 06:26 AM)iyesil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aynı sorunu ben de yaşıyorum.... Nasıl çözdünüz acaba? burgman 650 sürücüsüyüm.. Teşekkürler..
İbrahim, öncelikle kendini tanıtsaydın iyi olurdu ama, her neyse.
Bu şekilde sorduğun soruya cevap vermekte kimse istekli olmaz ve bu konuda da haklılar.
İlk fırsatta forum üzerinde kendinden bahset ve tanıt.
İmkanın olursa da toplantılarımıza gel.
Ben yine de bir istisna yapayım ve sana cevap vereyim.
Soruyu ilk soran Engin, zaten cevabı da içinde barındırır şekilde sormuş.
Yani, ellerimi bıraktığımda motor kafa sallıyor diyor.
Cevap, ellerini asla gidondan çekme.
Sebep: Eller gidon üzerinde ve serbest şekilde kalmalıdır. Kasılmış olmamalıdır. Konforlu ve rahat bir sürüşün temel kurallarından biridir bu.
Dirsek ve bilek eklemleri rahat ve gevşek olacak.
Gidon üzerindeki kollarımız yoldan gelen ve amortisörlerin sönümleyemediği vibrasyonu absorbe eder. yani ikinci bir amortisör gibi çalışır.
Kolların kendi ağırlığı bile bunu yapmak için yeterlidir.
Sürüş esnasında her kullanıcı bunu bilinçsizce de olsa yapar.
Düz bir asfaltta ellerini gidondan çekebilirsin (tavsiye etmem) sürüşte bir değişiklik olmaz, kafa sallama da olmaz.
Ama ön tekerin küçücük bir çukura girse yada taşın üzerinden geçse, o küçük sarsıntı yukarı gidona gelinceye kadar büyür ve bunu sönümleyen ellerin gidonda değildir.
Ön teker sağa çekmeye kalkar, hızdan kaynaklı jiroskobik kuvvet tekeri tekrar sürüş eksenine getirir.
Bu sefer de teker sola çekmeye kalkar. Yine aynı jiroskobik kuvvet tekeri yine sürüş eksenine çeker.
Ve bu sürekli ve hızlı bir şekilde olur. Bizlerde bunu kafa sallama olarak tanımlarız.
Ellerin yeniden gidona koyulması ile sorun ortadan kalkar.
YANİİİİİİ: Eğer ön amortisör keçelerinden biri patlak değil, yada çatallarından biri yamuk değilse, sorunun kaynağı sürücüdür.
ÇÖZÜM: Ellerini asla gidondan bırakma.
İnternette ellerini gidondan çekmiş ve kafa sallaya sallaya motorunu devirmiş pek çok video bulacaksın.