(05-16-2011, 06:27 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mehmet hocam sağolun varolun. Kadraja bu kadar çok girebildiğim bir gezi olmamıştı daha önce. Ayrıca gezi raporu dediğin böyle olur işte, tebrikler.
Fotoğraflar enfes. Gerçekten bizde çok zevk aldık, uzun zamandır böyle güzel gezi yapmamıştık.
Bu GMK genç tayfadan bir cacık olmaz. Biz devam edelim. :+1::+1::+1:
Cihan bey, ne demek. Siz sağ olun. Kadraj konusu ben de de hep problem olmuştur. Klasik mantık. "çeken çıkmaz". Böylesi iyi oldu. iki foto meraklısı, iki makine. doğrusu buymuş. Ben de sizin sayenizde hatırı sayılır şekilde çıkmışım.
Gezi raporu konusuna gelince, hakikaten bu işler için zaman gerekiyormuş. bunu öğrendim.
Anlatımda özellikle yol detayına inmeye çalıştım. Amaç, yaptıklarımızı paylaşmak. Fakat bundan ziyade gitmek isteyecek arkadaşlara küçük de olsa yol göstermek, yardımcı olmak.
Sitemiz ve forumumuz, üye sayımızın kat be kat üzerinde misafir tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçi arkadaşlara küçük de olsa fikir verip yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.
Alıntı:ahh mehmet abi maalesef zaman olarak ayarlıyamıyorum geziler için.sizin gibi tecrübeli demiratlılar ile gezmek çok güzel olur eminim..
Murat, Allah'ın günü bitmez. Geziler ise hiç bitmez.
Bir yerlerde denk gelir be... Daha yeni başladık.
(05-16-2011, 09:11 PM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Maşallah güzel gezmişsiniz. Sunumda güzel olmuş. Gidemesekte yaşamış gibi oluyor insan.
Teşekkürler Erdem.
"Gidemesekte yaşamış gibi oluyor insan" demen benim için yeter.
Sağ ol.
(05-16-2011, 09:43 PM)VeYSeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]mmmmm harika bir gezi... Gayet güzel bir rapor.. Çok teşekkürler efendim..
Mehmet abi bizi ne zaman götüreceksin oraya :utan:
Cihan abi sataşma biz gençlere.. Müzmin bekarlar ekibini kızdırma, :]
Raporu beğenmiş olman beni sevindirdi. Teşekkürler.
Veysel, şu 19 mayıs tanıtım standı atraksiyonu ve Bursa enduro festivali bitsin hele.
Ardından, başta İznik olmak üzere, daha önce konuştuğumuz gezi planlarını yürürlüğe koyarız.
Araya bir yere de Trilyeyi yeniden sıkıştırabiliriz. Açıkçası ben de yeniden gitmek isterim.
Gidilen yerlere gideceğimize yenilerini keşfedelim. Önümüzdeki hafta sonu planımda Cumalıkızık var. Kalabalık olursak Uludağ eteklerinde mangal yaparız.
Alıntı:Bu hafta sonunun diğerlerinden farklı olmasını istiyorsan küçük bir kaçamak yapmalı ve kendini Cumalıkızık’a atmalısın! Yedi yüz yıllık geçmişe sahip olan Bursa’nın Cumalıkızık köyü, Osmanlı mimarisinden izler taşıyan atmosferiyle karşılayacak seni. Bu şirin köyde, hasret kaldığın samimiyeti, misafirperverliği ve sükûneti bulacaksın.
Cumalıkızık köyü, Osmanlı Beyliği’nin Bursa’yı yavaş yavaş ele geçirdiği yıllarda kurulmuş. O coğrafyada kurulan birçok köy ismine “kızık” kelimesi eklenmiş. Cumalıkızık köyü ise cemaatin Cuma namazlarını kıldığı köy olduğu için Cumalıkızık adını almış. Tarihi 700 yıl olarak öngörülen köyde, Osmanlı tarzındaki evler dikkat çekiyor. 300 yıldır ayakta olan evlerin yarısından fazlasında yaşam devam ediyor.
Cumalıkızık’ta yapılabilecek pek çok şey var:
Öncelikle, taş döşeli dar sokakları süsleyen Cumalıkızık evlerini incelemelisin. Bu evlerin özelliklerinden bazıları şöyle: Bu evler genellikle üç katlı yapılar ve sokaklardan evlerin içlerinin görülmesi imkânsız. Kafesli ve cumbalı pencerelere sahip olan evler birbirlerine iç geçişlerle bağlı. Evlerin çoğu sarı, beyaz, mor veya maviyle boyanmış.
Köyde gürül gürül akan birçok çeşme bulunuyor. 1917 yılı tarihli Zekiye Hatun Çeşmesi de bunlardan biri. İstersen Cumalıkızık’ın soğuk suyunu tadabilirsin.
Köyün geçmişine ışık tutan Cumalıkızık Etnoğrafya Müzesi ve Sanat Evi, sanat meraklıları için biçilmiş kaftan. Burada 18, 19 ve 20. yüzyıllara ait tarihi eserlerden oluşan bir koleksiyon bulunuyor. Eğer vaktin bolsa birkaç saatini müzede geçirebilirsin.
Cumalıkızık Hamamı da tarihi yapılardan biri olarak dikkat çekiyor. Ilıklık, sıcaklık, su deposu, traşlık, soyunma, külhan ve tuvalet bölümlerinde oluşan hamam dinlenmek için birebir. Köy turunun tüm yorgunluğunu hamamda atabilirsin.
Buranın yiyecek kültürü de epeyce geniş. Köye özgü bir ekmek olan ekşi maya ile pişirilmiş odun ekmeğinin tadına mutlaka bakmalısın. Bu ekmek o kadar ünlü ki çevre köylerden gelen insanlar odun ekmeğine hücum ediyorlar.
Çınar ağaçlarının altında soluklanmak da iyi fikir. Köyün girişinde bulunan çınar ağaçlarından birinin gövdesi 4, diğerininki ise 6 metre. Burada köy sakinleriyle sohbet ederek onlardan köyle ilgili bilgiler almak eğlenceli olabilir.
Nasıl gidilir?
İstanbul’dan çıkıyorsan önce feribota binip Yalova’ya ulaşmalısın. İki saatlik bir yolculuğun ardından Bursa’ya varacaksın. Bursa’dan Ankara yoluna sapıp 10 km devam ettikten sonra sağa sapacak ve 2 dakika sonra Cumalıkızık’a ulaşacaksın. İstersen önce Bursa’ya varıp belediye otobüsleriyle de köye gidebilirsin.
Önümüzdeki hafta sonu ben Çanakaleye gitmeyi düşünüyorum, cumalıkızık gerçekten gidilesi bir yer.
(05-18-2011, 01:45 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Önümüzdeki hafta sonu ben Çanakaleye gitmeyi düşünüyorum, cumalıkızık gerçekten gidilesi bir yer.
Gezimi, iş içinmi Emrullah?
(05-18-2011, 01:46 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gezimi, iş içinmi Emrullah?
İş arkadaşlarımla geziye gidecez abi , 20-30 kişilik bir kafile.
(05-18-2011, 02:18 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ] (05-18-2011, 01:46 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gezimi, iş içinmi Emrullah?
İş arkadaşlarımla geziye gidecez abi , 20-30 kişilik bir kafile.
Oooo süper, keyifli yolculuklar. Bol foto isteriz.
önümüzde ki hafta sonu 27 Mayıs a denk gelmiyor mu arkadaşlar ?
Abi mükemmel bir gezi olmuş
Cihan Abi Cumalıkızık askıda kalmış ??