Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

YEŞİL VE DOĞA = GÖLCÜK
#1

Arkadaşlar Gezelim-Görelim programımızda şimdiden Yeşil ve Doğanın birleştiği ve insana yaşama sevincini veren tabiat harikası bir bölgeyi sunuyorum.

BOLU - GÖLCÜK

Ben 2 kez gittim (Hanımın memleketi olduğundan dolayı el mecbur) inanın çok güzel bir yer. Eskiden giriş ücretsiz ve tam ortasından Bolu-Seben ilçesinin bağlantı yolu mevcuttu daha sonradan bu yolu dışarıya aldılar (iyide ettiler) şimdi daha güzel oldu. (resimler alıntıdır peşinen söyleyeyim Veysel rahatla)

ULAŞIM HARİTASI


GEBZE- BOLU :212 KM BOLU-GÖLCÜK 15 KM (YEŞİLLİKLER VE ÇAM ORMANLARI ARASINDA RAMPA YOL)

glkf.jpg

Nasıl gidilir ?
istanbul yönünden Bolu dağı eteklerine kadar otobanı kullanabilir. çift yön olarak trafiğe açılan Bolu dağını rahatça geçtikten sonra, Bolu şehir merkezinden 15 kilometre süren, Gölcük - Seben - Kıbrıscık yoluna sapılıyor.



İlkbahar: gidilebilir (Ben 1996/19mayısta gitmiştim dönüşte jandarmanın arkasına takılıp zor indim)
Yaz: tam sezonu
Sonbahar: gidilebilir
Kış: ideal değil


Her mevsim ayrı güzelliğe bürünen aladağlar eteğindeki göllerden biri de Gölcük.
Göknar cinsi çam ormanının ortasında yüzük taşı gibi parıldayan göl, her mevsim bir başka hoş...

Günübirlik veya hafta sonu şehir atmosferinden çarçabuk kurtulmak, bölgesel yemeklerle damak zevkini yaşamak, tertemiz havada yürüyüş yapıp, görsel güzellikleri doyasıya seyretmek isteyenler Bolu Gölcük'e kesinlikle uğramalı.

Yaz aylarında yemyeşil çimenlerin arasında yürüyüş yapmanın zevkini en iyi çıkarabileceğiniz Gölcük'te, kışın bembeyaz karlar altında pastoral güzellikler sizi bekliyor. gölcük, günübirlik piknikçilerin yanısıra, şifalı suya sahip termal kaplıcaları ve turistik dinlenme tesisleriyle de ilgi çekiyor.


Nerede kalınır ?

Gölcük yolu üstündeki karacasu mevkiinde Bolu termal oteli bulunuyor. Bolu'ya 5 kilometre mesafedeki otel Gölcük'e en yakın tesis. bölgeye tedavi için gelenlere daha ekonomik fiyatların uygulandığı tesis 5'i suit 75 odalı.Bay bayan karışık kullanılan genel termal banyolardan yararlanmak isteyenler otel müşterisi ise akşam, 21. 00-03. 00 arası ücret alınmıyor.

Bölgedeki diğer oteller, köroğlu oteli, yurdaer otel(bolu), koru otel(bolu), esentepe oteli (gerede).


Ne yenir ?

Gölcük kır gazinosu'nun açık ve kapalı bölümleri ile göl etrafında, yemek ve piknik yapmak olası. kiremitte odun ateşinde, köy tereyağı ile pişirilen alabalıklar, kılçığı alınmış olarak servis ediliyor. kiremitte yapılan et sote ise büyük ilgi görüyor. Kiremitte yapılan diğer bir yemek çeşidi ise, "gölcük kebabı".

Bölgenin mantarlarıyla terayağı terbiye edilmiş etle yapılan kebaba tane karabiber, soğan, yeşil biber, dokates ilave edilerek pişiriliyor. "mantar mantı" sevilen yemekler arasında. kaşarlı, mantar, pastırma karışımıyla hazırlanan "gölcük böreği" bir başka lezzet."keşni cevizli erişte makarnası", üstüne kurutulmuş yoğurt rendelenmiş, içerisine ceviz ve tereyağı ezilerek lezzetlendiriliyor.


Alışveriş

Gölcük'te alışveriş yapacak bir yer yok. çünk çevresinde yoğun yerleşim bulunmuyor. ama bolu'ya kadar gitmişken, en iyi alışverişi bolu içerisinde kurulan köy pazarından yapabilirsiniz. burada lezzetini unuttuğunuz tadlarda her türlü meyveyi ve sebzeyi mevsimine göre burada bulma şansınız var. bundan başka istanbul'dan gidenler için alışveriş yapılacak yerlerin başında koru oteli'nde satılan reçeller ve diğer yöresel ürünler geliyor.

Bir de otobandan çıktıktan sonra, bolu dağı'na tırmanırken yol boyunca satılan ağaç ürünleri de alınabilecekler arasında...


İlginç yerler

Başta İstanbul, Ankara ve Bolu'dan gelen doğaseverlerin bozulmamış bitki dokusuyla başbaşa kaldıkları göl etrafında dolaşıp piknik yaptıkları Gölcük, milli park alanı içerisinde bulunuyor.

Gölcük esasında suni bir gölet. göl yözeyi 45 bin metre kare. çevresi ise 1320 metre. deniz düzeyinden 950 metre yükseklikte. göl kıyısında yer alan iki yapıdan biri estetik mimarisi ile orman bakanlığı'nın misafirhanesi, diğeri ise herkesin yararlanabileceği kır gazinosu.


Çevrede piknik masaları, ocaklar, çeşmeler, otopark, tuvalet, büfe ve mescit var. (ENGİN HOCA'MIN BİLGİSİNE)
Yaz aylarında gölde kiralık can yelekli sandalla gezi yapanlar, beraberlerinde getirdikleri müzik aletleriyle şarkılar söyleyip, keyifli piknikler yapıyor. fotoğraf severler ise, her saat ayrı ışık efektleri ile renk değiştiren doğanın fotoğraflarını çekmeyi de ihmal etmiyorlar.


Abant gölü'nün aksine Gölcük'te özel durumlar haricinde göl etrafında araçla turlama imkanı yok. bu sebeple hava oldukça temiz ve sessiz. yürüyüşünüzü etkilecek hiçbir yan etki bulunmuyor. ilkbaharda göl yüzeyinde nilüfer çiçekleri açarken, bölge kuş ve kurbağa sesleriyle şenleniyor.

Bir nevi oksijen tedavisi gören havası bölgedeki şifalı suları ve eşsiz bitki örtüsü ile, şehir stresinden, görsel kirlenmeden uzak, doğa ile başbaşa kalabileceğiniz bir yer Gölcük. Yaz ve kış aylarında Gölcük'e gideceğiniz vakti siz seçin.


Kaplıcalar Gölcük'e gelirken Karacasu mevkiinde yer alıyor.
Tarihçesi

Bolu kaplıcaları, millattan sonra ı. asıra dayanan tarihinde roma imparatorluğu'nun valisi pilines tarafından inşa ettirilerek şifa dağıtan tesisler olmuş. ms 5 ve 6. asırda, anadolu'da oluşan büyük depremlerde bolu kaplıcaları da yıkılmış ve bizanslılar döneminde işlerliğini kaybetmiş. selçuklular döneminde bolu kaplıcaları tekrardan ele alınmış. anadolu selçuklu hükümdarı 2. murat döneminden 13. asır sonlarına doğru ılıcanın doğu kesimindeki iç havuz yaptırılmış. osmanlılar döneminde bolu sancak beyi kızıl ahmet paşa, 1450-1460 yıllarında ılıcanın doğu kısmındaki havuzları da ekleterek, kaplıcanın ana biçimini almasını sağlamış. çeşitli zamanlarda bakım ve tamirler gören kaplıca tesisleri, 1985-87 yıllarında aslına ideal yekilde restore edilerek, turistik tesis niteliğine dönüştürülmüş.


Kır kahvesi...

Gölcük'te bulunmakta olan kır gazinosu yanısıra yer alan kır kahvesi ise, doğal ve neşeli ortamıyla bilhassa gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. burada arzu ederseniz bir çay içebilirsiniz. arzu ederseniz her türlü organizasyon yapabiliyorsunuz.

Telefonlar

Gölcük kır gazinosu (0374) 262 92 62
Bolu termal otel 0374 262 84 72 fax: 0374 262 83 07
Esentepe oteli : 0374 311 40 80
Köroğlu oteli(bolu) 0374 215 53 46
Yurdaer otel(bolu) 0374 215 29 03
Koru otel(bolu) 0374 215 25 28



821788caf5f8483cb228227.jpg



b47430cb02d3414f86ce92a.jpg



63b2548435474f51969c730.jpg



8283jn9.jpg



bolugolcuk.jpg



gc3b6lcc3bck040.jpg

gc3b6lcc3bck038.jpg



gc3b6lcc3bck037.jpg

HAYDİ DEPOLARI DOLDURUN ..HEM MOTORLAR HEM BİZ NEFES ALALIM..
Ara
Cevapla
#2

Abi Muhteşem bir paylaşım daha çok teşekkürler :çiçek:BiGmk

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#3

kesinlikle gidelim yazın göle bile gireriz :)

i am professional motocross driver..
Ara
Cevapla
#4

buraya da gittim ama burayada gene giderim:)

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara
Cevapla
#5

(01-22-2011, 04:08 PM)Seçkin Tunalı Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  buraya da gittim ama burayada gene giderim:)

abi gitmediğin biyer varmı oraya gidelim :D şaka gibi orayada gittim buraya da gittim...:ateş::şimarıkat:
Cevapla
#6

(01-22-2011, 03:23 PM)cros Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  kesinlikle gidelim yazın göle bile gireriz :)

Malesef ben denedim göle girmek yasak :D:D sadece balık tutuluyor :]
Ara
Cevapla
#7

ben de Gölcük e gitmiştim çok güzel bir yer gerçekten, çıkarken güzel ve virajlı bir yolu da var, ormanlık, asfalt
Ara
Cevapla
#8

Bu yaz için çok kabarık bir gezi listemiz olacak... Gmk yazı sabırsızlıkla bekliyorum
Ara
Cevapla
#9

Gölcük harikadır ya. Buraya mutlaka gitmeniz gerekir. Yukarıya doğru Aladağlar ve Kızık yaylası civarı tam keyifli virajlar topluluğu ve Crosscular için güzel bir mekan. Asfalttan gitmek isteyen asfalttan gider. Dere tepe gitmek isteyen dağa doğru tırmanışa gecer.:kalp:
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi