Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 4 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Benzin Açılımı
Information 

- Amerika'da litresi 1,00 TL'yi bile bulmuyor...

- Avustralya'da 1,25 TL. 10 kuruşluk bi artış oldu, ülke ayaklandı, zam geri alındı, fiyatlar 1,25'e çekildi...

- Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkelerden biri olan Kıbrıs'ta BİLE motorin 1,90 TL, benzin 2,19 TL. Bizde 4,00 TL...

- Benzinden KDV alınıyor... Ancak, özel bir ürünmüş gibi bir de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınıyor... Ne ayak?..

- 1,00 TL'lik benzine yaklaşık 3,00 TL vergi ödediğimiz için benzinin litresi 4,00 TL'yi buluyor...

- Ülkede yeterince benzin istasyonu olduğundan, Vergi Dairelerinin kapatılmasını talep ediyorum... Boş yere mâlî külfet olmasın bizlere...

- Bu ülkede "Benzine Zam Gelmesi" demek, arabası olanın artık arabasına binememesi demek değildir. A'dan Z'ye her şeye zam gelmesi demektir. Çünkü her ürünün nakliyesi, dolayısıyla maliyeti artacağından, bu artışın arabası olan-olmayan herkesi etkileyeceği âşikârdır...

Protesto için Facebook Etkinliği

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Bakan Şimşek "4 Tl ye nerede benzin satılıyor" demiş.

Doğru söylemiş. Son tepkide sonra 3.99 TL ye satılıyor. Abartmanın manası yok.
Yani hala ucuuuuuuuuuuz.:oo::oo:

Romanyada Hertz'den araba kiralayacağız. Doğal olarak dadizel araba istedik.
Adamlar bize güldü. Sizin çok paranız var herhalde dedi.
Çünki, Romanyada benzin, motorinden daha ucuza satılıyor.
Gerçi, her ikisi de bizden çok ucuza satılıyor ya. her neyse.

Gmk
Ara

telefonlarımız, satın aldığımız arabalar, motorlar, içtiklerimiz, hepsinin çok büyük miktarı vergi,

1997 de sıfır bir f 650 aldıktan sonra bir daha asla sıfır motor ve araba almadım, çünkü vergilerin yüksekliğini gördüm

faturall cep hattımı kapatıp yıllar önce kontürlüye geçtim, gene aynı vergilerden kaçış yok ama hiç olmazsa gözüme batmadan vermiş oluyorum da sinirlenmiyorum

ev telefonum yıllardır sadece gelen aramalara açık, yanlışlıkla dışarıya arama yapamıyayım diye, 10 liralık konuş ama 23 liralık fatura öde :(

koyunuz biz, ben de dahil tabi ki maalesef :(

başka ülkelerdeki gibi tepki veremiyoruz,

Arjantin de biletlere zam yaptılar diye halk belediye otobüslerini devirip yakmıştı :)
Ara

yalnız güzide ülkemizde pkk lı olursan çiçeklerle karşılanıyorsun ama memur olur, tekel işçisi olu, işçi olur emekçi olur, öğrenci olursan ve bişeylere tepki vermeye kalkarsan jooop ve göz yaşartıcı gazlarla karşılanıyorsun..
:hö:

DijitalTurk Toplu.Biz

Aslında heşey bizim suçumuz, 2,90 - 3,50 - 3,77 lirayken hiç sesimiz çıkmıyordu.
4,00 tl oldu herkes tepki göstermeye başladı.
Yani 3,77 'yi kabul eden 4,00 tl yide kabul eder, değilmi?

Bugün başka bir forumda Alem fm bir eylem yapıyor diye başlık açmış;
Hergün 19'da trafikte kornalarımızı ve dörtlülerimizi açıp eylem yapalım demiş, bu eylem 1 haftadır yapılıyorda. Ne şaçma bir ve aptalca bir eylem değilmi ?
Eyleme katılman için trafikte olman lazım, yakıt alman lazım... YAZIK YAZIKKKK

Saygılarımla..

Ara

(12-22-2010, 10:25 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Ne şaçma bir ve aptalca bir eylem değilmi ?

Saygılarımla..

:+1: eylem yapmayı da bilmiyoruz ki.. :hö:

DijitalTurk Toplu.Biz

(12-23-2010, 07:09 AM)veysel Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(12-22-2010, 10:25 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Ne şaçma bir ve aptalca bir eylem değilmi ?

Saygılarımla..

:+1: eylem yapmayı da bilmiyoruz ki.. :hö:

Aynen başkanım:+1:

en güzeli kontak kapatmak.
1 hafta boyunca araç sahipleri özel araçları ile seyahat etmesin bak nasıl fiyatlar düşüyor.

durum çok kötü....
Litre fiyatı :1,20
Benzinci karı ve amsrafı :0,90
Ödenen verği : 1,90
Ara

ULENN.
GEÇEN 1 HAFTA BEN BOYKOT YAPTIM BENZİN 2 KRŞ. DÜŞTÜ.. Ay

40 ÜYEMİZ VAR.. 23

40 * 2 KRŞ = 80 KRŞ
3,98 - 80 = 3,18 TL

YAŞASIN BENZİN 3,18 'E DÜŞTÜ

KİM DEMİŞ HEP ZAM HEP ZAM. :idea::idea::idea:

AHANDA İNDİRİM.
YAŞASIN BOYKOT. BF.30

5,000,000 ARAÇ * 2 KRŞ = BENZİN BEDAVA HATTA ÜZERİNE PARA ALIRIZ :P:

MALİYE BAKANLIĞINA ADAYIM. AYNEN BUNLAR GİBİ HESAP YAPIYORUM..

Ara

Amerikan filimlerinden aklımıza kazınan bir cümle vardır "ben vergi veren bir vatandaşım" derler.
Vegi verme bilinci ve buna bağlı olarak da karşılığında hakkını arama bilincinin ne kadar geliştiğinin bir göstergesidir bu.

Biz sadece vegi veririz. (Yani kaz) hak aramaya gelince de başımıza gelmdik kalmaz.
Dikta edilen şey, vergini ver. sesini çıkartmadır.

Hatta en pahalı benzinin satıldığı ülkeler listesinde, birinciliğe yerleşmekten dolayı, bununla gurur duyma derecesinde paronaya sahibi olanlar dahi var aramızda.

Bizdeki eylemler, "Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok" tadında.
Sen istediğin kadar kendini yırt, sonuç değişmez.
Saygılar
Gmk
Alıntı:Gönderen ŞENER - Bugün 10:24 AM
ULENN.
GEÇEN 1 HAFTA BEN BOYKOT YAPTIM BENZİN 2 KRŞ. DÜŞTÜ..

40 ÜYEMİZ VAR..

40 * 2 KRŞ = 80 KRŞ
3,98 - 80 = 3,18 TL

YAŞASIN BENZİN 3,18 'E DÜŞTÜ

KİM DEMİŞ HEP ZAM HEP ZAM.

AHANDA İNDİRİM.
YAŞASIN BOYKOT.

5,000,000 ARAÇ * 2 KRŞ = BENZİN BEDAVA HATTA ÜZERİNE PARA ALIRIZ

MALİYE BAKANLIĞINA ADAYIM. AYNEN BUNLAR GİBİ HESAP YAPIYORUM..
Şener bey. siz bu hesaplama yöntemiyle, Bahçelinin koltuğunda gözünüz olduğunu açıkça ortaya koymuş oluyorsunuz. (bkz. MHP'nin kazanma formülü) ChCh
Sanırm, Ali Nesin size fahri doktora ünvanı dahi verir. AyAy
Süper hesap
İŞTE BUGÜNÜN SON GELİŞMESİ
Aşağıdaki haber, HabeTürk sitesinden alınmıştır.
Yapılan eylemlerin nekadar etkili olduğunun çok güzel bir göstergesidir. BiBiBi

8 KURUŞ
Akaryakıt şirketleri motorine 8 kuruş zam yaptı. Bu sabahtan itibaren geçerli olan yeni pompa fiyatlarına göre 3,22 liraya satılan euro dizel 3.30 liraya çıktı. Kırsal motorin ise 4 kuruş artarak 3,12 liradan 3,16 liraya yükseldi.

TARTIŞMA BÜYÜYECEK GİBİ!
Kamuoyunda benzin zamları tartışılırken, motorine de zam geldi. Akaryakıt dağıtım firmaları 3,82 liraya satılan 95 Oktan kurşunsuz benzinde fiyat değişikliğine gitmezken, bu sabahtan itibaren motorin ve kırsal motorine zam yaptı. İstanbul'da dün akşama kadar 3,22 liraya satılan motorin 3,30 liraya çıktı. Ankara'da da aynı seviyeye ulaşan dizel yakıt, İzmir'de 3,27 liraya alıcı buluyor.
Ara