Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Haber Yurtdışı e-ticaret düzenlemesi
#1

http://www.aljazeera.com.tr/haber/yurtdisindan-gumruksuz-alisveris-limiti-30-euroya-dustu

Yurtdışından gümrüksüz alışveriş limiti 30 Euro'ya düştü.
Yurt dışından gümrük vergisi ödemeden alışveriş yapma limiti 75 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek, "Yurt dışından 75 avroya kadar yapılan siparişler Türkiye'ye gümrüksüz girebiliyor, bu da haksız rekabete yol açabiliyor. Bunu 30 avroya düşürdük." dedi.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliğinde konuşan Tüfenkci, elektronik ticareti çok önemsediklerini söyledi, "E-ticaretin önü açık. Türkiye olarak çok mesafe alacağımız bir alan. Bunun temellerinin doğru atılması lazım." diye konuştu:

"İnceledik. Bizim e-ticaret firmaları yurt dışına mal gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştığı oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük, bunu 30 avroya düşürdük.

Avrupa bunu 22,5 avro olarak uyguluyor. Çünkü bunun başka etkileri de var. Bakanlar Kurulunda imzadan çıktı, inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girer."

"E-ticarette yolun henüz başındayız"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, e-ticaretle ilgili istatistiklere değindi:

"İstatistikler gösteriyor ki e-ticarette henüz yolun başındayız. Toplam perakende ticaretin sadece yüzde 2'si elektronik mecradan yapılıyor. Her 10 kredi kartından sadece 1,2'si internetten alışveriş için kullanılmış. Gelişmiş ülkelerde online perakendenin toplam içindeki payı yüzde 10'lara ulaşıyor.

Bugün için gerideyiz ama aradaki farkı hızla kapatabiliriz. Yine e-ticareti, ihracat için kullanabilirsek, ihracat menzilini genişletebiliriz. Şu anda bile e-ihracatımızın ortalama mesafesi, normal ihracatımızdan yüzde 50 daha fazladır. Bu alanda potansiyelimiz var."
Kaynak: AA


Ara
Cevapla
#2

Motosiklet aksesuarlarını Geek, Alibaba gibi sitelerden uygun fiyata alabiliyorduk. 
Sanırım artık bu tarihe karışacak.

Yani, Hasanpaşada bize kitlemeye devam edecekler.
Ara
Cevapla
#3

Gecmiş olsun...
Cevapla
#4

Açık açık herkesin cebinde gözümüz var demiyorlar da 
 100 Tl üstündeki tüm mallardan payımızı alacağız diyorlar. 


Şöyle bir durum var ki

Yurt içinde üretilen ürünün yurt dışından alınmasına bende karşıyım. Yerli üretici desteklenmeli buna evet. 
Haksız rekabetten kast ettikleri bu olmalı. 
Yanlız bakanların haberinin olmadığı bir konu var ki. e-ticaret ürünlerinin neredeyse tamamı ülkemizde üretemediğimiz ürünlerden kaynaklanıyor. 

Yerli Drone, Kamera, hatta motosiklet aksesuarı varda biz mi almadık?
Yerli üretici olarak bir tek YDS botları varki onlarda motosiklet botundan daha çok iş güvenlik ayakkabısından uydurma gibi duruyor. 

Son zamanlarda aldığınız ürün hala yurt içine girmediyse bunun sebebi bu kanunun beklenmesiydi. 
Geçmiş olsun.
Ara
Cevapla
#5

sıkıntı yok belki bu tarz uygulamalar yerli üreticyi şevke getirir ve bi babayiğit çıkıp yurt dışından aldığımız tüm ürünlerin imalatını yapar :) kulağa ne kadar hoş geliyor belki bizimde semayülseyir adında bir dronumuz olur :)
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi