Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GMK Kurşun döktürme etkinliği

Eğitim Şart

http://www.honda.com.tr/m_motosiklet_egi...nedir.aspx

Bu benim bildiğim.
GS1 ve GS2 aldım, eminim sizlerde eğitim almışsınızdır. Bu eğitimleri GS3-GS4 ve Yolculu sürüş eğitimleri de var.
Duyduğum kadarıyla grup içerisinde de eğitim verebiliyormuşuz. Bu işi ciddiye alıp çocuklarımızı üzmeyelim.

Birde; Türkiye'de trafikte motorların dikkate alınması, motor kullanımına teşvik için vergilerinin azaltılması, park yerlerinin çoğaltılması, TEM gibi geçişlerde adama sayılması, motor şeridi yapılması gibi konularda yapıcı ve ses getiren eylem/sürüş düzenlenmeli diye düşünüyorum. Gerekirse istanbulda binlerce motor toplanmalı gövde gösterisi yapmalı. Diğer kluplerle iletişime geçmeli.

:tr:
ly2x6.gif
Ara

(07-25-2011, 02:32 PM)Batuhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Eğitim Şart

http://www.honda.com.tr/m_motosiklet_egi...nedir.aspx

Bu benim bildiğim.
GS1 ve GS2 aldım, eminim sizlerde eğitim almışsınızdır. Bu eğitimleri GS3-GS4 ve Yolculu sürüş eğitimleri de var.
Duyduğum kadarıyla grup içerisinde de eğitim verebiliyormuşuz. Bu işi ciddiye alıp çocuklarımızı üzmeyelim.

Birde; Türkiye'de trafikte motorların dikkate alınması, motor kullanımına teşvik için vergilerinin azaltılması, park yerlerinin çoğaltılması, TEM gibi geçişlerde adama sayılması, motor şeridi yapılması gibi konularda yapıcı ve ses getiren eylem/sürüş düzenlenmeli diye düşünüyorum. Gerekirse istanbulda binlerce motor toplanmalı gövde gösterisi yapmalı. Diğer kluplerle iletişime geçmeli.

:+1::çiçek:

Ara

Batuhan, bizde GS2 eğitiminde dahi fire veriyoruz.
Metin hoca bileğini çatlattı.
Serkan, Transalpi yatırdı. Camı kırdı.

(07-25-2011, 02:18 PM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Olabilir bu konuda son olayımız olan Seyfullah abinin taklalarıyla noktalarız inşallah :.(

Taklacı güvercin, Seyfo..
(07-25-2011, 02:24 PM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(07-25-2011, 02:20 PM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(07-25-2011, 02:19 PM)VeYSeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  motorları satalım... otobüs alalım... tüm etkinliklere otobüs ile gidelim :delü:

Veysel abi sen rahat ol onuda deviririz biz nede olsa GMK Gmk :]

bu arada benimde motor2-3 günlüğüne iptal arkadaşlar çarşambaya yetiştirmeye çalışıcam. debriyaj balatası ve orta dişli yağ keçesi iptal. :.(:.(

mehmet abi hepsini birden yazınca caba mı diyorum yalnız

Onur, zaten taşra kulübüyüz.
Üye sayımız belli. Aktif katılımcı sayımız da belli.
Böyleyken dahi hatırı sayılır seviyede olayımız var.
Haklısın. Ben bile yazdıktan sonra acabamı dedim.
(07-25-2011, 02:17 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  İlk kurşunu bana dökün abi.
Nefesi güçlü Engin abimiz var, yaparmı bu iyiliği bize:]

Emrullah, sonradan aklıma geldi.
Engin'nin motorun üzerine de TIR çıkmıştı.
Allahtan üzerinde kendi yoktu.
Sonuç: Engin'nin kendine faydası yok
Ara

GS2 eğitimde bilek nasıl çatlatılır? Aklıma gelen demek eğitim motoru değilmiş. Benim gördüğüm eğitim motorlarında abartılı olarak koruma demirleri var. Düşerken dizlerinizi depoya yapıştırısanız mümkün değil bacaklar yere temas etmiyor.
Tabi kaza bu, nerede ne olacağı belli olmaz, büyük konuşmamak lazım : )
Kazalar her zaman olacaktır, mümkün olduğunca en aza indirmek yada hafif sıyrıklarla atlatmak önemli olan.
Tecrübe de başka birşey tabiki.
Mesela benim gibi iyileşmeden motora binip, kaskın içerisinden vizöre hapşırınca bütün görüş kapanıyor. Bu durumda ne yapmak lazım ? : )

:tr:
ly2x6.gif
Ara

hepsi boş kan akıtmak lazım kan adamı korur kurban keselim gerisi boştur ha
Ara

Batuhan biz o eğitimleri kendi motorlarımızla almıştık. o şekilde daha verimli oluyor ama bu gibi ufak olaylarda olabiliyor tabi.
Ara

Honda yada diğer ciddi eğitimler iki tam gün sürer ve bizim kendi motorlarımız ile aldığımız GS2 ile pek kıyaslanmaz arkadaşlar daha ağır ve farklı parkur ile deneyimler vardır. İmkanı olan herkes (ne yazıkki 380TL olmuş) benzer eğitimleri almalı.
Ara

Ben tek kişilik yol eğitimi almayı düşünüyorum
Ara

(07-25-2011, 06:12 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Honda yada diğer ciddi eğitimler iki tam gün sürer ve bizim kendi motorlarımız ile aldığımız GS2 ile pek kıyaslanmaz arkadaşlar daha ağır ve farklı parkur ile deneyimler vardır. İmkanı olan herkes (ne yazıkki 380TL olmuş) benzer eğitimleri almalı.

:bilmem: honda'nın gs2 ile aldığımız eğitim aynıydı sanki Cihan abi.. belki 1 parkur eksiktir en fazla..

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

(07-25-2011, 06:14 PM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Ben tek kişilik yol eğitimi almayı düşünüyorum

Erdem tek olmaz o bende geliyorum :] :tamam:
Ara