Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Go Pro diye anılan şeytan icatları
Tongue 

Selamlar değerli dostlar/abiler/ablalar,

Go Pro diye anılan ve action camera diye genellenen bir nevi kameralar mevcut. Lakin bu Go Pro'nun fiyatları uçmuş gidiyor. 1 2 hafta önce alibaba.com üzerinden dolaylı olarak SJ1000 adı verilen ve bir çok sitede incelemesi bulunan çin malı bir kamera satın aldım.

Örnek videoları şöyle (ben çekmedim)

kamera görüntü açısından mükemmel, ama alet edevat açısından oldukça zayıf 2 adet mount(tam türkçesini bilemedim) şimdiden kırılmış durumda. fiyatı 80$ falandı, sahibinden.com'da bir kaç kişi 250-300 lira arasında satıyor. Dün 3 4 tane deneme videosu aldım, house adı verilen kap içerisinde olduğu için ses alma olayı yok denecek kadar az aynı kap dalışlarda kullanıldığı için su geçirmez şekilde dizayn edildiği için olsa gerek oldukça sıkı kapatılmış.

Şimdi problem ise şu, bu kırılan aparatları bir şekilde tedarik etme imkanım sanırım yok. Siz belki daha önce kullandınız veya kullananınız vardır diye sormak istedim, "biz bunu en iyi şekilde nasıl kaska monte edebiliriz?".
Go pro aparatlarından alayıp kamera olarak bunu kullanırım diye düşündüm ama vidaları tuşları falan haliyle uymuyor, go pro sanırım bundan biraz daha büyük.

genel bir fikir oluşturabilir diye şöyle bir fotoğrafı var kaska takılmış vaziyette.

wvPPBR.jpg

örnek videoları umarım akşama falan atabilirim merak eden varsa buradan bakabilir, gerçi nette de bir çok örnek mevcut.

Bir de kocaeli de çok alışık olunmadığı için sanırım kırmızı ışıkta 2 3 kere bir dolmuş yandan girdi, noluyor falan derken baktım el kol hareketleri ile dolmuşçu dayı bir şeyler diyor :) el fallan sallayanlar oluyor hahaha

bir başka çözüm de bu sanırım. çok kullanışlı gözükmüyor.
go-amateur.jpg
Ara

Guvenlik kamerasi montaj için kullanılan aparatlar uyabilir bi araştır

Hayat uzun ve virajlı yollarla dolu
Ara

Sercan bey çok güzel bir paylaşım olmuş,

elinize , emeğinize sağlık :çiçek:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Hiç Gopro alacak kadar param olmadı.
80$'lık Goamator alacak kadar da hevesli olmadım.
Bu nedenle aklıma gelen tek çözüm, japon yapıştırıcısı.

Kask üzeri Goamatör uygulaması fotosuna bittim.
Bunu uygulayacağım. Sonucu bu başlık altında aktarırım :]

Konu ve paylşım harika. Sercan, eline sağlık :çiçek:
Ara

Amateur modeli çok iyiymiş

; )

husqvarna_logo_2.jpg
Ara

Bizde yok yok !!!
Her türlü organizasyonlarda çekim yapılır

DSCF4051_zps4c012344.jpg
Ara

abi süpersin !

husqvarna_logo_2.jpg
Ara

Şener hocam, sana ne diyeyim.
Sen tam bir İhtiyar Delisin :alkış::alkış:
Ara

Şener Bey sizin ki daha güzelmiş : ) düğün kına nişana falan bile girilebilir. Ben bir şekilde bu aparatı falan tutturdum. aradaki yedek aparatla mount arasında biraz boşluk vardı orayı elektrik bandı ile doldurdum kızdırdığım vida ile uygun bir delik açtım. 2.5 saat sürüş esnasın bir problem olmadı. gece çekimi ve gündüz iki çekim aldım gece performansı biraz düşük.

bir kısmını yapıştırıp bir kısmını sıkıştırarak bir şekilde mount ve housing kısmını oturtabildim. case ve kask üzerine yapışmalı kısım şu şekilde oldu.

epnaJL.jpg

büyük çözünürlük isteyenler için şuradan bakılabilir > Büyük link

videoları yükleyince buraya örnek video atacağım ama malum ttnetimizin upload hızı çok düşük. bu arada kartepeden çıkıp köseköy yakınlarına gelirken bir tır yaşlı bir adama çarptı kamera kaydetti diye sevinirken 35 dakikada video kesilmiş ne olduğunu anlamadım ya şarjı bitti ya otomatik video kesiyor öyle bir şey oldu. ama adama bir şey olmadı kırmızı ışıkta kısa boylu bir şekilde tırın önünden geçerken adam görmeden hareketlenince amca yere yığıldı trafik 2 3 dakika durdu herkes ilgilendi adamla. kalktı gitti sonra da şikayetçi de olmadı anladığım kadarıyla.

Kask üzerindeki kameranın yararına da değinmek istiyorum. Yolda hemen hemen herkes kamerayı görünce bir garip oluyor, sürücüler sanki daha dikkatliler, bir an bir tane adam kenardan sıkıştırmak için sağımdan şeridi almaya çalıştı göz göze geldik bir bana bir kameraya baktı sonra hafif frenleyip arkama geçti tekrardan : ) çalışmasa bile görünü bir yerde bir kameranın olması sürücülerin daha dikkatli davranmasına sebep oluyor.

Videolar için ise gündüz gözüyle olan videoyu atıyorum ama yüklemesi dolunca aktif olacak.

Gece için örnek video kalitesi biraz biraz düşürülmüştür süresi de oldukça kısa.

Ara

Güzel paylaşım ellerine sağlık ufak dokunuşlarla tamir edebilmen güzel olmuş en azından işe yaramış sezonda çekimlerin devamı bekliyoruz.