10-17-2011, 07:00 PM
Valla bende kullanmaya başladıktan çok sonra eğitimlerde öğrendim ve anladımki bilmeden bunu yapıyormuşum. Yada diğer kullandığım tüm teknikler aslında bu tekniğe destek veren şeylermiş. Fakat teorik bilgi benim bir sefer ciddi hayatımı kurtardı. Çok hızlı girdiğim beklemediğim keskin bir virajda motoru kontra ile yeteri kadar yatıramasaydım dönemeyip savrulacaktım. Jiroskobik gücü yenmek için en basit ve az güç harcanan yöntem bu gerçekten.
OMM'nin eğitimlerinde kıvırmaca dediğimiz 50Km süratle ani sağa ve sola dönüşler çalıştık. Bu gibi kaçış manevralarında ise uygulanacak kesin tek yöndem. Başka hiç bir şekilde motor ani yön değiştirmiyor. İlginç olan ne kadar sert uygulansada motor devrilmiyor ve sadece yatarak dönüyor.
OMM'nin eğitimlerinde kıvırmaca dediğimiz 50Km süratle ani sağa ve sola dönüşler çalıştık. Bu gibi kaçış manevralarında ise uygulanacak kesin tek yöndem. Başka hiç bir şekilde motor ani yön değiştirmiyor. İlginç olan ne kadar sert uygulansada motor devrilmiyor ve sadece yatarak dönüyor.