07-05-2012, 03:15 PM
Bağımsız ağ için bağımsız işletim sistemi gerekli. Uzun yıllardır Linux tabanlı Pardus işletim sistemini geliştiriyor Tübitak Arge. Bence çok başarılı bir işletim sistemi. Sadece alışık olduğumuz Başlat menusü ve benzeri arayüz yerine kendi arayüzü var. Virüsten etkilenmiyor ve açık kodlu.
Nedense devlet bir türlü bu işletim sistemine gereken desteği vermiyor. Kocaeli belediyesi bir iki yıldır ilk öğretim öğrencilerine laptop dağıttı. Acaba binlerce dizüstü bilgisayara verdiğin Windows lisansı yerine bedava olan Pardus yüklü verseydiler ve okullarda kıçlarını yırtıp kürtçe eğitim vereceklerine Linux Pardus dersi verseler ya...
Tabi yine bunun arkasında da muhteşem ekonomileriyle ABD, Microsoft ve kar ortakları var.
Bir yanda bedava ulusal işletim sistemi,
diğer yanda, bilgisayar başına en az 130$ vereceğiniz yağlı ballı iş ortakları.
Aldığınız her sıfır laptop un içinde, işletim sistemine ayrılmış bir para mevcut.
Nedense devlet bir türlü bu işletim sistemine gereken desteği vermiyor. Kocaeli belediyesi bir iki yıldır ilk öğretim öğrencilerine laptop dağıttı. Acaba binlerce dizüstü bilgisayara verdiğin Windows lisansı yerine bedava olan Pardus yüklü verseydiler ve okullarda kıçlarını yırtıp kürtçe eğitim vereceklerine Linux Pardus dersi verseler ya...
Tabi yine bunun arkasında da muhteşem ekonomileriyle ABD, Microsoft ve kar ortakları var.
Bir yanda bedava ulusal işletim sistemi,
diğer yanda, bilgisayar başına en az 130$ vereceğiniz yağlı ballı iş ortakları.
Aldığınız her sıfır laptop un içinde, işletim sistemine ayrılmış bir para mevcut.
:tr: