11-12-2013, 08:48 PM
Hamdi merhaba, bildiğim kadarıyla genelde motosikletlerde bulunan yüksek devirli, yüksek sıkıştırma oranlı, yüksek performanslı motorlar yerine düşük devirli, düşük sıkıştırma oranlı ve nispeten düşük güç üreten bir motora sahip. Düşük devirli olduğu için bakım aralığı da uzun diye biliyorum. Eğer anlatıldığı gibiyse, 250cc üzeri motosikletler içinde kullanım maliyeti çok düşük bir motosiklettir. Fakat sahibi olanlardan (ilk elden) bilgi alman çok daha doğru olur. Benim yaptığım yorumlar sadece duyum ve biraz araştırmaya dayanıyor.
Seyfo ve Seckin'in söylediği gibi motosikletten ne beklediğin çok önemli. Mesela ben 4 silindir motor sesini pek sevmiyorum. Goldwing muhteşem bir motosiklet ama goldwing sesini(6 silindir) hiç sevmiyorum. O ne öyle elektrik motoru gibi ses çıkarıyor, hiç patlama yok...
Motor dediğin hafiften patırdayacak :]
Seyfo ve Seckin'in söylediği gibi motosikletten ne beklediğin çok önemli. Mesela ben 4 silindir motor sesini pek sevmiyorum. Goldwing muhteşem bir motosiklet ama goldwing sesini(6 silindir) hiç sevmiyorum. O ne öyle elektrik motoru gibi ses çıkarıyor, hiç patlama yok...
Motor dediğin hafiften patırdayacak :]