02-20-2014, 11:01 AM
(02-20-2014, 09:21 AM)MehmetK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Valalhi ben habere inanamadım ve şüpheyle bakıyorum.
İyi niyetle yaklaşıp, haberde provakasyon amacı güdüldüğünü düşünüyorum.
Aksi durumu zaten düşünemiyorum.
Eğer böyle bir karar var ise de, karar muhakkak bir üst mahkemeye taşınır ve iptal edilir.
Çüki bu anayasanın 20. maddesine aykırı. Hiçbir karar, anayasa ile çelişemez ve aksi bir uygulamayı işaret edemez.
Maddede açıkça kanunla "hakim kararı" olmadıkça diyor.
20. Madde
A. Özel Hayatın Gizliliği
Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz.
Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya
başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak, usulüne göre
verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de
kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin üstü, özel kâğıtları ve eşyası aranamaz
ve bunlara el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur.
Hâkim, kararını el koymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, el koyma kendiliğinden kalkar.
Inşallah öyle olur, Internet yasasınıda atlamamak lazım,
bakalım daha neler çıkacak karşımıza..