11-24-2014, 08:11 AM
(11-24-2014, 07:44 AM)MehmetK Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ayrıca konunun tahsille de ilgisi yok.
Biz Türkler resmi kurumlardan, resmi kuru çalışanlarından ve borçtan korkan milletiz.
Yıllarca böyle alıştırıldık.
Birileri de toplumun bu zaafiyetini biliyor ve kullanıyor. Maalesef.
Jandarma, polis deyip az mı insanı saatlerce telefonda tutup dolandırdılar.
Bu konuyla ilgili bir olayı paylaşmak istedim.. ilçemizdeki gaz dağıtım şirketinin ilk yıllarında fatura ödemesine gittiğimde. danışmada bulunan bayanın saygıdan/korkudan karşısında eğilip büzülen yaşlı bir amcaya" niye anlamıyorsun belgelerin eksik git tamamla öyle gel seninle mi uğraşacağım "dediğini duydum.. gene dayanamadım şeytan dürttü gittim yanına " sen kime bağırıyorsun sen bir esnaf sayılırsın kendini devlet memurumu zannedip millete bağırıyorsun sen bize hizmet için kurulmuş bir ticari işletmesin işini yapmak zorundasın" deyince 180 derece dönüp amcaya yazılı olarak nelerin eksik olduğunu yazıp verdi.
işte böyle devlete duyduğumuz zorunlu saygıdan !!! devlet benzeri yerlerden de korktuğumuz için herkes tepemize binmeye çalışıyor.
Olaya şöyle bakmak gerekir "ben bu atıyorum 50 tl için birgün eşek gibi çalışıp milletin derdini/kaprisini çekiyorum, kimseye de bedavadan alınterimi yedirmem". Sabah sabah isyan lenn isyaaaannn...:boks:
Bir de evimin kapısına gelen sivil polisle kimlik sorma tartışmasını burada yazsam neden" ihtiyar deli" olduğumu anlarsınız....