04-15-2016, 08:07 AM
(04-15-2016, 07:09 AM)Ufuk.Palabiyik Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(04-13-2016, 09:55 AM)Mike.xxlarge Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(04-13-2016, 09:43 AM)Ufuk.Palabiyik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yol eğitimi bence de çok yararlı olur. Motor sürerken en çok ihtiyaç duyduğum şey viraj alma işi. Birde motorun yatış limitleri ki onu test etmeye pek yemiyor :)
Ufukcum ayın 3 üçünde birlikte katıldığımız GS2 tamda bu iş içindi aslında. evet yüksek hızda viraj tekniği gösteren olmadı ama motorumuzun limitlerini öğrenmek için süper firsattı.
Trafiğe kapalı alan bulmak zor. bulmuşken de motoru dibine kadar zorlamak lazım. E Motoru boşuna yatırmadım ben orda :D... yüksek hızda viraj istersen eğitici kaynak gösterebilirim. Yol eğitiminde Viraj eğitimi verilmiyor bildiğim kadarıyla. Veriliyormuş..
Düzeltiyorum: Viraja giriş çıkış konusuna değiniliyormuş. sitesinden baktım az önce...
GS2 virajda bakışı, giriş konumunu vs öğretti ancak pratik olmadan hareketi otomatikleştiremiyoruz. Eski istanbul yolunda viraj çalışıyorum ancak yine de trafiğe açık bir yol olduğundan korkarak giriyorum viraja, haliyle de hızı arttıramıyorum. yoksa teori işi tamam. kontra ile yat kontra ile kalk, viraja geç gir, hızlı yat. o kısımda sorun yok. sorun uygulamada.
Bol virajlı / çeşitli bir piste ihtiyaç var aslında :)
Birde eğitimden sonra motor viraja kendi girer oldu.
Ben gaz ayarını bıraktım eğitimden sonra motorun önü arkası ayrı gider oldu...
Eski istanbul yolu benimde sık sık kullanmaya çalıştığım yollardan. Fırsat bulursan beraber yol alalım. o yol keskin virajları sayesinde tam bir eğitim alanı gibi. tek sıkıntı trafiğe açık olması :(