Yorumları: 604
Konuları: 11
Rep Puanı:
0
hacı denizli göletinden geçerken yanındaki bütün motorsiklet kullanan arkadaşların alkollüydü ama tek sen alkol almamıştın VE SONUÇ HACI GÖLE UÇTU DEMEKKİ KERAMET ALKOLDE DEGİL :d biz hem içeriz hemde süreriz dimi kutayyyy....
Yorumları: 276
Konuları: 10
Rep Puanı:
0
Sinir varmis. Otomobilde 0.50 promil motosiklette 0.20 promil :)
RÜZGARI HİSSET
Yorumları: 358
Konuları: 14
Rep Puanı:
0
Motosiklet kullanırken alkol alınmaması gerektiğini düşünen bir sürücüyüm ama her zaman düşündüklerimi uygulayamayabiliyorum :]
Rep Puanı:
0
Bende seninle ayninfikirdeyim nedense. Ama fikirleri uygulamak bazen zor oluo :)
RÜZGARI HİSSET
Yorumları: 1,089
Konuları: 45
Rep Puanı:
0
Yerken ve içerken
doktor nezaretinde olursanız
sıkıntı oluşmaz :P
Teker üstü olsun...
Yorumları: 98
Konuları: 11
Rep Puanı:
0
arkadaşlar önemli ve güncel bir bilgi: 1-2 ay önce arabamla bir çevirmeye takıldım ve tam 20 promil alkol çıktı, polis az kalsın cezayı yazıyordu zor kurtardım.
Motorun sınırını bilmiyorum ama arabalarda 20'den başlıyor. Aman dikkat edin.
Rep Puanı:
0
Aracta 50 promil. Motorda 20 daha yeni yedik cezayi ordan biliyorum :) :) :)
RÜZGARI HİSSET
Yorumları: 376
Rep Puanı:
0
Dün akşam bende böyle bir durumdan şans eseri kurtulunca araştırma yapayım dedim. :O
Trafik Cezası Madde 48/5 Alkollü araç kullanma cezası
0,50 promilin üzerinde alkollü olarak hususi otomobil kullanmak, 0,20 promil üzerinde alkollü olarak hususi otomobil dışında kalan diğer araçları kullanmak
(Bizi ilgilendiren kısım burası 0,20)
Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)
1. defasında 800,00 TL ( Peşin 600,00 TL)
2. defasında 1.003,00 TL ( Peşin 752,25 TL)
3 ve 3’ten fazlasında 1.609,00 (Peşin 1.206,75 TL
Diğer Hususlar – Açıklamalar
Bu maddeye göre belgeleri 2 yıl süreyle geri alınan sürücüler sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine; beş yıl süreyle geri alınan sürücüler ise psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Sürücülerin belgelerinin geri alma süresi sonunda iade edilebilmesi için yukarıda belirtilen şartların sağlanması ve Karayolları Trafik Kanununa istinaden (48 inci madde ve diğer bütün maddeler) verilmiş olan idari para cezalarının tamamının tahsil edilmiş olması zorunludur.
1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilenler veya yasal sınırların üzerinde alkollü olarak trafik kazasına sebebiyet veren sürücüler hakkında TCK 179 maddesinden işlem yapılacaktır.
TCK 179:
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma
(1) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşımının güven içinde akışını sağlamak için konulmuş her türlü işareti değiştirerek, kullanılamaz hale getirerek, konuldukları yerden kaldırarak, yanlış işaretler vererek, geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine bir şey koyarak ya da teknik işletim sistemine müdahale ederek, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına rağmen araç kullanan kişi yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
Özgür TEMEL
:tr:
(Son Düzenleme: 08-10-2015, 11:43 AM, Düzenleyen:
OzgurT.)