Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Polis ceza kesmek yerine kask hediye etti

6494d1310482209-13913117.jpg

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü ekipleri, Anıt Park’ta kask takmayan motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yaptı. Kask takmayan motosiklet sürücüleri durdurularak üzerinde ’Düzce Emniyet Müdürlüğü’nün armağanıdır’ yazılı mavi renkli kasklardan hediye edildi. Polisler, motosiklet sürücülerinin kaskları takmasına da yardımcı olurken, kazalarda hayat kurtaran kaskı kullanmaları konusunda uyarıda bulundu. Ceza yerine kask hediye edilen sürücüler ise polislere teşekkür ederek motosiklet kullanırken kask takacaklarını söyledi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Zekeriya Baran, insanları kask takmaya teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi. Baran, "Son zamanlarda birçok kaza meydana geliyor. Önlem almazsanız hayatınız tehlikeye girer. Bizim bu uygulamayı yapmaktaki amacımız motorlu sürücülerin kask takma oranını arttırmak. Kazalara yüzde 20 motorlu araçlar sebebiyet veriyor. Bu uygulama ceza değil, bilinçlendirmek için kask dağıtıyoruz. Amacımız bilinçlerini üst düzeye çıkarmak" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Ara

Şu arkadaki atletli magandaya ne demeli. Kendisi bizlerden çok daha akıllı galiba ki o şekilde serin serin gittiğini düşünüyor. Ben bunların kafasında önce bir kask parçalar sonra motosikletlerini alır ellerinden jilet yapardım.
Ara

:alkış::alkış::alkış: süper bir uygulama olmuş.

ilk defa yapıcı bir uygulama.. helal olsun :alkış:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

adam aklet şort gidiyor kask verseler ne olacak :)
Ara

umarım bu gibi uygulamaların sayısı çoğalır ve bilinçli insan sayımız coğalır.

tabi bizim milletimiz ceza ödemeden aklı başına gelmez ama.

yinede tebrik ediyorum. emniyet mensubu arkadaşalrı
Ara

(07-13-2011, 07:26 AM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Şu arkadaki atletli magandaya ne demeli. Kendisi bizlerden çok daha akıllı galiba ki o şekilde serin serin gittiğini düşünüyor. Ben bunların kafasında önce bir kask parçalar sonra motosikletlerini alır ellerinden jilet yapardım.

Abi aynen katılıyorum sana.

İnsan kendisini düşünmüyorsa ailesini , eşini , dostunu düşünmeli.
Bu bizdeki '' bana birşey olmaz, şurdan şuraya kaskmı takılır, beni çok sıkıyor ve ne gerek var o kadar para vermeye '' zihniyeti :sinirli:

Aklımda şöyle bir şey var, Motosiklet satıcıları koruma ekipmanlarını motosiklet ile birlikte zorunlu satsa acaba birşey değişirmi ?
Ara

(07-13-2011, 07:26 AM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Şu arkadaki atletli magandaya ne demeli. Kendisi bizlerden çok daha akıllı galiba ki o şekilde serin serin gittiğini düşünüyor. Ben bunların kafasında önce bir kask parçalar sonra motosikletlerini alır ellerinden jilet yapardım.

ya evet şu atlet bayağı ilgi çekici, bizde mi korumalı mont üzerine fosforlu yelek giymek yerine pikniğe gider gibi atlet mi giysek : )
o zaman şuan benim olduğum gibi hasta da olmayız. korunacağız diye giydik montu, terlemişim, üzerine rüzgar yedim. bugün daha kötüyüm. salya sümük öksürük.

fakat yapıcı uygulamaya hayran oldum. ceza kesmek için tuzak kurmak yerine bu herifleri bilinçlendirseler. mesela motorlarına el koyup, zorunlu olarak 1-2 gün eğitim verip sonra motorlarını geri verebilirler. yapıcı olmak için alternatif çok : )

:tr:
ly2x6.gif
Ara

Herne yaparsanız yapın içinizde yoksa kaskta takmaz kıyafette giymez.
Düzce Emniyetini bu konuda taktir etmek gerekir. En azından konuya dikkat çekmiş.
Ara

Düzce Emniyetini taktir ettim walla, güzel bir uygulama ama bu konuda biraz ceza ve denetimlerinde artması gerekir bence :alkış:
Ara