Yorumları: 4,266
Konuları: 97
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü ekipleri, Anıt Park’ta kask takmayan motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yaptı. Kask takmayan motosiklet sürücüleri durdurularak üzerinde ’Düzce Emniyet Müdürlüğü’nün armağanıdır’ yazılı mavi renkli kasklardan hediye edildi. Polisler, motosiklet sürücülerinin kaskları takmasına da yardımcı olurken, kazalarda hayat kurtaran kaskı kullanmaları konusunda uyarıda bulundu. Ceza yerine kask hediye edilen sürücüler ise polislere teşekkür ederek motosiklet kullanırken kask takacaklarını söyledi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Zekeriya Baran, insanları kask takmaya teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi. Baran, "Son zamanlarda birçok kaza meydana geliyor. Önlem almazsanız hayatınız tehlikeye girer. Bizim bu uygulamayı yapmaktaki amacımız motorlu sürücülerin kask takma oranını arttırmak. Kazalara yüzde 20 motorlu araçlar sebebiyet veriyor. Bu uygulama ceza değil, bilinçlendirmek için kask dağıtıyoruz. Amacımız bilinçlerini üst düzeye çıkarmak" dedi.
Kaynak : Hürriyet
Yorumları: 3,688
Konuları: 269
Şu arkadaki atletli magandaya ne demeli. Kendisi bizlerden çok daha akıllı galiba ki o şekilde serin serin gittiğini düşünüyor. Ben bunların kafasında önce bir kask parçalar sonra motosikletlerini alır ellerinden jilet yapardım.
Yorumları: 4,189
Konuları: 241
Rep Puanı:
0
:alkış::alkış::alkış: süper bir uygulama olmuş.
Yorumları: 7,590
Konuları: 850
Rep Puanı:
0
|: BRh+
|: Vstrom DL650
ilk defa yapıcı bir uygulama.. helal olsun :alkış:
DijitalTurk |
Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Yorumları: 25
Konuları: 4
Rep Puanı:
0
adam aklet şort gidiyor kask verseler ne olacak :)
Yorumları: 1,946
Konuları: 35
umarım bu gibi uygulamaların sayısı çoğalır ve bilinçli insan sayımız coğalır.
tabi bizim milletimiz ceza ödemeden aklı başına gelmez ama.
yinede tebrik ediyorum. emniyet mensubu arkadaşalrı
Yorumları: 4,266
Konuları: 97
(07-13-2011, 07:26 AM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu arkadaki atletli magandaya ne demeli. Kendisi bizlerden çok daha akıllı galiba ki o şekilde serin serin gittiğini düşünüyor. Ben bunların kafasında önce bir kask parçalar sonra motosikletlerini alır ellerinden jilet yapardım.
Abi aynen katılıyorum sana.
İnsan kendisini düşünmüyorsa ailesini , eşini , dostunu düşünmeli.
Bu bizdeki '' bana birşey olmaz, şurdan şuraya kaskmı takılır, beni çok sıkıyor ve ne gerek var o kadar para vermeye '' zihniyeti :sinirli:
Aklımda şöyle bir şey var, Motosiklet satıcıları koruma ekipmanlarını motosiklet ile birlikte zorunlu satsa acaba birşey değişirmi ?
Yorumları: 3,557
Konuları: 82
Herne yaparsanız yapın içinizde yoksa kaskta takmaz kıyafette giymez.
Düzce Emniyetini bu konuda taktir etmek gerekir. En azından konuya dikkat çekmiş.
Yorumları: 3,744
Konuları: 59
Düzce Emniyetini taktir ettim walla, güzel bir uygulama ama bu konuda biraz ceza ve denetimlerinde artması gerekir bence :alkış: