Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

gişelerden kaçak geçiş
#11

(03-16-2012, 06:52 AM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(03-16-2012, 06:19 AM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Erdem kesin böyle cevap verirdi :] '' FZ olsa haklısın ama gsr yeter sana ''

:Hahaha: :+1: :+1: :tamam:
olum konuyu burdada mı fz ye bağladınız yuh size yaaaa


Ara
Cevapla
#12

kendine güvenen arkadaşa kameramı verebilirim, motorun arkasını çekecek çekilde monte ederiz. aldığımız görüntüyü internete yükler TIK başına para kazanırız :)
işin şakası, gerçekten de çok geçiş oluyor, ama bir yunus günde 10 motorcuyu yakalası ona yeter. 1.400TL hasılat yunus başına :)
aylık 42.000TL yapar ki bu bağlı trafik şube çok iyi bir para... Talimat kesin gelmiştir.

diğer bir konuda; biz hobi ve zevk için motora binen insanlarız. aramızda kurye gibi motora ulaşım aracı olarak binenler de var. fakat vereceğiniz 3-4 tl para yaptığınız riske değmez. peşinize bir Yunus düşse, kaçsan bir türlü dursan başka bir rezillik. Değmez... Kaçak geçmeyin, bu geçişi kendinize yakıştırmayın.

:tr:
ly2x6.gif
Ara
Cevapla
#13

Kanunsuzluğa karşıyım sadece bu geçiş konusu haricinde. Yurtdışında elektrikli arabaya vergi yokken benim memleketimde elektrikli arabanın vergisi bilmemkaçsa, kaçak elektriğe çözüm, vergisini düzenli veren insanların üstüne çeşitli saçma sapan kalemlerle yükleniyosa, kısacası ben enayi yerine koyuluyosam, benden kuruş kuruş çaktırmadan faturaya yansıtıp para alıyosa, bende 2 lira falan dinlemem geçerim. Hiç işim olmaz. Bu güne kadar vergimide ödedim, layıkıyla ödüyorum ve ödeyeceğim. Ben dikkat ediyorum ama soyulan yine dürüst halk. Ben motosikletle kaçak geçiş yapmıyım diye gişelerde duruyorum, yağmurda gişeye gidiyorum. Adamın bana dediği şey bu gişeden kgs satışı bugün yok. Çıkışta alırsın ve en uzun mesafe parası verirsin. Öylemi diyorum izle diyorum ve geçiyorum. Ne zaman motosiklet geçişleri araçlarla aynı tutulmaz, o zaman ödemeli geçerim. Yasal ya da değil, bu konuda yasal olmamayı tercih edenlerdenim. Mesele 2 lira meselesi değil. Yöneticiler bunu görmüyorlarmı. ÖTV denen vergi saçmalığı deprem zamanı destek olsun diye alındı 13 senedir ÖTV ödüyoruz. Ben bir ömür OGS geçişlerini ödemişim zaten. O 10'larca polis, biz keşler tarafından sopalı saldırıya uğrarken geldiklerinde, adamları yakalayın dediğimizde kılını kıpırdatmayan polislerdense zaten işim olmaz. Devlet önce kendinde tepki değil, saygı uyandıracak ki, benimde ona güvenim olsun.

Kaçak geçişlere önlem alacaksa alsın ona da lafım yok. Yakalarsa alır hiçte karşı çıkmam paşa paşada öderim.
Ara
Cevapla
#14

(03-16-2012, 08:24 AM)Batuhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  kendine güvenen arkadaşa kameramı verebilirim, motorun arkasını çekecek çekilde monte ederiz. aldığımız görüntüyü internete yükler TIK başına para kazanırız :)
işin şakası, gerçekten de çok geçiş oluyor, ama bir yunus günde 10 motorcuyu yakalası ona yeter. 1.400TL hasılat yunus başına :)
aylık 42.000TL yapar ki bu bağlı trafik şube çok iyi bir para... Talimat kesin gelmiştir.

diğer bir konuda; biz hobi ve zevk için motora binen insanlarız. aramızda kurye gibi motora ulaşım aracı olarak binenler de var. fakat vereceğiniz 3-4 tl para yaptığınız riske değmez. peşinize bir Yunus düşse, kaçsan bir türlü dursan başka bir rezillik. Değmez... Kaçak geçmeyin, bu geçişi kendinize yakıştırmayın.

Valla abi haklısın ama hobi ve zevk için bindigimiz motoru bize işkence çevirenlere yazıklar olsun.

Yıllar önce okumuştum, büyük bir motosiklet markasının ceo'su şöyle yazmıştı.
'' Türkler gerçekten çıldırmış olmalı , ürettiğimiz modelleri 3 katı fiyatıyla alıyor. Bu yıl bu ülkeye 5-6 model ihraç ettik ve büyük bir pazar. ''

Demek istediğim motoru almadan önce zaten yediriyorlar kazıgı.
Bu saçma sapan kuralları ihlal edebiliyorsak ne mutlu bize , kazandıgımız üç beş kuruşu onlardan kurtarmak hakkımız diye düşünüyorum.

Bunları yaparken kendinizi sakın tehlikeye atmayın.
Ben gişelerden transit geçenlerdenim. bazen ötmüyor bile.
Ara
Cevapla
#15

herkesin haklı sebepleri var diyecek birşey yok
Ara
Cevapla
#16

(03-16-2012, 08:53 AM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  herkesin haklı sebepleri var diyecek birşey yok

Onur, aha da sana sıcak ve haklı bir sebep daha. Benden.
Daha 10 dakika önce bir personelim vergi dairesinden geldi.

Neredeyse satalı 2 yıl olduğum bir aracın, satmadan önceki 1 adet otoyol kçak geçişinin cezasını ödedim.
Kaçak geçiş tutarı :12,25TL
İdari para cezası : 122,50 TL
Toplam 135 TL

Mecbur ödedik.
Aracı satarken aldığınız borcu yoktur, temiz kağıdı vs. Yalan.
Adresinize tebligat yapılmamış olması da mazeret değil.
Araç sende olmasa dahi, isterse 10 yıl sonra olsun, parayı hemde %1.000 fazlasıyla tahsil ediyorlar.

Sonuç: Ben de kanunsuzluğa karşıyım. Ama kanunlar hep bizim aleyhimize ve haksız olarak çalıştırılıyorsa!!!!!!!!!!
Köprü ve otoyollardan KAÇAK GEÇİŞİ DESTEKLİYORUM.
Peşimden gelecek Yunus ekibiyle keyifli bir gurup sürüşü yaparız :]
Beni yakalayabiliyorlarsa, zaten parayı hak ediyorlardır. ÖDERİZ :çiçek:
Ara
Cevapla
#17

Erdem AYDIN, Emrullah MENDİ, Mehmet KUTAY
:polis: al bunları al al alaalalalalal :polis:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#18

Alıntı:Sonuç: Ben de kanunsuzluğa karşıyım. Ama kanunlar hep bizim aleyhimize ve haksız olarak çalıştırılıyorsa!!!!!!!!!!
Köprü ve otoyollardan KAÇAK GEÇİŞİ DESTEKLİYORUM.
Peşimden gelecek Yunus ekibiyle keyifli bir gurup sürüşü yaparız
Beni yakalayabiliyorlarsa, zaten parayı hak ediyorlardır. ÖDERİZ

Mehmet abi senin bu sözleri tamamen destekliyorum ben çok saygılı bir şekilde KGS'den geçer ve geçiş ücretimi öderdim taaa kii Polisler suçsuz yere beni durdurup rüşvet alan kadar o polise rüşvet verdikten sonra bir daha ne radar, ne kovalayan polisler nede OGS'lerde durmam dedim ve durmuyorum durduramıyorlar.
Ara
Cevapla
#19

herkesin bir kuyruk acısı var. Hatta şuan masamda 564,50 TL'lik iş yerimin elk. parası var. bakıyorum içerisinde K/K Bedeli: 44,43TL diye bir bölüm var. Nedir bu, Kaçak kullanım bedeli. Yani%12 kadarı kullanmadığım elektrik parası. Erdemin bahsettiği ÖTV, Mehmet abi'nin bahsettiği trafik cezaları bir çok kez benimde başıma geldi. Paşa paşa ödedim.
Hatta aracımı park ettiğim yerde park yapılmaz tabelesaı olmadğı halde ceza yedim, aracımı çektiler, çekici parası ve ceza ödedim. Fotoğrafını çekip Sulh Hukuk mahkemesine bile verdim. Sonuç olarak o yere park yapılmaz levhası diktiler ve parayı paşa paşa ödedim.
Şimdi bunlar başımıza geldiğinde ödemek salaklık mı diye düşünüyorum da. Maalesef Türkiye şartları bu şekilde, orjinal yedek parçaya veya arabaya ödediğin vergiyle sana üç misline mal oluyor.
Sonuç olarak TEM ve Köprü geçişleri zaten parasız olması gerekirken (verilen söz böyleydi) hala geçişlerden para alıyorlar. Ama yinde de kaçak geçmek herkesin kendi tercihi.
Maalesef devletimiz Deli Dumrul'un hikayesi gibi davranıyor.
Köprünün başında durmuş, her geçenden 2 akçe alıyormuş. Vermek istemeyeni ise döve döve 4 akçe alıyormuş.

:tr:
ly2x6.gif
Ara
Cevapla
#20

Batuhan, ne demişler ak akçe, karagün içindir.
Bu nedenle, 2 akçe, ne de 4 akçe. Verveyeceğim.
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: onur
07-25-2011, 10:30 AM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi