Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ehliyetsiz yakalandım
#1

Ehliyet alana kadar sabredemedim ve 1 hafta gibi bir süredir ehliyetsiz dolaşırken yakalandım 600 lira gibi bir ceza kestiler :/ ama motoru bağlatmadım en azından kendimi avutacak bir sebebim var :] :utan:
Ara
Cevapla
#2

Geçmiş olsun. Benimde plaka düştü. işten güçten vakit bulup yenisini bastıramadım. Geçtiğimiz gün sadece motosikletler için yapılan bir çevirmeye yakalandım. Açıklamamı yaptım ve samimiyetime güvenerek, 1 defaya mahsus işlem yapmayacaklarını, derhal plakamı çıkartmam gerektiğini, kontrolun kayda alındığını ve 2. defada trafikten men cezası uygulanacağını söyledi ve ayrıldım. o sırada kasksız bir 1000 RR ve arkasında kasksız bir kız artçıyla güneş gözlüklerini takarak gelen bir motorcu vardı. Durdurdular ama çocuk durur gibi yaptı sonradan bastı gitti : ). Anons geçtiler ama yakaladılarmı bilmiyorum.

Kurallara asi çıkan kullanıcılar değiliz. Gerekli belge ve ekipmanımız olmadan trafikte olmamız haliyle yanlış. Yaz aylarında da bu gibi kontroller normalden daha fazla. Gerek maddi gerekse vicdanen içimizin rahat olması için belge ve kıyafetlerimizin tam olması şart.

Tekrar geçmiş olsun
Ara
Cevapla
#3

aynı durum benimde başıma gelmişti. paşa paşa ödeedik cezamızı, ve o günden beri eksik evrak durumu hiç olmadı. tekrirle uslanmayanın hakkı kötektir :P
Ara
Cevapla
#4

Bende yıllar önce ehliyetsiz yakalandım bastılar 600 lirayı vallahi . Motoru bağlamamaları da şans kendini bu şekilde avutman güzel : ) çünkü bağladıklarında otopark,çekici masrafları bayağı tutuyor.

Cezadan sonra polis ile geçen diyaloğumuz;

Ben : Beni neden durdurdunuz memur bey hayırdır ?
Polis : piss piss sırıttı
Ben : O kadar kasksız korumasız motor geçiyor neden kontrol etmiyorsunuz, belki ehliyetleri bile yok!!!
Polis : Onlarda evrak yok biliyoruz zaten.
Ben : eee neden beni durdurdun peki?
Polis : Kırk yılda bir full koruma nizami giyinen bir motorcu gördüm , evrakları ve herşeyi tamamdır diye çevirdim nerden bileyim ehliyetsiz olduğunu.
Ben : bastım kahkahayıı...
Ara
Cevapla
#5

O da iyiymiş Emrullah : )
Ara
Cevapla
#6

Çok geçmiş olsun bende araba ile yakalanmıştım ama ceza bile yemedim, sağ olsunlar anlayışlı Polislere denk geldim.
Ara
Cevapla
#7

Öncelikle geçmiş olsun.
Sana iyi bir akıl cezası olmuştur.

Ehliyet, özellikle motosiklet ehliyeti konusuna zaten takıkım.
Şu motosiklet ehliyeti, sadece trafikte ceza yememeye yarar.

Araba kullanmayı bilmeyen ve ehliyeti olmayan biri, kursa gider.
Ehliyeti alır. İyi kötü, bir miktar da direksiyon eğitimi alır.
Alınan direksiyon eğitimi yeterli değildir ama yine de hiç yoktan iyidir.

Motor ehliyeti konusunda ise tam bir paradoks.
motosiklet ehliyeti almaya gidenlerin tamamı zaten motor kullanıyordur.
Kurslarda, zatem motosiklet eğitimi verecek ne motor, ne de eğitmen vardır.
Ama işin içindeki rant ve kanuni zorunluluklar maalesef.
Ara
Cevapla
#8

Ben ehliyet kurslarındaki motosiklete verilen önemsizlik ve basite alma işine tamamiyle karşıyım. Bu sebepten dolayı beynime kan hücumu sonucu fiziksel patlamalarıda olası yerlerde yaşıyorum.

Motosiklet ehliyeti veriyosun motosikletin yok.
Ders verecek bir alanın, onu geçtim bir eğitmenin yok. Motosiklet ehliyeti almak için başvuran çoğu kişi motosiklet kullanmayı biliyo evet ama çevremde bilmeyip yana yana kurs arayan, bu işe heves edip imkanları doğrultusunda ek ödenek ayıramayıp özel ders alamayan insanlar var. Biz motosiklet sektörünün en yoğun olduğu yerlerde yaşıyoruz ama çoğu ilde böyle imkanlar yok. Doğal olarak insanlar ehliyeti alırken eğitimde almak istiyorlar. 10 tane ehliyet kursuna git, hiçbirinde bırak Güvenli sürüşü doğru dürüst motosiklet kullanmayı bilen adam yoktur ki sana ders versin.
Ara
Cevapla
#9

Beyler bende sınav dan ehliyet sınavından kaldım ilkyardım 67 motor 100 trafik 78 benimde moral sıfır şuan :)
CBF 150 yi eğitimde kaldırdım güzel kullandım.Murat Denizhan hocadan aldık eğitimimizi sorunsuz ama cbr 250 r da kaldırırken stop ediyor motor sorun yaşıyorum.
Ara
Cevapla
#10

(07-24-2012, 10:02 AM)kaan88 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Beyler bende sınav dan ehliyet sınavından kaldım ilkyardım 67 motor 100 trafik 78 benimde moral sıfır şuan :)
CBF 150 yi eğitimde kaldırdım güzel kullandım.Murat Denizhan hocadan aldık eğitimimizi sorunsuz ama cbr 250 r da kaldırırken stop ediyor motor sorun yaşıyorum.
Öncelikle geçmiş olsun bir sonraki sınavda ehliyeti alacağınıza eminim,

R motorların çoğunda debriyaj ve gaz çok hassastır bu sebeple bol gaz ile yavaş debriyaj ile kalkmak şart.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 2 Ziyaretçi