Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

18 yaş sınırı

Arkadaşlar paylaşayım dedim gülermisiniz ağlarmısınız.

Bildiğiniz gibi SGK'nın Medula diye bir sistemi var. İlaç ve hak sahipliği provizyon sistemi. Reçeteyi sisteme gireriz ve ilaçlarını veririz vs. Sistem ilaçları alanında TC. sini ve yakınlığını kontrol eder. SGK 18 yaş altında kişilerin ilaçlarını kendisi almasını engelledi ve mutlaka bir büyüğü yanında olmalı diyor.

Fakat az önce bir acayip durum yaşandı. Yaşı 15, kadın evli ve aile hekimine gitti muayene oldu ilaçlarını almaya geldi fakat yaşı dolayısıyla git annen baban yada kocan gelsin dedik. :]

18 yaş altına evlilik onayı veren sistem kadının ilaçlarını kendisi almasına izin vermiyor. :O
Ara

Türkiyemizin acı gerçeklerinden birini yaşamışsınız Cihan abi.
Birşeyleri düzeltmeye çalışırken hep sondan başlıyoruz.. Önemli olanları düzeltilmesi gerekenleri görmezden geliyoruz..
Üzücü ve komik.. :hö:
Ara

Kesinlikle Ülkemizin sorunları bunlar
Ara

Küfür edincede neden küfür ettin sana yakışıyormu diyorlar. ..... kodumun ülkesi.
Ara

Bu yaş sınırı olayı kötü olmuş ben nice insanlar biliyorum o yaş sınırı altında yoklukta çalışıp evde hasta anası babası için ilaç parası kazanmaya çalışan, bu insanlar ne yapacak :dur:
Ara

Kusura bakmayın ben kaydırıyorum bu aralar.
Ara

18 yaş altında kişiler için ilaçların kontrollü kullanımı anlamında hiç lafım yok ve gereklide. Fakat tezat olan sen 18 altında kişiye evlenme çocuk yapma selahiyeti ver sonra ilaç alırken dur sen daha büyümemişsin velin gelsin de.

Düşünün bu kadının bebeğide var ve bir gün bebeği için ilaç almaya geldiğinde annesi olarak yine ilaçları alamayacak ve eğer büyükse baba, yada kızın anne yada babası gelecek. :O
Ara

Tam bir Komedya
Ara

(08-02-2012, 12:23 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Küfür edincede neden küfür ettin sana yakışıyormu diyorlar. ..... kodumun ülkesi.

Emocum küfür serbest ama ülkemize değil yönetemeyen koduklarıma :çiçek:

Her yönden oyalama devam etmeli ki çaldıkları belli olmasın ...

160711104912_imza3.JPG
Ara

(.) Sözün bittiği yer.. :sinirli:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)