Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ambulanslara Yol Açma

Guven Usta Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Az önce iş yerime bir telefon geldi.Arayan kişi tesadüfen meslektaşım çıktı.Cumartesi günü Okmeydanı'ndan boğaz köprüsüne kadar bir ambulansa yol açmaya çalışmıştım. Arayan kişi ambulansta bulunan bir hasta yakınıymış.Plakamdan adımı bulmuş,internetten de bana ulaşmış.Teşekkür etti.Çok duygulandım.Arkadaşlar bir ambulans gördüğünüzde ister dolu ister boş olsun KENDİNİZİ TEHLİKEYE ATMADAN ambulansın ilerlemesine yardımcı olalım.

Motorla seyahat ederken Ambulanslara yol açılması konusunda yardım olabiliriz arkadaşlar.. Aklımızda olsun :tamam:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Bir ambulansa nasıl yol açılır ben tam anlamadım. Ambulansın sirenlerinden kaçmayan ve yol vermeyen bir insan evladı neden bir başka araca yada motora yol versinki.
Ara

Aynı işi 10-15 gün önce yapmıştım işe yaramadı. Ama büyük bir enduro ve fosforlu yelek varsa üzerinizde sizi polis sanıp kaçanlar olacaktır.
Ara

Emu'nun dediği gibi olursa dikkate alınır ama başka türlü zor. Ancak trafiğin önünden gidip, araçlar duruyosa yolu tıkayan araçlar uyarılabilir.
Ara

Arkadaşlar ambulans şoförleri bazen kutsal görev aşkına çok riskli araç kullanıyorlar. Artı sizin ne yapmaya çalıştığınızı da anlamayabilirler. Ben hiç bir ambulansın önünden ona yol açmaya çalışmam doğrusu. Bu benim için büyük risk olurdu hele motosiklet üzerindeysem.
Ara

(12-12-2012, 03:15 PM)Cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Arkadaşlar ambulans şoförleri bazen kutsal görev aşkına çok riskli araç kullanıyorlar. Artı sizin ne yapmaya çalıştığınızı da anlamayabilirler. Ben hiç bir ambulansın önünden ona yol açmaya çalışmam doğrusu. Bu benim için büyük risk olurdu hele motosiklet üzerindeysem.

Yol açmaya çalıştığımız ambülans ile hastaneye birlikte gitmek zorunda kalabilriz.
Tabi ki ambulansın arkasında, başımızda doktor olduğu halde.

Emrullahın dediği gibi sadece fosforlu yelekde yetmez.
Önde çakar, ve siren tertibatı olmadan asla denemeyin.
Önde çakar ve siren tertibatını taşımak da biliyorsunuz suç. (bazı arkadaşlar bunu yapıyor)

Bırakın herkes işini yapsın. Amman diyorum.
Ara

(12-12-2012, 02:07 PM)VeYSeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
Guven Usta Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Az önce iş yerime bir telefon geldi.Arayan kişi tesadüfen meslektaşım çıktı.Cumartesi günü Okmeydanı'ndan boğaz köprüsüne kadar bir ambulansa yol açmaya çalışmıştım. Arayan kişi ambulansta bulunan bir hasta yakınıymış.Plakamdan adımı bulmuş,internetten de bana ulaşmış.Teşekkür etti.Çok duygulandım.Arkadaşlar bir ambulans gördüğünüzde ister dolu ister boş olsun KENDİNİZİ TEHLİKEYE ATMADAN ambulansın ilerlemesine yardımcı olalım.

Motorla seyahat ederken Ambulanslara yol açılması konusunda yardım olabiliriz arkadaşlar.. Aklımızda olsun :tamam:

Hasta yakınları ambulansın önündemi oturuyorlar bilmiyorum, plakayı nasıl almış.Plakadan ad nasıl bulunur? internetten ;sanırım faceden(oradan bulmakta çok zor) nasıl bulmuş bravo.Tamamen sallamasyon bir yazı gibi.Ambulansın sreninden arabalar çekilince arkadaş kendi üzerine alınmış sanırım.
Ara

maalesef toplum olarak kanayan yaramız...

http://www.youtube.com/watch?v=1tP9kMz1Edk

http://www.youtube.com/watch?v=4VWCNQlyoOM

husqvarna_logo_2.jpg
Ara

Kesinlikle çok tehlikeli bir durum olduğunu düşünüyorum..
Almanyada adamlar ambulans gelice nereye giriceklerini şaşırıyolar yoldaki o boşluk bizde olsa ilk başda biz dalarız..
Ara

Burada ambulansa yol açmayı yanlış değerlendirmeyin arkadaşlar..

Arkanızdan son sürat gelen ambulansın önünde gitmek değil kast edilen, bunu mu anladınız yani :O

Sıkışık durma noktasına gelmiş trafikte ambulans ilerleyemiyorsa aralardan geçip öndeki araçların camına vurup sağa sola gitmeleri veya biraz daha ileride müsait boşlukları tesbit edip araçları arkadan ambulans geldiğini haberdar edip yönlendirme, acemi sürücülere yardımcı olma gibi işlemden bahsediyoruz..

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)