Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Fazıl SAY Konseri - Sabancı kültür merkezi

FAZILSAY_zpse6e8c1b0.jpg

Alıntı:Bilgi ve toplu rez. için : 0535 693 71 71

BİLET SATIŞ NOKTALARI

SABANCI GİŞE:0262 324 54 64 - 140 KREDİ KARTI GEÇERLİDİR

KELEPİR KİTAPEVİ:0262 323 18 58

FAZIL SAY YENİ REPARTUARIYLA TEKRAR KOCAELİ'DE

“ O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz ki 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacaktır.” ( “Le Figaro” Paris )

1970 yılında Ankara’da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başlamış, Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmiştir. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda sürdüren sanatçımız, 1991’de konçerto solisti diplomasını almış, 1992’de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirilmiştir. 1994’te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995’te New York’ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak parlak konser kariyerine başlamıştır. Ayrıca, besteci yönüyle başarılar kazanan sanatçı, oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için çok sayıda şarkı bestelemiştir. Bu eserler arasında “Nazım” ve “Metin Altıok Ağıtı” başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi’nin siparişi üzerine “Albert Einstein”’ın anısına yazdığı orkestra eseri, Mozart’ın 250. doğum yılında Viyana’daki Kutlama Komitesi’nin siparişi dolayısıyla bestelenen “Patara” adlı bale müziği vardır.

Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırılmıştır. Sunduğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser vermiş, 2007 Floransa Festivali’nin kapanış konserinde Zubin Mehta’nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sunmuştur. Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali’nde piyano jürisinin başkanlığını yapan Say’ın, Türk saz şairi Aşık Veysel’in “Kara Toprak” adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika’da Bilboard listelerinde 6. sıraya yükselmiştir. 2008’de Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamıştır.

“ O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz ki 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacaktır.” ( “Le Figaro” Paris )

1970 yılında Ankara’da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başlamış, Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmiştir. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda sürdüren sanatçımız, 1991’de konçerto solisti diplomasını almış, 1992’de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirilmiştir. 1994’te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995’te New York’ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak parlak konser kariyerine başlamıştır. Ayrıca, besteci yönüyle başarılar kazanan sanatçı, oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için çok sayıda şarkı bestelemiştir. Bu eserler arasında “Nazım” ve “Metin Altıok Ağıtı” başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi’nin siparişi üzerine “Albert Einstein”’ın anısına yazdığı orkestra eseri, Mozart’ın 250. doğum yılında Viyana’daki Kutlama Komitesi’nin siparişi dolayısıyla bestelenen “Patara” adlı bale müziği vardır.

Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırılmıştır. Sunduğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser vermiş, 2007 Floransa Festivali’nin kapanış konserinde Zubin Mehta’nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sunmuştur. Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali’nde piyano jürisinin başkanlığını yapan Say’ın, Türk saz şairi Aşık Veysel’in “Kara Toprak” adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika’da Bilboard listelerinde 6. sıraya yükselmiştir. 2008’de Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamıştır

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Gidek.
Ara

Kusura bakmayın ama bu soytarının konserine gitmem. Zaten piyanoyu , klavye vs. tarzı müzik aletlerinin çıkardığı sesi sevmem.

Ben arabesk dinleyip vatan haini olmayı tercih ederim : )
Ara

Dünyevi itişmeler zaten ömrümüzü alıyor boşverelim bunları.

Arabeskte dinlerim, rock, metal, oryandalde. Kişisel görüşü farklı olabilir. Vatanıma milletime soyuma laf atmışsa yahut laf atanlarla beraberse o zaman başka.
Ara

Yahu çıkmış demişki arabesk dinleyen vatan hainidir diye. ben arabesk dinlerim fantezi dinlerim ona ne ?
Ara

http://video.cnnturk.com/2012/haber/11/1...ainligidir

Bende arabesk severim, dinlerim. Fazıl Say sanatçı olarak arabesk müziği sevmeyebilir ve yerin dibine sokabilir fakat böyle genelleme yapamaz diye düşünüyorum. Yinede bu konuşma bir tepki bence bu adamın üzerine çok gittiler. AKP içindende klasik batı müziği ile ilgili yapılan yorumları biliyoruz.
Öz müziğimiz, kültürümüz vs. olayına girersek ne arabesk nede klasik müzik bizimle alakalı. Fakat Fazıl Sayın dediği "kalite" konusuda göreceli kavramdır.
Neye göre kime göre kalite?
Ara

Söylediği bu sözden dolayı özür diledi diye biliyorum,
Ben de bu Kara Toprak uyarlamasina hastayım ....
Benim De arabeskim Fazıl Say , herkes istedigini dinliyor..
Memleketim özgür ne de olsa ..

160711104912_imza3.JPG
Ara

Yahu arkadaşlar bu herif tutturmuş , ben dünya çapında tanınan bir sanatçısıyım birtek benim yaptığım sanattır gerisi boştur diye.

Türkiyede sanat diye birşey yoktur, arabesk yavşaklıktır, vatan hainliğidir. Bunu bir defa değil çıktığı her programda söylüyor ve özürde dilemedi. Bu özğürlüğü kimden alıyor. Böyle bir düşünce özğürlüğümü var. Var ise Orhan Gencebay , Ferdi Tayfur - Zeki Müren vs... vatan hainliğimi yaptı.

Kıvıramadığı için olayı siyasi boyuta taşıdı ve akp beni dinsizliğimle suçluyora getirdi.

Bu herif tam bir yavşak başka birşey değildir.

Gerçi bu yazdıklarımdan sonra ulen emoda AKP li diyeceksiniz neyse.
Ara

(12-18-2012, 07:28 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Yahu arkadaşlar bu herif tutturmuş , ben dünya çapında tanınan bir sanatçısıyım birtek benim yaptığım sanattır gerisi boştur diye.

Türkiyede sanat diye birşey yoktur, arabesk yavşaklıktır, vatan hainliğidir. Bunu bir defa değil çıktığı her programda söylüyor ve özürde dilemedi. Bu özğürlüğü kimden alıyor. Böyle bir düşünce özğürlüğümü var. Var ise Orhan Gencebay , Ferdi Tayfur - Zeki Müren vs... vatan hainliğimi yaptı.

Kıvıramadığı için olayı siyasi boyuta taşıdı ve akp beni dinsizliğimle suçluyora getirdi.

Emo sen AKP limisin?
Ara

(12-18-2012, 07:30 PM)Cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(12-18-2012, 07:28 PM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Yahu arkadaşlar bu herif tutturmuş , ben dünya çapında tanınan bir sanatçısıyım birtek benim yaptığım sanattır gerisi boştur diye.

Emo sen AKP limisin?

AKP li değilim , Türkiyede oyumu verebileceğim adam gibi bir parti yok abi.
Ara