Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HGS’de motosikletin adı yok!

Yapsınlar indirimi geçelim Cihan abi. Türkiyenin doğusundaki yapılan teşvik ve vergi indirimlerini söylememize gerek yok sanırım.

Geçişler motosiklete özel bir fiyatlandırma ile yapılsın geçelim.
Ara

Yanınızda ruhsatınız ve kimliğiniz olsun. İki parçadan oluşan HGS'yi aldığınızda üst parçayı gişelerden geçerken kolayca algılanacak bir yere yapıştırın. İkinci parça, bakiyeniz düşünce yeni yükleme yapılması için kullanacağınız parça ve onu da tedbir olarak ruhsatın arkasına yapıştırmanız öneriliyor. Gişelerden geçerken sistem okuyamazsa ancak bakiyeniz yeterli ise sistem kendini düzeltiyormuş. Bakiye yetersizse bir hafta içinde yeni yükleme yapınca yine sistem kendisini düzeltecekmiş. Yeni yükleme yaparken verilen ikinci parçayı yükleme yapılan yere gösterecekmişiz. O parça kullanılarak yeni miktar sisteme geçilecekmiş.
Buda demektir ki çok güzel bir sistem düşünülmüş, yani kgs deki gibi kredim bitti durayım doldurayım rezilliği yok, Kgs de 20 tl altı yükleme yapılmıyodu para çıkışmadığı zamanda cezalı geçmek zorunda kalıyoduk yada diğer araç sürücülerinden yardım isteyerek ezilip büzülüyoduk. Bu nedenlerle bu sistemi çok beğendim ve destekliyorum.
Burda rahatsız edici tek nokta, motorsikletlerin diğer araçlarla aynı ücrete tabi tutulması. Sonuçta trafikte normal bir motorsiklet bir taksinin üçte biri kadar yer kaplıyor ve trafik sıkışmalarına sebebiyet vermemektedir. Bu işler devlet tekelindeyken motorsikletleri diğer araçlardan ayırdılar bir şekilde ama şimdi köprü ve otoyollar özelleştirildi diye bu durum değişmez gibi görünüyor. İdo da özel bir sektör fakat araç büyüklüğüne göre sınıflandırıp ona göre ücret alıyor. Gemilerin belli bir kapasitesi olduğu için böyle bir sınıflandırma yapılıyor belki., yinede trafikte, araçların rolü düşünülürse, motoru bir şekilde diğer araçlardan ayırmaları gerekir.. Sonuç olarak bizim ülkemizde motorsiklete binmek oldukça pahalı, normal bir arabayla aynı vergiyi veriyoruz, aynı yakıtı tüketiyoruz ama trafiğe ve çevreye zararımız onlardan çok daha az ve bunların göz ardı edilmemesi gerekir.
Ara

Bende moto için HGS var arkadaşım nasıl yokmuş anlamadım :)
Ara

(01-17-2013, 03:53 PM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Bende moto için HGS var arkadaşım nasıl yokmuş anlamadım :)

Sende olsa olsa ÇHGS olabilir.
Ara

HGS abonesi olmadığı halde HGS gişelerinden geçiş yapan sürücüler de 7 gün içerisinde abone oldukları takdirde herhangi bir cezai işleme tabi tutulmayacaklardır.
Deneyin ve görün bende onların yalancısıyım.:utan:
Ara

Akbabalara para yok , yaşasın BGS kardeşliği :höyt:

160711104912_imza3.JPG
Ara

Abiler ben nasılsa HGS alacağım diye geçen hafta köprüden 2 defa kaçak geçtim (plaka açık olarak). Bu Pazar Sapanca'ya gelirken de kaçak geçtim (HGS'ye başvurdum nasılsa). Hepsinde kaçak geçiş yazdı fakat ilginç olan HGS sitesinde cezam görünmüyor ve bakiye de henüz düşmedi. Acaba topcase yüzünden plaka görünmüyor olabilir mi? Hoş bundan sonra ben de BGS ekibindeyim. Bi buff'ı feda edip, korsan style, tek teker kameraya hareket çekerek geçeceğim :mafya::gergin:
Ara

(03-12-2013, 09:42 AM)Bandroll Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Abiler ben nasılsa HGS alacağım diye geçen hafta köprüden 2 defa kaçak geçtim (plaka açık olarak). Bu Pazar Sapanca'ya gelirken de kaçak geçtim (HGS'ye başvurdum nasılsa). Hepsinde kaçak geçiş yazdı fakat ilginç olan HGS sitesinde cezam görünmüyor ve bakiye de henüz düşmedi. Acaba topcase yüzünden plaka görünmüyor olabilir mi? Hoş bundan sonra ben de BGS ekibindeyim. Bi buff'ı feda edip, korsan style, tek teker kameraya hareket çekerek geçeceğim :mafya::gergin:

Seyfi sistem nasıl işliyor tam bilemiyorum fakat daha sonra hesabından düşerler mutlaka yada kameralar gerçekten görmedi.
Ara

Bu olaya fitil oluyorum . Eminim dünyanın hiçbir yerinde böyle yapboz bir sistem yoktur.:sinirli:

OGS dediler OGS aldık .KGS dediler KGS aldık. Şimdidera sı HGS'de . Soyguncu herifler .OGS'ye verdiğimiz depozitolar gitti KGS'ye verdiğimiz paralar çöp oldu . Şimdide yeni soygunculuk HGS. Amaç PTT'ye gelir sağlamak . Yiyenlerden Allah hesabını sorsun . Zehir zıkkım olsun:kızgın:
Ara

(03-12-2013, 10:45 AM)Cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(03-12-2013, 09:42 AM)Bandroll Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Abiler ben nasılsa HGS alacağım diye geçen hafta köprüden 2 defa kaçak geçtim (plaka açık olarak). Bu Pazar Sapanca'ya gelirken de kaçak geçtim (HGS'ye başvurdum nasılsa). Hepsinde kaçak geçiş yazdı fakat ilginç olan HGS sitesinde cezam görünmüyor ve bakiye de henüz düşmedi. Acaba topcase yüzünden plaka görünmüyor olabilir mi? Hoş bundan sonra ben de BGS ekibindeyim. Bi buff'ı feda edip, korsan style, tek teker kameraya hareket çekerek geçeceğim :mafya::gergin:

Seyfi sistem nasıl işliyor tam bilemiyorum fakat daha sonra hesabından düşerler mutlaka yada kameralar gerçekten görmedi.

Abi sistem şöyle;

Kaçak geçiş yaptıktan sonra 1 hafta içinde HGS'ye başvurursanız ceza yerine otomatik olarak normal geçiş fiyatı bakiyenizden düşüyor. Ptt sitesinde de ceza sorgulama var. Fakat ne bakiyemden düştü ne de Ptt sitesinde ceza sorguladığımda görünmüyor. Sanırım topcase kapatıyor. :tamam:

Ayrıca motosikletler için herhangi bir fiyat indirimi veya özel tarife hala yapılmadı.
Ara